www.Хамали.BG е вече наш!

Привет от Хамали.БГ. Както може би вече знаете Регистър.БГ- операторът държащ правата за продажба и експлоатация на окончанието за домейни .BG пусна в употреба домейни на кирилица със същото окончание .BG.

По незнайни причини собствеността на домейн на латинеца не предоставя права върху аналога му на кирилица, т.е ние Хамали.БГ като собственик на www.hamali.bg трябваше да се явим на своеобразен конкурс по документи наречен арбитраж за да придобием www.хамали.bg.

Питате защо ни е това!? Ами по света вече си има термин за такава ситуация наречен "защитен домейн". Защитният домейн се закупува с цел неприятни имитатори и предпазване на тренда и клиента.

Сещате се и виждате в мрежата, че почти всяко новоизлюпено хамалче по някакъв начин иска да се "лепне" за познатата на всички ви марка символ на качество Хамали.БГ. Някои даже се оливат най- нахално.

Така, че бяхме длъжни да се преборим. Сега www.Хамали.BG си е вкъщи и се чудим какво да правим с него.

Първо решихне да го предплатим за 7-8 години, че някой човечета си изтъркаха зъбите от точене, а ние пък искаме да ги поуспокоим и пак да им кажем - не това е пътя момченца, не това!

Е да ни е честит както се казва. Да сте честити и вие!

Поздрави от Хамали.БГ

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *