Хамали Студенти

Както сигурно сте забелязали, една от най-често срещаните рекламки по печатните медии е следната: "Хамали Студенти Транспорт". Като познавам повечето от хората, които седят зад тази абревиатура, се питам през смях - вече не е ли време да се пишат "Хамали Аспиранти Транспорт" или "Хамали Доценти Транспорт" или пък даже "Хамали Професори Транспорт"? Явно не е, сигурно им се струва малко хазартно.

Комбинацията "Хамали Студенти Транспорт" беше измислена 1993 година от вече покойния ми приятел Георги Стоилов /лека му пръст/. Та Жоро и аз първи се светнахме, че хората са изморени и наплашени от единствените предлагащи хамалски услуги по това време - циганите на пл."Македония" и решихме да покажем, че има и образовани млади българи, предлагащи хамалски услуги. Жоро по късно се отказа, защото беше много амбициозен и продължи в банковия сектор, където направи кариера. Убиха го докторите или рака, още незнаем, няма и да научим.

Та рекламката "Хамали Студенти Транспорт" беше полезна дълги години, но след като се уверих, че е изчерпана, опорочена, нечестна и вече невярна първи се отказах от нея. Преходът към истинската имиджова реклама на Хамали.БГ не беше лесен на фона на безброй студенти, но знаехме, че цената трябва да се плати. Оказа, че с Хамали.БГ е в пъти по-добре.

В днешно време зад "Хамали Студенти Транспорт" се крият в единия случай бивши работници на хамалски фирми, събрали някой и друг лев за реклама, предлагащи мърляшка услуга на бедни хора или на хора с ниски изисквания. Използваните работници в този случай са приятели или приятели на техни приятели.

В другия случай зад "Хамали Студенти Транспорт" се крият хамалски фирми с традиции в подвеждането на клиента. Тук се сещам за фирма "ПОПАЙ", която наскоро в едни от многото си сайтове ни открадна логото, но това, че се краде интелектуана собственост никога не е било проблем за ПОПАЙци. Очаквам между другото и този блог да се копира и преиначи.

Но, какво, има ли нещо по-хубаво в крайна сметка от конкуренти, без никакви идеи!?

Очаквайте още!

Поздрави от Хамали.БГ

сподели бутон

2 мнения по „Хамали Студенти

  1. Пич, не си разваляй блога с тея!!!!!!!!!!!!

  2. И аз все му приказвам на Станислав, да не се занимава с тези. Така блогът става негативен, което не се харесва на хората. Хората искат да четат полезни и весели неща, а не за разни глупаци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *