Станимир Пеев- кметът на Панчарево

Привет от Хамали.БГ. Ще разкажа една кратка история, която ме впечатли до крайна степен и ме наведе на мисълта, че нещата могат и да се пооправят за нас българите. Само не искам всичко долунаписано да прозвучи като реклама на една успешна политика с хората, защото не това е целта ми.

Наша семейна приятелка и нейните съседи от вилна зона Панчарево от години имат пробем с нереглементираното сметище точно пред вилите /къщите/ им.

Общината е сeзирана нееднократно, но както се сещате и както е обичайно за битието ни резултатът бил никакъв.

Oбаче ситуацията станала нетърпима и хората до толкова се възмутили, че както вече е модерно решили да се обърнат към "Господари на ефира", вече като единствен и евентуален стожер на техните интереси.

Да ама нашата приятелка решила да "изпробва" преди това кмета на района г-н Станимир Пеев. Знаете как става и как се ходи при такива хора. Чувствала се като обречена. За капак пък и кметът закъснял, което съвсем обезкуражило нашата приятелка.

"Да, ама не", кметът г-н Станимир Пеев искрено се извинил за закъснението и изслушал внимателно за общия проблем. Възмутил се на донесените му снимки с боклука.
Отговорил- "бъдете спокойна". Звъннал и веднага му се явил служителят отговарящ за проблема. Започнали обяснения и извинения....."камион не можел да се качи там" и т.н...

Заповедта му била ясна- "до 24 часа това да го няма". За капак била изслушана и за два по- малки и лични проблеми пак в квартала, за което били извикани и представени служителите, които могат да справят със ситуациите.

Обещанията били изпълнени. Още на следващия ден боклукът бил забран, а на мястото на импровизираното сметище били поставени множество кофи. Решението на другите проблеми също са в ход. Хората са доволни и се чувстват като швейцарци.

Пуснах в гугъл г-н Станимир Пеев, оказа се много млад човек. След Жан Виденов и неговото премиерство само на 32г. бях скептично настроен към младите политици, но този човек ме кара да се замисля. Да е жив и здрав! И повече такива статии!

Поздрави от Хамали.БГ.

бутони към социални мрежи

2 мнения по „Станимир Пеев- кметът на Панчарево

  1. От както се помня живея в село Панчарево.Мног кметове се изредиха,всеки с тяхните си обещания.Панчарево стана още по-мръсно,никакво развитие няма.Читалището една от емблемите на Панчарево не се подържа и е станало разруха.Само в центъра направиха пътя ама и той започна да се руши на ново.Като вървиш по улиците и виждаш чистачите как метъ ти се иска да отидеш и да ги попиташ за какво им плащат.И явно за да седят да си говорят под дърветата,а метлите и лопатите да ги няма.Всеки знае че ако искаш да отидеш в общината те гледат в ръцета дане би нещо да му носиш за да може да ти свърши работа.При кмета много трудно се влиза независимо кой е на стола.В момента от всички райони нашият е най-лош.

  2. Това с дупките не е ново. Всички малки улички в центъра са така. Пример- огромна едногодишна дупка зад бившата „Магура“ на ул. „Цар Асен“ /първата успоредна на „Витошка“/. Тя ми е най фрапиращата, но навсякъде е така.

    Мисля, че новата власт ще бъде по наблозо с хората тъкмо ако оправи дупките поне в центъра.

    Да ви кажа и ние софиянци сме много смотани- не сигнализираме, защото си мисляим, че никой не го е еня за нас.

    А може и да бъркаме нали!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *