Преместване – децата също могат да помагат

Преди да дойдат хамали, които да пренесат вещите ви в новия дом е добре да ги опаковате. Независимо колко добре сте се подготвили и планирали преместването си, това е стресираща задача. Всъщност винаги се оказва, че притежавате много повече вещи отколкото сте си мислели, когато сте планирали задачите.

деца преместване с хамали

Ако имате деца сте щастливци, защото ще имате и още няколко ръчички, които да ви помогнат. Разбира се те няма да са толкова внимателни с вещите, както бихте желали, затова да ги накарате да ви помагат ефективно е трудна задача. Следващите няколко съвета ще ви помогнат да накарате децата да ви помагат без риск от допълнителни повреди:

  1. Нека да опаковат първо своите вещи. Дайте им няколко кашона и маркери, в които да приберат нещата си. Преди обаче да затворите кашоните прегледайте какво точно има в тях. Научете ги да използват пространството рационално.
  2. Книги, видео игри, DVD-та са вещи, които няма проблем да оставите на децата си. Нека те ги поставят в кашони. Все пак отново проверете нещата преди да запечатате кашоните. Напомнете им да не слагат прекалено много книги в кашоните и че книгите винаги трябва да бъдат на дъното на кашона, за да не смачкат другите предмети.
  3. Пренасянето на леки кашони, като например тези с дрехи не са проблем за децата. Надпишете ги правилно, а децата ще ги пренесат до подходящото място в къщата.
  4. При разопаковане на кухненските прибори, може да помолите децата да ги вадят от кашоните, а вие да ги поставяте на точните места. Това ще намали значително времето, за което ще се изпълни задачата. Особено, ако влезете в ритъм.

Тези съвети са подходящи само в случай, че децата ви са достатъчно големи, за да запомнят инструкциите ви и да ги изпълняват внимателно. Ако децата ви са по-малки може да се опитате да обърнете нещата по опаковането и разопаковането на игра. Ако са доста по-малки е добра идея да наемете детегледачка, докато опаковате всичко сами.

Преместването с деца може да бъде трудна задача, но с тези съвети ще опростите значително целия процес.

spodelime

Едно мнение по „Преместване – децата също могат да помагат

  1. Симпатична и полезна статия. Тази дума „хамали“ няма ли аналог :)?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *