БНТ и Световно първенство по футбол

Привет от Хамали.БГ. Уж в разгара на лятото /ако гледаме календара/, претрупан от работа едвам намирам време да драсна някой и друг ред тук, по повод Световното първенство по футбол и отразяването му от БНТ.

Понеже съм фен на футбола и горе долу познавач на европейската култура и цивилизация, по мое скромно усмотрение бих разделил географски и на практика начина на възприемане на клетия зрител на БНТ, що се отнася за отразяването на Световното първенство по футбол.

1. За Балканите /без Гърция/ отразяването на мачовете несъмнено предизвиква гръмки псувни и подвърждава постоянното чуство на Балканджията, че човек каквото и да прави и на когото и да пише нищо не може да промени, демек "Кучето си лае и керванът си върви".

2. За Стара Европа и Скандинавия- те там хората такова чудо не знаят, но ако им дойде- дори и ИКЕА да е , и ИКЕА ще трябва да затвори врати!

3. Южна Европа, ами в Южна Европа вероятно след такова отразяване на Световното първенство по футбол шефът на Спортната редакция на БНТ щеше да бъде залят с горещ катран, посипан с пера и подгонен с тояги и шутове от тифози до смърт.

За какво става въпрос: някои веднага сигурно си помислиха за Ели Гигова, но аз си мисля точно обратното- младата дама освежава некомпетентаната компания в студиото и въпреки, че все още е в непривична за нея роля се справя най- добре в това падодийно шоу предаване на БНТ.

Време е да започна с критиката и понеже нямам дар словото за което, винаги съм мечтал само ще изброявам:

1. Камен Алипиев се държи като малко дете, сбъднало мечтата си да е виртуозът Астор с "невиждания" досега /само за БНТ де/ сайт за детайлна статистика на мачовете.

2. Изключително слаби, некомпетентни и футболно НЕГРАМОТНИ гости /да ме извинява Павел Панов/.

3.Тези гости винаги са "по-интересни" за зрителя непосредствено след края на мача от разбора на треньорите и основните футболисти, даващи интервюта на терена след края на срещата.

4.Глупашката игра на SMS-и. Та толкова ли са огладнели тези хора, че тази "повърня" с детски въпросчета е на път на превземе студиото.

5. Отивам на водещите на мачовете. В унисон СЪС и по явна заповед на Спортния директор на БНТ- те просто не знаят какво става и вместо в последните мачове в групата да информират при всеки гол в гледания или в успоредния мач за състоянието на класирането и тенденците в него, те мълчат и бръщолевят глупости все едно сме КНДР и няма начин да знаем какво става!
Забелязвам, че сега на мача Южна Корея- Дания се светнаха и пускаха кадри от успоредния мач при всеки гол. Е все пак има надежда- връзкарите живи и здрави да са ще се научат до следващото Световно първенство по футбол.

6. Проблемът всъщност не е само в БНТ, а и в другите телевизии- Диема, Про БГ, Ринг ни показаха какво значи компетентност и вече можем да сравняваме, нищо, че в БНТ си мислят, че летим по дърветата със Северно Корейската авиация.

7. ЧУдовищно неграмотния като стратегия и неуморно рекламиран сайт - svetovno.bnt.bg.
Тук оставям настрани, че се създава впечатлтние, че БНТ най- после са разбрали, че в България има вече и интернет, ами ще се съсредоточа върху функцията на сайта.

Функцията на сайта е уж да научавате новини /препис от БГ спортни сайтове/ и евентуално да гледате и успоредния мач в третия кръг на групите.

Да ама не- както казва Петко Бочаров, функцията му е комерсиална и то в НАЙ- ПРИМИТИВНА форма.

Опитвайки се да гледам мач ме задължиха да се регистрирам и отказвайки се РАЗБИРА СЕ, установих следното:

1. Натискайки плей в/у екрана на мача тръгва реклама, защото вероятно се иска регистрация, което обаче никъде не е указано. В последствие един приятел ми каза, че и с регистрация мач изобщо не тръгва, защото сървърът им бил слаб не издържал на повече посещения.

2. За регистрация тарикатите от сайта искат ЕГН, мобилния ти телефон и ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН интерес към някакви продукти (Спорт Автомобили Техника Свободно време/хобиЛайфстайл Дом и семейство Здраве Майчинство Храни Свободно време/хоби Екскурзии/пътуване), за които ще получаваш- "При избирането на една от посочените по-долу области на интереси, вие ще получавате атрактивни предложения за продукти в тази категория (не повече от 4 SMS/MMS-а месечно)."

Хаха, не повече от "4 SMS/MMS-а месечно", и те не са ми хич малко, ама докога ще ги получавам!?

Далеч съм от мисълта, че големите шефове в БНТ са запознати с тази свинщина, но има и нещо друго и то се нарича престъпна безотговорност и най- вече безстопанственост и безхаберие.

Няма и как да ги надхитриш с фалшив телефонен номер, защото кодът за достъп ти се праща на SMS и тук се сещам, че трябава да сме благодарни на Спортната редакция на БНТ, че достъпът до сайта им е все пак безплатен, щото можеше да е и с SMS от 4.80лв. :).

Тези дето ги правят тези номера на Бай Ганя, много, ама много ми приличат на шофьорa дето вечер точи нафтата на автобуса, продавайки я на безценица, ама този същият може да обърне и колата!

Не бе не няма да е обърне, тя тая верно, че не се обръща :(!

Моля, много моля някой да каже на мене или на някой от НАП колко струва това "живо предване" на сайта на БНТ, е па я доматите оти ги ядем с колците.

Поздрави от Хамали.БГ

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *