Телефонни измами

Привет от Хамали.БГ. Днес се обяви, че една от циганските банди, специализирани в телефонни измами се е предала на властта. Разбира се и тримата участници се представиха за невинни и уж случайно разбрали от медиите, че се издирват.

Не се изненадах, че бандата е пак от района на Горна Оряховица и ВеликоТърновско. Този край на България е известен като развъдник за такива бандити, тръгнали още от началото на 90те, като тогава мамеха с лагери, ремъци, машинни части и други.

Сега вече престъпниците се специализираха в друго още по гадно начинание- телефонни измами. Разликата е най- вече в това, че за разлика от преди измамени са хора на пределна възраст и обикновенно остават без никакви спестявания.

За да продължи и даже да се развива тази дейност е логично да се замислим, че някъде по трасето има и грешка на държавата. Далеч съм от мисълта, че има замесени полицейски началници, но съм безкрайно сигурен, че местни съдии и прокурори с благосклоните си присъди и искане за такива са безнаказан и мълчалив съучастник в това престъпление.

Каква е оправията!?

Нужен е натиск! Смазващ натиск лично от премиера и вътрешния му министър върху местните началници на полицейски служби. Там ако знаете почти не се работи. Имам чуството, че полицаите в провинцията гледат предимно към деня на заплата, а дотогава се самозалъгват в залавянето на кокошкари.

Нужен е и суров закон и контрол върху магистрати!

Та държавата се справи с мутри и борци, а с тези ли не може да се оправи?!

Поздрави от Хамали.БГ

споделяне във facebook

Едно мнение по „Телефонни измами

  1. СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ВИВАКОМ (VIVACOM) В ЛОВЕЧ – ПОЛЯ КРАСИМИРОВА ЦАНКОВА И ГАЛИНА СТАНЕВА –СА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ.! ОБАЖДАТ СЕ НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ИМ ПРЕДЛАГАТ „ПОДАРЪК“ КОЙТО УЖ ИМ СЕ ПОЛАГАЛ КАТО КЛИЕНТИ НА ФИРМАТА, НО НИЩО НЕ СПОМЕНАВАТ ЧЕ ЗА ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН ПОДАРЪК СЕ ЗАПЛАЩА МЕСЕЧНА ТАКСА. КОГАТО ОТИДЕТЕ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ“ ПОДАРЪКА “ БЕЗ НИКАКВО ОБЯСНЕНИЕ ВИ ПРЕДЛАГАТ ДА ПРЕПОДПИШЕТЕ ДОГОВОРА ЗА СТАРАТА УСЛУГА КОЯТО ПОЛЗВАТЕ И ВИ НАБУТВАТ В РЪЦЕТЕ“ ПОДАРЪКА “ КОЙТО УЖ ВИ СЕ ПОЛАГАЛ. ОБАЧЕ КАТО ПОГЛЕДНЕТЕ НОВИЯ ДОГОВОР С КОЙТО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ СТАРА УСЛУГА ВИЖДАТЕ ОЩЕ ЕДИН ДОГОВОР КОЙТО Е ЗА „ПОДАРЪКА“.
    ИМЕННО ЗА ТОВА ТЕ ИЗБИРАТ ВЪЗРАСТНИ ХОРА КОИТО НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА РАЗБЕРАТ ВСИЧКО В ТЕЗИ ДОГОВОРИ ЗА СВОЯ МИШЕНА. ПОВЕДЕНИЕТО НА ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛКИ Е ПОВЕЧЕ ОТ НАГЛО. ПО НИЩО ТОВА НЕ Е ПО РАЗЛИЧНО ОТ ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ КОИТО СЕ СЛУЧВАХА СКОРО. ДАЖЕ ДОРИ СА ПО ЛОШИ ОТ ТЯХ ЗАЩОТО СА ОЗАКОНЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА . БОЙКО БОРИСОВ ЩЯЛ ДА ПРЕСЕЧЕ ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ, НО ПОВЕЧЕ МИ СЕ СТРУВА ЧЕ ЩЕ РАЗЧИСТИ ТЕРЕНА ОТ ОНИЯ ДРЕБНИ МОШЕНИЦИ ЗА ДА ГО ПРЕДОСТАВИ НА ТЕЛЕКОМ МОШЕНИЦИТЕ КОИТО СМУЧАТ МИЛИОНИ. ПРЕДУПРЕДЕТЕ ВЪЗРАСНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ ДА НЕ ПОДПИСВАТ НИЩО В КЛОНОВЕТЕ НА ВИВАТЕЛ ЗА ДА НЕ СТАНЕТЕ ЖЕРТВА НА ПОДОБНИ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ. ЗНАЙТЕ ЧЕ ЗАКОНА НЕ Е НА ВАША СТРАНА И ТАКА Е НАПРАВЕН ЧЕ АЛИНЕИТЕ ПОД НЕГО ГО ОБЕЗСМИСЛЯТ НАПЪЛНО.

    РЕШЕНИЕТО :
    БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ДА ПРИЕМЕ ЗАКОН КОЙТО ДА ПРИНУДИ ТЕЗИ ТЕЛЕКОМИ ДА ПРОМЕНЯТ ДОГОВОРИТЕ С КЛИЕНТИТЕ СИ ТАКА ЧЕ ДА ИМА ШАНС ДА СЕ ОТКАЖЕШ В НЯКАКЪВ СРОК АКО СМЕТНЕШ ЧЕ СИ ЖЕРТВА НА ИЗМАМА. ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ ДА НИ ОГРАБВАТ. И КАКВИ СА ТЕЗИ АВТОМАТИЧНИ ПРЕПОДПИСВАНИЯ НА СЪЩЕСТВУВАЩИ ДОГОВОРИ. ТОВА ПРИЛИЧА ПОВЕЧЕ НА КРЕПОСТНИЧЕСТВО ОТКОЛКОТО НА ДОГОВОР НА РАВНОПРАВНИ ПАРТНЬОРИ. СПОРЕД СЕГА СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ЗАКОНИ Е ПО ЛЕСНО ДА СЕ РАЗВЕДЕШ ОТКОЛКОТО ДА СЕ ОТКАЧИШ ОТ НЯКОЙ НЕИЗГОДЕН ЗАКЛИЕНТА ДОГОВОР С МТЕЛ ВИВАКОМ ИЛИ ГЛОБУЛ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *