Преместване на диван

Преместване на диван

В случай, че планирате преместване на диван, трябва да се подготвите да наемете няколко допълнителни ръце (хамали), защото преместването на тежки мебели не е лесна задача. Диваните са неудобни, трудни и ако не се преместват внимателно може да контузите рамо и гръб.

Винаги е добре първо да определите теглото на дивана. По този начин може да решите от колко хамали се нуждаете. Обикновено допълнително двама мъже са достатъчни за преместването на не особено голям диван. Ако диванът обаче е по-тежичък се налага да извикате на помощ 4 или 5 мъже.

Премахнете предметите, които може да попречат при преместването. Последното нещо, което искате е да правите погрешни стъпки или да бъдете прекъсвани по време на преместването. Диванът трябва да бъде покрит преди преместването, за да не го надраскате или ударите.

Заедно с помощниците си вече може да вдигате дивана и бавно да започнете преместването, като трябва един от вас да определя посоката на движение за всички. Правете почивки, особено ако усетите пареща блока в раменете или гърба. Най-голямото предизвикателство при преместване на диван е преминавате през врата или по стълбище.

За преминаването през врата най-добрият вариант е да плъзнете дивана, така че той да е на задната си страна и да е поставен върху поставка с колелца. Уверете се че крачетата на дивана са махнати или пък че ъгълът е подходящ и може да премине крак по крак.

Когато започнете да свалят дивана по стълби е хубаво отново да го поставите на поставка с колелца. Вие плъзгате дивана напред, докато другите хамали поддържат от другата страна, за да се придвижите бавно до началото на стълбите. Ако сте шестима, трима може да застанат от горната страна и трима от долната.

Ако преместването е по извити стълби, трябва да поставите дивана на рамената му. Следваща стъпа е да плъзгате дивана от една страна на друга сякаш ходи по надолу по стълбите.

Хамалите от долната страна трябва да се грижат дивана да не се ходхлъзне, докато тези отгоре придвижват дивана надолу по стълбите. Движенията се повтарят докато дивана не бъде свален безопасно по стълбите.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *