Околовръстното на София и маркировка

Поздрави от Хамали.БГ! Днес сутринта имах оглед на багаж за преместване в кв."Княжево". Понеже живея в кв."Младост" реших да се спусна по околоврътното на София посока Перник.

Стъпих на въпросния път от към "Бистришко шосе", където ме очакваше неголямо задръстване до кв. "Студентски град". Както знаете сигурно околовръстното шосе не е ремонтирано и разширявано в участъка между кв." Бистрица" и кв."Студентски град", затова там си е нормално човек да се "тътри" с колата си, и затова нямам и претенции /засега/.

Веднага след като наближих "Симеоновко шосе", старото и тясно околовръстно се разви в красив и модерен път с няколко платна и надлези. Всичко бе направено с вкус и мерак в помощ на хората.

Добре до тук добре, ама както винаги става у нас- "Хубава работа, ама българска". Сетих се за тази фраза и потърсих съвместимост. Не се напрегнах хич, защото беше много лесно- на хубавия и модерен европейски път маркировката почти не си личеше, и то само след наколко месеца експлоатация.

Чудя се какво ли ще е есента или какво е нощем!? Тъмна Индия!

Прави впечатление, че за маркировката на ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ и пътища в гр.София се използва изключително некачествена бяла боя /бул."Царица Йоана", Люлин, ох и навсякъде/.

Вероятно обяснението за такава безотговорост и опасност се крие в нечии джоб.

Станислав Тодоров

Поздрави от Хамали.БГ

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *