Райфайзенбанк и Хамали.БГ

Както съм обещал тук в блога на Хамали.БГ ще се пишат само истински неща, ориентирани в повечето случаи към проблематиката на бранша - хамалски услуги.

Както писах по рано мести се голяма столична банка.

Понеже се смятам за човек с размах, тесногръдието и дребните сметчици от рода- мери с шублер и реже с трион винаги много са ме дразнили, и се чудя как понякога хора с големи претенции си усложняват живота, стават смешнии заприличват на глупаци.

Но за какво става въпрос? Както писах по- рано мести се голяма столична банка!

Райфайзенбанк от години се обслужва от една фирмичка за "преместване" /използвам кавички, защото тяхното преместване няма нищо общо с истинското преместване/. Не искам да назовавам име за да не им навредя, не това е моята цел.

Момченцата от тази фирма, не само не могат и не знаят как да местят, ами не могат и да си правят добре сметката. Засичам техни оферти и направо ми идва да "падна от коня". Цената им е път/и/ под реалната и даже не превишава стойността на услугата. Често използват този номер- на предварителния оглед ви карат да се подпишете под тяхната оферта /там са изброени най-едрите мебели/, като всички "дреболии" и де/монтажа се пропускат умишлено, и в дена на преместването не пипат нищо вън от листа. Може и да пипнат, но ви цанят за още пари.

Та мъдрециете от Райфайзенбанк от години се измъчваха с тези. Е вярно, не им работеха добре, но им работеха без пари.

Веднъж обаче вероятно след поредната издънка, на мъдреците от Райфайзебанк им писна от тези и се поразтършуваха за фирма, която знае за какво става въпрос. Питаха при мен и при други колеги, но претенцията да се работи на час изгони всички добри от това запитване. И така, макари с много недоволство тази крехка /оказа се крепка/ дружба продължи.

Добре, ама дойде време за голямото преместване към новата централа на Райфайзенбанк. За целта поканиха много и различни фирми, "знайни и не знайни войни" и даже едни производители на щори, които ми бяха предствавени на обща среща като корифеи в бранша!!!???. Поканиха и нас.

На предварителния оглед се държаха арогантно и надменно. като багажът /около 250 работни места и тонове документация от три клона/ не можеше да се види понеже "Да не се нарушава работният процес". За капак на всичко, онези техните хамали ги бяха подвели с големи кашони за документация с които изобщо не можеше да се работи.

Но, както и да е, работата беше разпределена за четири уикенда и около шест работни дни, средно с по три камионаи двайсет човека. Поне аз така виждах ресурса и организацията на една отлична услуга.

Ние от Хамали.БГ офертирахме съвсем нормална цена, оферtираха и всички от хамали- бранша. Офертираха и "знайни и не знайни войни", офертираха и продавачите на щори. Но, какво стана?

Всички участници бяха отстранени и Райфайзенбанк продължи агонията с техните хамали- мундари. Пак решиха да минат "метър". Само като си помисля, че от буквално всичката паплач поканена и кандидатстваща за тази оферта, въпросните хамали са дали най- ниската цена, ми се плаче за горките хамалчета.

Наистина повярвайте ми голям смях е паднало с това преместване! А за ужаса изпитан от служителите на банката, ох пък и от момчетнцата доведени от студентската борса за труд и представени за служители на хамалска фирма не ми се и говори.

Криво ляво работата изглежда свършена, но на мой познат от тази банка му хич не му беше весело. Ще се радвам ако накой служител или колега понапише нещо тук. Анонимността е гарантирана!

Че, никой не спечели от този избор е ясно, но, че всички загубиха е повече от ясно!

O, santa simplicitas!

Поздрави от Хамали.БГ

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *