Спаска Митрова и Македония

Привет от Хамали.БГ. Спаска Митрова- гражданка на Македония и България вчера бе освободена от Македонски затвор, където излежаваше присъда за деяние, което не мога да коментирам, поради оскъдната информация тук и честото политизиране на битови инциденти.

Иска ми се обаче да засегна темата за омразата на Македония /разбирай "македонския" народ/ към България и българите.

Защо се получи? Вероятно всичко започна от голямата грешка при разделянето на бивша Югославия, там терминът Македония просто трябваше да остане част от Сърбия и така да се реши най- важния въпрос за "македонците", а именно ясно териториално и всякакво разделене с албанския етнос.
Сещам се, че тогава при разделенято за добро или лошо не се проля и капчица "македонска" кръв.

След като обаче бе допусната тази грешка, по не знайни причини омразата на народа на новата държава към всички съседи се прехвърли и към България. Тук ситуацията ми заприличва на комплексиран и затворен в себе си младеж мразещ всичко и всички. Защо още не зная, гледам ги харесва им черноморието. Сигурно още го мислят за тяхно.

Вероятно местните им политици им пълнят главите с глупости, че България има някакви претенции към тях. Петрол ли имат или златни залежи!? Какви са тези претенции, та ние имаме куп проблеми със себе си и бедния ни роднина със сигурност няма да е добре дошъл на оскъдната ни софра, придружен даже от албанските си "приятели'.

Що се отнася до България, най- правилната политика за нас според мен е изолиране от нещата там и изчакване със спокойствие и отворени обятия. Те скоро сами ще почукат на вратата ни, и на нас и на Гърция и на Сърбия. Братя са- трябва да помагаме!

Поздрави от Хамали.БГ
Станислав Тодоров

социални мрежи

Едно мнение по „Спаска Митрова и Македония

  1. Ех, Станислав, Станислав, не знаеш и ти што пишуваш, зарем сите вие Бугарите сте заслепени и не сфаќате дека постои Македонска нација, дека постојат луѓе кои се декларираат како Македонци? Сфатете едно, дека секој човек има право да се декларира како сака и дека никој нема право да му каже и да му сугерира што е и како се чувствува!!! Тоа е основното човечко право на самоопределување.
    Со Албанците ние си ги регулиравме односите, тие си ги имаат сите права во Македонија и Македонија ја чувствуваат како нивна држава. Албанците работат и придонесуваат исто како Македонците за доброто на Македонија. Каде сте вие да ги признаете правата на Македонците во Бугарија? И што ви сметаат толку Турците што живеат во Бугарија? Тие се родени таму и имаат исти права во Бугарија како вас оти им е матична држава.
    Поздрав од Македонија.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *