Хамали и цени

Привет от Хамали.БГ. Телефонът звъни. Добър ден и следва директен въпрос:

Колко струва едно преместване?! Ами искам да преместя едни неща от едно място на друго, колко струва?! Нямате ли тарифи?! Ами не знам на кой етаж! Не съм сигурен дали гаредеробът се разглобява и незнам колко е голям! Аа.., май има асансор. Касата е около метър и не знам колко тежи, колко ще струва да речем от втори на четвърти етаж и не знам дали може в асаньора.

Разбирам, че човек не може да разбира от всичко, но поне от обща култура трябва да се въздържа от тъпизмите по горе.

А от наша гледна точка. Как да си коректен и да дадеш цена по телефона за горните параметри?

И на любимия ни въпрос от телефона - колко струва едно преместване отговаряме винаги с усмивка - а колко струва една къща?!

Хамали
.БГ

социални бутони

7 мнения по „Хамали и цени

 1. Този път коментара не ми хареса. Работата с хора е трудна. Сигурно процентът на подобни обаждания не е малък и може би ви става досадно. Докато за вас преместването е бизнес, за хората това не е най-приятното занимание – отнема време да се планира и организира, а и струва пари.
  Пък и положително погледнато – вашият сайт е първият, когато се търсят хамали. Звънят на вас крайно неподготвени и с единствена мисъл как това неприятно, но задължително занимание да им струва по-малко – не само пари, но и нерви. Ако успеете да ги грабнете и убедите, че вие сте точния партньор – хубаво. Ако не – на следващият телефон, на който звъннат ще са доста по-подготвени и разумни. Коментари, че потенциалните ви клиенти говорят „тъпизми“ не звучат добре, особено споделени с други ваши клиенти чрез блога.
  Успех!

 2. Да, по принцип си прав, но има хора, който не са ползвали хамали и незнаят, че за да дадеш точна цена трябва да знаеш и какви хамалски хамалски услуги ще вършиш.

 3. Е, в никакъв случай не трябва да се издребнява, но поне база трябва да има. Опаковане с качествени опаковъчни материали и кашони също се отразяват на цената на преместването.

 4. Приемам забележката, но приеми, че го правя за добро. Погледни този сайт – hamali007.com/ceni.html и помисли дали тези цени се спазват. Този даже се е публикувал! На практика повечето са точно такива по телефона, та за това става въпрос.

  Мерси за мнението!

 5. Очевидно освен кашони, пиана и гардероби, носите и на критика. Впечатлително и достойно за уважение! За да съм в контекста на темата- цена нямате! :)

 6. Калоян Раденков , приятно ми е ! Занимавам се от дълги години в този бранш ! Не е лошо хамалските услуги , да имат ясни цени не само за клиентите , а и за тези които го практикуват . Имам предвид за евентуална разбраност и коректност между всички колеги . Защото тази работа за мене е както удоволствие така и бизнес . Работата е там , че все пак сме хора и някои неща , като ЦЕНАТА , е наистина важна ! 1. НЕ ПОДБИВАЙТЕ ЦЕНАТА !!! 2. РАБОТЕТЕ КАЧЕСТВЕНО !!! 3.В София цената сме я вдигали през годините със доста труд и качество (ХАМАЛСКА ПРЕЦИЗНОСТ) . Повече и да пиша няма смисъл мисля , че повечето сме достатъчно разумни . Има хора , като ПРИМЕР „ПОПАЙЦИ“ , на всяка ЦЕНА ще ти вземат хляба от ръцете и то със ЦЕНАТА на това да излъжат клиента за ЦЕНАТА , имам предвид казват една по ниска ЦЕНА по телефона а после по време на работа ……………. нещатата не се правят така . Извинявам се , дано да съм обидил този който трябва , ако още някой се е обидил значи и той е виновен . Знам още много неща но не ми се ще да съм толкова откровен , защото не очаквам някой да се присъедени към моето мнение , или поне не всички ! Работете , но не плюйте там от където се храните . И дайте наистина да сложим едни цени за всички хамалски услуги , мисля че за повечето ще е добре . Така и на клиента ще му е добре ! Дано не съм засегнал собственика на блога , даже го поздравявам . “ БЮРО ЗА ХАМАЛСКИ УСЛУГИ “ .!

 7. Колеги, пазарът в свободен и всеки определя цените според волята си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *