Хладилник Либхер / LIEBHERR – никога повече!

Пиша тази статия, защото се чувствам адски прекаран и крайно недоволен от хладилници с фризер Либхер, какъвто си купих на доста солена цена и искам да предупредя потенциалните измамени.

Хладилник Либхер - никога повече

Защо измама ще питате - некачественият продукт на ЛИБХЕР / LIEBHERR се обслужва гаранционно от пълни безхаберници, които нямат и най-малка представа от това което са длъжни да вършат. И не само това!!!

Като работещ във фирма за преместване в град София съм пренесъл много хладилници и винаги съм се отнасял с респект към марката Либхер докато не си купих хладилник с фризер ЛИБХЕР / LIEBHERR 4003 с NO FROST.

Това чудо на хладилникостроенето, както ме убеждаваха в магазина, ми струваше скромните(според централата в Пловдив) 1450лв., цена която е с 50% повече от всеки друг хладилник от същия клас и размер, но подведен от фалшивия имидж на марката ги платих, успокоен допълнително от 3-годишната „гаранция” и "сервиз".

След около десет месеца „експлоатация” моят ЛИБХЕР /LIEBHERR започна да издава звуци приличащи на къркорене, тракане, пращене и подсвирване.

В началото мислех, че си внушавам и това не е възможно да е от хладилника, обаче след ден,два звуците се засилиха и станаха толкова силни, че не се търпяха вече. Все едно съм в стругарски цех.

Пращене и къркорене дори когато не работи двигателя, а точно когато се поукроти малко и си се отпуснал ти подсвирва точно като папагал сякаш, за да не забравиш, че имаш Либхер.

С този проблем, както му е редно потърсих контакт със служител от гаранционния сервиз на ЛИБХЕР / LIEBHERR за България.

Първо никой не вдигаше телефона два дни. После, когато най-накрая се свързах ми отговориха, че това е завода и фирмата, която извършва гаранционния сервиз е външна и трябва да се обадя на нея.

Това добре, ама ми дадоха един стационарен телефон, на който нови два дни никой не вдигаше.
Накрая се свързах с една женица и попаднах във времето от преди 10.11.1989г.. След като и обясних проблема си, тя каза че ще се обади на техниците, за да разбере кога е възможно да дойдат и ще ми се обади да ми каже.

Така още два дни. Потърсих я отново, беше четвъртък и тя учудена, че чакам тя да ми се обади ми даде час в 10ч. следващия понеделник.

В понеделник си стоя аз и чакам вездесъщия техник. Стана десет, после 10,30ч. в 11ч. вече позвъних пак на госпожата и тя пак изненадана, че се обаждам ми обясни, че им изникнала някаква работа и ще могат да дойдат в 14ч.. Целият понеделник замина.

Най-накрая към 14,30ч. дойде техник. Изглеждаше добре, с униформа, куфар с инструменти. Погледна хладилника, чу го, отвори го, натисна гърба от вътре и установи, че поддава, което означавало, че ваната е отлепена. Обясни ми също, че това е фабричен дефект, който ако се потвърди от тестове в тяхната „лаборатория”(на фирмата за гаранционна поддръжка в София) ще ми сменят хладилника.

Уговорихме се след нови два дни, да дойдат с колегата и с бус, да го натоварят за да го тестват при тях.
До тук, горе долу добре.

Установиха проблема и аз реших, че тестването е формалност. Мислех си, че дори да не го сменят, поне ще го оправят.

Взеха го. Тестът траел 24ч.. Пак телефонна любов с госпожата три дни. Виждала хладилника, бил олепен с датчици, обаче го нямало техника и тя нищо незнаела.Не ми и дадоха друг телефон. Техникът нямал GSM!?
На четвъртия ден пак се обаждам и за радост моят техник е в офиса. Радостта трая кратко. Той бързо ми обясни, че според тестовете на хладилника нищо му няма и тези ужасни звуци са нормални!!! Не можах да повярвам!
Предложи ми, ако не съм съгласен, да го закарат в Пловдив в завода за хладилници на Либхер, там имало лаборатория и да го тестват и там. Веднага се съгласих, защото не можех да повярвам, че някой твърди, че хладилникът работи нормално.

Нови 20 дни тестване в ЛИБХЕР / LIEBHERR Пловдив. Обадиха ми се след известно време(вече не броях дните), че хладилникът Либхер е тестван, оправили са го и вече нищо му нямало, шумът който издавал бил нормален. Приложили били документи от теста и т.н..
Разбрахме се кога ще могат да го доставят и аз щастлив си чаках хладилника.

Дойде заветният ден. Обадиха ми се да им отворя врата на входа и като слязох, какво да видя? Моят хладилник ЛИБХЕР / LIEBHERR 4003, 205см., инокс за 1500лв., набутан директно на гърба си, без никакви предпазни средства в един ОПЕЛ Астра комби с пловдивска регистрация(явно пътува от Пловдив и така е стигнал там).

Докато се усетя да си извадя телефона за снимка, двамата бродяги вече го бяха издърпали и го бутаха по тротоара, като ме успокоиха, че бил на колелца!
Пренесъл съм стотици хладилници и знам, че хладилник се пренася прав и му се пази най-деликатната част – гърба.

Счупения щепсел на хладилника. Сигурно се е закачил в газовата уредба на ОПЕЛА АСТРА с която ми го докараха.

Както и да е, внесохме го. Връчиха ми документите от теста(на чист немски език!?) и ми казаха четири часа да не го включвам. Нямаше как да го пробвам пред тях и да искам, а после установих, че при „транспорта” са счупили и щепсела(оправих си го сам, което сигурно значи, че отпада „гаранцията” ).

Когато го включих, не можах да повярвам!
Не само, че не е оправен, ами не изстудява в горната част, свири и пращи още по силно! Ужас!
Разбира се, пак се обадих в завода за хладилници ЛИБХЕР / LIEBHERR. Там двама мъже само си ме препредваха с едно и също обяснение, че на хладилника нищо му нямало, шумът бил в границите, макар че аз виждам на диаграмите, че не е така без да знам немски. Лабораторията била за 200 000 евро, а ние, които сме постоянно покрай хладилника едва ли не чуваме гласове!

Диаграма от лабораторията на хладилници Либхер


Снимка на диаграмата на хладилник Либхер, на която се вижда, че звукът минава 41децибела и отива до 45 децибела подсвирването, за което говоря. И това са подбраните от тях най-тихи пет минути от 72ч. тест(според Либхер).

Само, че тия 200 000 евро за концерна ЛИБХЕР / LIEBHERR със сигурност са много, много по-малко от колкото за мен 1500лв., платени за некачествения им продукт.

До няколко дни ще кача и АУДИО-ВИДЕО с дрънкането на проблемния хладилник Либхер направено с моя домашен фотоапарат за 400 лева.

Пиша тези редове под ужасните звуците на хладилник ЛИБХЕР / LIEBHERR и най-чистосърдечно и приятелски ви съветвам никога не купувайте нищо на ЛИБХЕР /LIEBHERR за да не изпитате на гърба си извращенията на гарнационния им сервиз и некачествените им продукти.

Чувствам се адски прекаран!

Темата е отворена за коментари и моля всички мои приятели и всички изиграни клиенти на ЛИБХЕР / LIEBHERR да я разпространяват до колкото им е възможно за да има все по-малко пострадали от тази банда.

За още информация: 0887 78 39 51 Ивайло Тодоров

сподели ме

223 мнения по „Хладилник Либхер / LIEBHERR – никога повече!

 1. Имах проблем, при който фризера спря да работи, а след време и се поду гърба на хладилното помещение от вътрешната страна. Чаках ги към седмица за да дойдат, след като го взеха почти месец чаках да ми дадат новия (доста бързо се съгласиха на подмяна, явно защото модела ми е по-евтин – към 700 лева). Когато започнах да недоволствам по телефона ми казаха, че срока за доставка на новия е 30 дена (ако не се лъжа) и тъй като той още не е изтекъл, едва ли не всичко е наред. Един месец ям само по заведения, защото те си връзват гащите с официално обявени срокове! Случая е от Варна.

 2. Жалко, че нямам време да напиша и нашата история. Марката се „проеба“ откакто пловдивчани взеха ексклузива и за БГ. Хладилниците им са много лоши, а гаранционния им сервиз е ужасен и е изграден на принципа „прееби другарче“.
  Питай или чети преди да купуваш приятел. Но и да пишеш не е зле, ще помогнеш на доста хора.

  Да, никога повече ЛИБХЕР! И РЕНО разбира се! ;)

 3. Всъщност, не разбрах: освен че бръмчи, хладилникът изпълнява ли основните си функции: да охлажда и замразява?
  Ако ги изпълнява, и никъде в описанието и гаранционната карта не са посочени децибелите, които трябва да търпите, май просто можеш да сложиш една чаша топла вода в камерата на скъпия си хладилник LIEBHERR и след известно бръмчене да я изпиеш студена… И другия път пак да си купиш супер скъп „немски“ хладилник, произведен в пловдивско село ;)
  Ако пък съответните децибели на бръмчене на хладилник Либхер ги измериш по някакъв начин, остава да ги докажеш пред техниците на Либхер – Пловдивско…
  Бе, иде лято, ще го изкарваш на терасата; а пък зимата ще го изключваш, кво толкова :)

 4. Пробита пловдивка марка и ние се прекрахме боклуци бръмчат като трактор продадохме г окато втора употреба либхер е боклук боклук боклук

 5. Аз имах един проблем със сокоизтисквачка закупена от Технополис – пръскаше като луда докато пускаш плодовете. Дадох я за „тестове“ в сервиза Роял Електроникс, но от там констатираха пълна изправност на уреда. Побеснях и заснех набързо какво се случва – http://www.youtube.com/watch?v=t50fPlrAOnI след което писах на магазина и те взеха че ми смениха уреда. Казаха ми все пак че са си в правото да ми откажат заради оценката на сервиза, демек правят компромис. Затова препоръчвам ти да го заснемеш и да пишеш до който се сетиш – магазина, официално предтставителство на Либхер (дори и не в БГ).

 6. Иво, според мен си постъпил генерално неправилно . Щом си установил проблема – директно отиваш в магазина от който си го купил и им го тръсваш на „Информация“ . По закона за защита на потребителя са длъжни да приемат уреди за рекламация закупени от съответния търговски обект . Те ако искат да си го завират в задника не те бърка . След 20 работни дни трябва да ти го върнат . Ако прояви същия дефект – пак там ! След това започваш да се молиш да прояви същия дефект и пак се връщаш в магазина и викаш управителя и казваш ,че искаш да ти го смени със друг , от друга марка за същата левова равностойност . Той ще се опъва , но ти искаш протокол за отказ за удовлетворяване на гаранция и да не забравят да ти сложат входящ номер . След това директно отиваш в Комисията за защита на потребителя и след 5 дни ще те извикат на „помирителна среща“ , на която ти настояваш да ти сменят Либхера с АЕГ или какото и да друго за същите пари . Системата работи – така смених един бойлер преди половин година . А жена ми представляваше клиент пред Балкан Стар и смени Мерцедес МЛ – Съвсем сериозно ти говоря . Загуба на време и малко нерви ще ти ковства , но пък парите не ги береш от дърветата нали ? Успех !

 7. Здравейте,
  много силна публикация!
  Защо не кажете истината?
  Г-н Тодоров,независимо дали сте Станислав или Ивайло.
  Аз работя в отдела на Либхер,който Вие така старателно плюете и историята не е съвсем такава, каквато Вие я представяте.Не,не се притеснявайте,достатъчно отговорен и компетентен съм,за да не Ви злепоставям!
  Защо подписахте протокола за ремонт,а в последствие имате претенция.
  А,и господин „Прекаран“ бъдете честен-след колко време,наистина Ви беше сменен уреда?
  Дами и господа,четящи горната публикация,няма да защитавам Либхер!
  Не това е целта.Целта е всеки да избере по свое желание,уред,ккойто ще му служи.Просто не е честно,когато се спестяват важни обстоятелства.
  Едно ще Ви кажа-Либхер,наистина държи на клиентите си!

 8. Господин „отговорен и компетентен“ служител на Либхер, по историята има още много неща да се напишат, правя и аудио-видео за статията. Няма как да ме злепоставите, защото хладилника ЛИБХЕР още НЕ Е СМЕНЕН и тракането му го слушам всеки ден.
  Продължавам да съм прекаран и ако съм спестил нещо, то е подигравателните усмивчици на бродягите дето ми го върнаха. Наистина подписах протокола понеже ме увериха, че проблема е отстранет, а нямаше как да го пробвам защото ми казаха да го пусна след 4часа(все пак пътува на гърба си в ОПЕЛ АСТРА 200км.) и щепсела му бяха счупили.

  Който желае може да се запознае с хладилника на живо в офиса ми.

 9. Здравейте,
  да,наистина съм отговорен и компетентен,но това е друга тема.
  Ако бяхте прочел коментарите под публикацията си(не само тези, които целят да представят на хората ситуацията каквато е) щяхте да разберете,че се обръщам към господина „Прекаран“ от Варна.
  На диаграмата,която сте снимал ясно се виждат резултатите от теста за шум.Колко децибела е декларирал Либхер за Вашият уред?
  И искам да Ви уверя,че уредът Ви НЕ Е пътувал 200 км.на гърба си,качен на ОПЕЛ АСТРА.
  Относно щепсела-ако бяхте звъннал на 0800 11 808 и бяхте казал,че има
  проблем с транспорта на уреда МОМЕНТАЛНО щяха да бъдат взети мерки!

 10. Г-н „отговорен и компетентен“, не знам как ви облъчват и подбират в Либхер, но явно в cv-то трябва да пише – откровен лъжец и най-ценното качество е да можеш да казваш на черното бяло до край!
  И ти и в завода за хладилници либхер искате да ме убедите, че имам видения и халюцинации!
  1. Как да ме УВЕРИШ, че не е пътувал с астрата, като аз го видях с очите си и „специалистите“ от Либхер МОМЕНТАЛНО го задърпаха и забутаха към входа с цел да не видя какво се случва с хладилника. Явно е практика!
  2. Какви мерки ще се вземат моментално, като на посечения телефон в либхер, също твърдят, че всичко е наред и чувам гласове!!!
  3. Как шума да е в нормите, като на диаграмата на либхер ясно се вижда, че минава допустимите 41db и отива до 45, а това е подбран, най-тих момент от работата на хладилника. Вижда се, че тъкмо шумът започва да се увеличава и диаграмата удобно свършва!!!

  Твоите коментари само потвърждават безхаберието, което цари в Либхер!

 11. Аз също закупих хладилник с фризер липхер и при неговата работа се работа се чуват странни звуци на животни. След тестване в завода ми беше отговорено, че само аз чувам тези звуци и не могът да направят нищо повече. Аз просто искам текстването да бъде направено в мое присъствие а не в някакви апарати които да покажат че шума е в допустими норми, защото в кухнята да се чуват писъци на животни и то от хладилник е НЕДОПОСТИМО. Е господин представтел на фирмата кажете ми какво мога да направя за да ми бъде сменен хладилника, защото намеренията ми бяха да си купя хладилник а не уред който да ми издава тези странни писъци.

 12. Чудя се защо ги дават тези гаранционни карти в днешно време!?
  Ако стане някаква повреда със закупения продукт, започва голямото ходене по мъките.
  Първо – започва търсенето на гаранционната карта И задължително, разбира се, на касовия бон. НЕ окомплектоваш ли тези две неща – ИЗГАРЯШ.
  Второ – търсиш сервиза за твоя град, отбелязан на гърба на гаранционната карта. Недай си Боже да живееш в по – малък град! Тогава трябва да търсиш сервиз в най – близкия по-голям град! Започваш да звъниш и да ги търсиш по телефона, обаждат се на десетия път.
  Трето – отиваш при тях и те веднага започват да те убеждават, че повредата не е фабрична, а е по вина на клиента, т.е. гаранцията отпада.
  Четвърто – ако случайно ти приемат поръчката, естествено тя остава на по заден план от другите, защото от другите веднага си взимат парите от клиента, а тука трябва да търсят пари от представителя на производителя.
  Пето – в повечето случай трябва да се чака някаква резервна част от чужбина. Срок (?!І – когато дойде.
  Шесто – ако говорим за някакъв важен ел. уред, какъвто е в коментирания казус, то като че ли трябва да си имаш втори хладилник вкъщи, който да ти стои за резерва в случай, че титулярният се счупи!!! При белите хора в такива случаи на клиента се предоставя оборотен, който се използва, докато клиента си получи неговият.
  Сигурно има още неща, които пропускам, но мъката и разправиите са големи. Да не говорим за пропиляноо време и нервите, които заминават.

  А, ЗАБРАВИХ НАЙ-ВАЖНОТО!СИГУРНО ВИ СЕ Е СЛУЧВАЛО ДА ЗАКАРАТЕ НЕЩО НА СЕРВИЗ И ТО ДА СЕ ВЪРНЕ ОТТАМ В ОЩЕ ПО ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ!? ПРАВЯТ СЕ В ТЕЗИ СЕРВИЗИ НЯКАКВИ СКРИТИ ЗАМЕНКИ, ТАКА ЧЕ ПРИБИРАТ ЗДРАВИТЕ ОРИГИНАЛНИ ЧАСТИ ЗА СЕБЕ СИ, А НА КЛИЕНТА ПОСТАВЯТ НЕЩО ВТОРА РЪКА. ВЪРВИ ДОКАЗВАЙ ПОСЛЕ.

  Има мнооооооооооого още какво да се спомене по този и подобни казуси, където обикновено клиента остава прецакан!!!

 13. Господине,в старанието си да запазя добрия тон,ще продължа да Ви отговарям учтиво.
  Винаги имате и ще имате възможността да докажете по недвусмислен начин правотата си.Има лицензирани лаборатории,които точно с това се занимават.Представете измерване от такава и уреда Ви ще бъде сменен.
  Уреда е взет от дома Ви с Ваше съгласие.Уредът Ви не е пътувал до Пловдив върху „Астра“.

 14. Г-н истина,изобщо не ме интересува тонът ви. Взеха ми хладилника със софийски бус(способни сте да го прехвърлите във астричката, буса мн харчи) и го доставиха с опел астра комби директно на гърба си. Аз правотата ще си я докажа въпреки, че съм сигурен, че явно непочтена фирма, като Либхер България не биха признали измерване от друга лаборатория освен от тяхната. За повторно замерване на хладилника от либхер ми поискаха почти 400лв.. И какъв е смисъла, като от диаграмата се вижда, че минава допустимия шум и какво от това. Най-много да ми вземат и парите за замерването. Е няма да стане!
  И защо не се представите? Аз съм си написал и телефона и имам много обаждания от други потърпевши с хладилник либхер „комфорт“ :)).

  Ако знаеха от централата на Либхер какви ги вършите в България, един няма да остане от вас, но нали българина все си мълчи и търпи, няма кой да го чуе и вие дерибействате на гърба му.

  Това е идеята и на статията – да се знае, че уж световни концерни с утвърдено име продават в България само боклуците си!

  Като гледам дневните посещения, определено има ефект.

 15. Е аз също имам хладилник Либхер на 10 години вече и работи безупречно..и не смятам че Вашето мнение ще откаже хората от тази марка .

 16. Господине,Либхер ще признае всеки документ издаден от лицензирана институция.Либхер е фирма,която работи според българското законодателство (завода е в България).Тук работят хора,които с всички сили и средства се опитват да помогнат на клиента.Естествено,когато клиента е прав в претенцията си.Не може да очаквате висок клас уред с NO FROST,магнетвентил,електроники и т.н. да не издава нито звук.За нормалната си работа уреда е комплектован с вентилатори 2 бр.;1 бр. магнетвентил и не на последно място компресор.Това са детайли,които за да изпълняват правилно функцията,която им е заложена, се налага да издават звуци.Прави се всичко възможно те да бъдат сведени до минимум,но технологията е на това ниво през 2012г.Никой не ме облъчва,не съм част от банда,разбрах,че нищо не Ви интересува,не дерибействам,не съм откровен лъжец и безхаберен не съм и за това продължавам да Ви отговарям учтиво.Колко други фирми ще вземат уреда Ви за тестване само,защото клиента е решил,че има проблем?Уред,който тежи 80 кг.,не сешоар или ютия…Опитваме се да въведем нов стандарт в работата на Следпродажбеното обслужване в България,но е много трудно, когато промяната е едностранна.На мен също ми е омръзнало у нас да идват техници,които в гаранционния срок ме гледат в ръцете.Това,господине с Либхер няма да се случи.Колко Ви струва замерването на шума в завода?Името ми, толкова ли е важно?Ако Ви кажа името си ще спрете ли да плюете марката?Не пиша тук за да се рекламирам или да рекламирам Либхер,за това не съм си написал името.Надявам се не е проблем?

 17. Добре де истина, ти няма ли да спреш да повтаряш едно и също? Не виждаш ли снимката на диаграмата или удобно се правиш, че не я виждаш?
  Аз исках да имам хладилник Либхер от висок клас, но се оказа, че само цената му е висока!
  И какво ви кара да смятате, че не съм прав? Четеш ми публикацията, както дявола евангелието! Пращенето и свиренето не са от вентилатори и компресор защото ги има дори и когато не работят.
  Какво значи, че хладилника е взет за тест „само защото клиента е решил, че има проблем“?!? От този израз си личи отношението ви към клиентите.
  Какво като тежи 80кг. и не е сешоар или ютия??? Аз не съм виждал ютия или сешоар да струват 1500лв., цена в която са включени евентуални проблеми с хладилниците(със сигурност не и транспорт на гърба си с опел астра. Астра ама комби – според теб!)

  И не съм решил аз, а техник от гаранционният сервиз(подизпълнител от София), който го погледна на място и установи, че ваната е отлепена и трябва да се тества. Каза също, че за такъв дефект хладилника се подменя, но в завода на Либхер явно са на друго мнение!

  „Опитваме се да въведем нов стандарт в работата на Следпродажбеното обслужване в България,но е много трудно, когато промяната е едностранна“ – от това изречение пак личи отношението към клиента! Какво значи едностранна? Много клиенти си търсят правата и това не ви харесва? По скоро обърнете внимание на качеството!

  Ако всичко беше наред с хладилника, последното нещо щеше да е, да си цапам блога с това, но се чувствам отговорен и длъжен да предпазя и запозная хората качеството на хладилниците и с начина ви на работа!

  Между другото имам много обаждания от хора с подобни проблеми с хладилници на Либхер и сме в процес на организиране, за да си потърсим заедно правата.

  Аз пиша факти подкрепени със снимки и свидетели, а от теб чета само едни и същи общи приказки. Дървен философ!

 18. Е, явно за 10 години нещета доста са се променили, а завода за хладилници на Либхер в България действа от 2002г.

  Аз споделям реален случай с цел хората да са запознати и да внимават повече, а кой каква марка ще избере си е негова работа.

  Ползвайте си го със здраве поне още толкова!

 19. От няколко месеца и аз съм “ горд “ собственик на Либхер Премиум ! За съжаление съм разочарован от скъпата покупка …когато е затворена вратата на кухнята , където се намира хладилника -горе-долу бива , но ако някой я остави отворена е изключително неприятно ! Всичките тези звуци , които повечето от вас описват , също ги чувам, но са много тихи! Проблемът е в изключително силното и неприятно пукане ( меко казано) , което се чува от прехваления уред !!! Като казвам пукане , имам предвид звук , който се чува във всички стаи на апартамента и дори на етажната площадка .Мислех си , че с времето този ефект ще отшуми , но уви – става все по-неприятно ! Разочарован съм , имах друго мнение за марката , но уви !

 20. Имаме (имахме) хладилник Liebherr CP 3523 A++, инверторен, с 5 години гаранция. На 31.05.2012 г. сутринта, влизайки в кухнята, където вече 2,5 години хладилникът работеше абсолютно безшумно, се носеха звуци като от Мраз 200 от 70-те години. Веднага се обадих на следпродажбеното обслужване в Пловдив, обясних им проблема и оттам ме помолиха да наблюдавам работата и ако хладилникът продължава да е шумен и не поддържа зададените температури, да се обадя отново. На следващата сутрин наистина се обадих отново, от Пловдив ме успокоиха, че веднага ще задействат софийския сервиз и наистина на обед на 01.06., петък, дойде сервизен техник. На входа си сложи калцуни като в операционна, провери хладилника, направи протокол и ни каза, че хладилникът не подлежи на ремонт и ще бъде сменен. За съжаление следваха два почивни дни, но ето, днес около обед се обадиха от сервиза, че уредът е пристигнал и дали могат да го доставят между 14 и 15 ч. Точно в 14:30 хладилникът пристигна. Абсолютно същият, в оригинална опаковка, която беше свалена пред нас, дадоха ни указания кога и как да го включим, взеха повредения и ето – имаме нов хладилник и се надяваме той да не се поврежда толкова скоро.
  Много сме доволни от експедитивността на ВСИЧКИ към които се обърнахме при тази неприятна ситуация.
  Явно не всичко е черно в „Либхер“!

 21. Аз имам либхер премиум но купен 2002 г. истински германски и проблем досега чукам на дърво няма и работи безупречно.Само мърка независимо че е с два компресора.Единствено като го нападнаха хлебарките спря хладилната част.Но няма проблеми почистих платките със спирт и си работи перфектно.Проблемат ти не е в марката , а в това че е направен в българия, защото и най добрата марка пройзведена от наште техничари ще е на тоя хал.Ако хаще тупани от пловдив го произвездат както швабите мисля че резултата ще бъде друг.

 22. не се занимавайте с господина …явно на село още не познават колите ,беше докаран с ПЕЖО 406 ДРАГИ…ПРЕТЕНЦИО.и не виждам проблем в това ,секи хладилник се кара на гърба и няма проблеми ,ПРЕТЕНЦИО.да те видя като ти истече гаранцията ПРЕТЕНЦИО .

 23. И ние сме страшно недоволни от сервиза. Разтакават, груби са и не вършат никаква работа май. Голямо набутване. Пускам тази статия, която ми спестрва много писане в фейсбука си с молба към всички наши приятели да я разпостраняват чрез акаунтите си,

 24. Включвам се и аз като пресен притежател на Либхер за 640 лв. Днес го докараха и още не е пуснат. За жалост чак сега попаднах на тези коментари и вече 2 часа подозрително оглеждам хладилника. Ясно е, че при повечето хора изкристализира проблемът с шума и странните звуци. Вече страшно се ядосвам, че се доверих на тази марка. Още като го купувах, се вторачих в това, че е произведен тук, и нещо ме загложди. Един-единствен хладилник Либхер в магазина беше произведен в Германия, но беше висок клас и съответно доста по-скъп. Когато ми дадоха документите, от въпросния магазин казаха, като получа хладилника, да видя серийния номер и да се обадя на един телефон, който е за сервизното им обслужване, да продиктувам въпросния номер, за да отбележат онези, че имам 5 години срок на гаранцията. Това добре. Хладилникът ми го донесоха в 20 ч. вечерта днес. Аз веднага звъннах на телефона, но както си и мислех, там се включи запис. Тогава реших да си подам данните на имейла, който бе посочен под телефона и на който също можело. Да, ама не. Писмото ми се връща със съобщение, че не може да бъде доставено. Ето и съобщението, което получавам обратно: : host zdvsv011a.liebherr.com[193.27.220.101] said:
  550 5.1.1 User unknown (in reply to RCPT TO command)
  Още оттук започват да ми намирисват нещата. Сигурна съм, че и утре няма да има никой на този телефон, защото най-малкото е събота примерно. А и едва ли ще ми се обади някой, въпреки че си оставих името и телефона на секретаря, който им се включва…
  Нямам нищо против господина, който работи в тази фирма. Той може да е много отговорен и компетентен сам по себе си, но за жалост фирмената политика, а и цели звена в сервизното им обслужване много куцат. Затова той звучи ааадски неубедително. И нелепо. Тук са се включили сумати хора с подобен проблем, които от фирмата явно се опитват да изкарат луди с цял набор от халюцинации. Арогантно и нагло. Чета за тези проблеми и по други форуми в момента, от което още веднъж лъсва истината.
  Ако на мен ми се случи нещо подобно с този уред, мога да обещая на въпросната фирма един адски сочен и напоителен скандал. Една от малкото добри страни да работя в голяма печатна медия е, че когато попадна на подобно нещо, реакцията ми ще има резултат. Съветвам хората с тези проблеми да се съберат и да вдигнат повечко шум!
  P.S. Шофьорчето, което обижда човека (ПРЕТЕНЦИО) мога само да съжалявам. Има между другото вечерни училища, може все още да не е късно за него….

 25. Няма нищо общо с немската марка освен емблемата на вратата. Притежател съм на такъв хладилник -1 път е заменен с нов , 2 ри път поправен 3 години. За мен лично

 26. Само Господ или св.Илия ако ги тресне кке си оправят имейла. Кка човес да си регистири покупката на хладилник за да полза допълнителната гаранциа. Това коректа реклама ли е – алооооо къда е защита на потребителя. Или хората …вълци ги яло..

 27. Зравейте закупихме си хладилник Либхер на 16.12.2007г.-гаранцията му е 36 месаца-цената е 1550.07лв.( закупих ме го от верига магазини Технополис),хладиника започна да ходи по ремонти от 2009г.,и до в момента е на ремонт в сервиза във гр.Ямбол.Още първия път когато отиде на ремонт му бе сменена платка и датчик.От края на март-тази година хладилника е в сервиза в гр.Ямбол.Когато мъжът ми им се обади служител на фирмата му е казал че чакат някаква част за хладилника от Германия.Така ли толкова време не разбраха за тази част а чак сега я поръчват.

 28. Поздравявам автора за повдигнатата тема и за споделения опит. Бях взела решение утре да закупя от тази прехвалена напоследък марка хладилници. След прочетеното събрах повече информация от близки и познати-истината е на страната на споделилите огорчението си потърпевши клиенти. Оказа се, че разочарованието от тази марка хладилници е огромно!
  Благодаря още веднъж на Ивайло Тодоров за социалната ангажираност!

  Йоан Йорданов
  София

 29. Обръщам се към този толкова „компетентен“ и „клиентски ориентиран“ представител на Либхер. Колега, аз също работя в завода на Либхер и до болка ми е ясно как се опитвате да „помогнете“ на клиените на фирмата, но и няма как да се очаква друго при това „немско качество“, което излиза от завода. Предлагам ти повече да не пишеш тук, а и където и да било, и да се представяш от името на фирмата. Мисля, че и без това сме достигнали дъното и не е нужно хората (клиентите) да се сблъскват толкова директно с „качеството на ЛХМ (Либхер Хаусгерете Марица)“. Ясно е че тук на село работят доста неграмотни и некадърни хора, но не е нужно да го правим по такъв начин достояние на цяла България. Колега, моля те да не излагаш фирмата, а и себе си с ниското ниво на твоите професионални умения и качества, а също така и ограничения си интелект. Разбираемо е защо не искаш да си напишеш името :) Не сте много хора в отдела и като се замисля, мога да се огранича до една-две „личности“, които биха могли така „професионално“ да преставят фирмата…
  ЖАЛКА РАБОТА!
  Искам предварително да се извиня от името на фирмата на всички клиенти, които са си закупили наш уред! ИЗВИНЯВАЙТЕ, ЧЕ СВЕЖЕСТА НА ЛИБХЕР ТАКА СМЪРДИ!!!

 30. Хора,вие направо ме отчаяхте. Преди 2 часа си купих хладилник LIEBHERR-CTNesf3653 за 999 лева с 5 години гаранция и след вашите коментари не ми се иска да го включвам.

 31. Здравейте,
  казвам се Емил Петров и се занимавам със защита на потребителските права. Ние сме организация, която се опитва да защитава правата на клиентите, което не е лесно в страна като България, където корупцията все още е водещ фактор на всяко едно ниво в страната.Темата тук е много интересна и затова искам да споделя бегло за статистиката, която имаме на базата на рекламации на клиенти от цялата страна подадени към търговци или сервизи. Специално за Либхер статистиката изглежда много любопитна. Има голям скок на рекламациите през последните 3-4 години и броят им с всяко година расте значително. Ние се опитваме винаги да предупреждаваме потребителите при подобни тенденции.

 32. Малко след като мина 3-годишната гаранцията на моя Хладилник Либхер, му се скъса уплътнението на вратата. Бях учуден, защото съм имал МРАЗ, който 15 години не е страдал от уплътнение, очаквах много повече като качество от скъпия Либхер. Обадих се в сервиза. Обясниха ми, че за да ми сменят уплътнението ще трябва да платя 76лв. Отказах. Разбрах, че марката Либхер = Висока цена + съмнително качество +скъп сервиз.
  zdrs@yahoo.com

 33. Чудя се, какво стана с представителя на следпродажбено обслужване на фирма либхер. Може да е осъзнал некадърността си и затова да не се опитва да баламосва повече хората, но това ми се струва по-малко вероятно :)) най-вероятно неговите шефове са разбрали колко струва и са го изпратили другаде да „твори“…

 34. Много ви благодаря за тази статия !!! Днес се каня да ходя да купувам хладилник и се бях спрял точно на тази марка,но след прочетеното по горе вече не мисля,че това ще е „Либхер“ ,но и не знам на какво да се спра! Като гледам избор има,но са изработени във всяк’ви държави,но не и в Германия или Италия,например!!! Аз имам чист фризер „Едеса – Испански“,който си работи вече 10-15 години тихичко и безотказно, но заедно с него имам и хладилник „Мраз“ на може би 25-30 години,че и повече с който вече трябва да се разделям (не защото не работи),а защото е изгнил отвънка и вратата му вече трудно се затваря!!! А кажете ми виййй след ей такива неща които се случват в наща мила родина и от прочетеното по горе,аз аджеба на какъв (чист,без фризер) хладилник да се спра ?????????

 35. Уважаеми потребители,
  знаете ли защо от Либхер мълчат? Има две простички причини. Първо защото не могат нищо смислено да кажат, защото търгоският им отдел и отделът им за следпродажбено обслужване са като цяло на много ниско ниво, дори и за българските стандарти (както впрочем е и цялата им продукция). Прикривайки се зад завеската „немска фирма“ не могат дълго да го оставят скрито. Втората причина е, че лъжите им вече се изтъркаха и никой не им вярва дори и по форумите. Българският потребител не може вече така лесно да бъде излъган. Доста се поопарихме от „немското качество“!
  Господа от Либхер, добре правите, че си мълчите. Стой на дълбоко в мишите си дупчици и се надявайте нещата сами да се оправят :), защото е ясно че Вие не можете да ги оправите!

 36. Здравейте многоуважаеми лаладжии. Като сте толкова компетенти и запознати бихте ли ми обяснили вие каква марка хладилник бихте си купили? На мен ми се струва че, на вас си ви е било най-добре при бай Тошо да си ползвате „мразчето“ или пък перлата на СССР производството „Зил“. Защо не си купите „Мраз“ сега? Защото няма от къде!
  Всички фирми на днешно време се развиват постоянно и влагат нови технологии в производството си. Пазара налага тази тенденция в цял свят, хората търсят все по високи енергийни класове и по-модерни уреди, това бързо развитие естествено води и до някой неприятни дефекти случили се на някой от вас. Това не ви дава право да плюете и да пишете глупости в този форум.
  Относно сервиза на Либхер някой имал ли е сблъсък с базата в Пловдив? И ако сте толкова компетентни защо не си ремонтирате уредите сами? В место да си говорим празни приказки се огледайте, замислите се колко струваме всички в тази скапана държава, колко сме „кадърни и велики“ и след това да започнем да плюем по далеч по-развитите държави, техните производстава и тяхното качество. Та ние и доматите си не остискахме да продаваме на бившия Съветски съюз. Хората идват тук в БГ, дават ни хляб да ядем, развиват ни пазарите, дават ни технологии, а ние какво – искаме си „Мраза“.
  За съжаление няма какво повече да кажа само искам да знаете че, в БГ все още никой „напредничев сервиз“ не се е оборудвал, за да може да поддържа високо качество за извършване на висококачествени ремонти!
  Все още ползваме „западни“ технологии от 70-те.

 37. И моят Либхер спря да работи след една година ползване, виене и подсвиркване. От сервиза казаха, че е за смяна още като го погледнаха /може би като е произвеждан в пловдивските полета не били изтрезняли/. Цяла седмица се мъча в жегите без хладилник, изхвърлих всички хранителни продукти и скъпо струващи лекарства, които задължително се съхраняват на ниска температура. Днес ми казаха, че евентуално след два-три дни ще докарат нов, но не инокс, защото вече не се произвеждали. Аз съм направила цялостен ремонт и целият интериор е съобразен именно с този цвят, освен това заради него съм дала 100лв. отгоре.
  Дано скоро им отнемат лиценза, за да спрат да заблуждават и се прикриват зад немската марка, те толкова си могат…

 38. Здравейте г-н Некомпетентен,

  още по името Ви разбрах, че сте от Либхер, дори не беше нужно да чета написаното по-надолу, но все пак го прочетох и това само потвърди нещата.
  Г-н Некомпетентен, защо се опитвате да мислите и още по-страшно, да излагате мислите си в онлайн пространството и да ги правите обществено достояние?!?!?!?! Аз мисля, че делата на Либхер са достатъчни и всякакви думи са излишни!
  Може ли г-н Некомпетентен да обиждате така клинетите си с обръщение като „ЛАЛАДЖИИ“ и да пишете на такъв прост и нисък език?!
  Може от Либхер в Германия да се опитват вкарват нови технологии, но нека да не се лъжем. Целта на тези „нови технологии“ е спестяване на парички за коорпорацийката Либхер. А как спестявате най-вече пари? Ами от материала и изработката разбира се. Все по ниско качествени материали и все по ниско платена, съответно не добре квалифицирана работна ръка. Защо от Либхер са направили завод в БГ? Разбира се, НЕ заради професионализма и Ноу-Хау-то ни в тази област :)).
  Интерсно ми е защо питате, дали някой е имал сблъсък с базата Ви в Пловдив? Ами да много хора са имали. Дори един познат преди няколко месеца имаше и то сбъсъка беше направо размазващ!!! Човека очкаваш, че щом от завода сами са си поели гаранционната поддръжка за Пловдивска област, то може да се надява на бързина, качество, професионализъм и коректност! Уви, нямало е нищо такова! Жалка работа! Човека се е уплашил, че такъв техник представлява фирмата производител!!! Казвал се е Патърски или Патарански или нещо подобно.
  Г-н Некомпетентен, много ми е интересен последния Ви абзац. Доколкото разбирам Либхер иска да изкара сервизите виновни и некомпетентни за боклуците, които Либхер произвежда! Аз смятам, че това е мого некоректно от Ваша страна към Вашите Сервизни Партньори!!! Защо тогава господинчо, сами не си ремонтирате ниско качественото производство, ами се криете зад сервизите и те трябваа да ходят да Ви оправят помията за мизерните пари, които им давате!
  За съжаление и аз нямамм какво да кажа, г-н Некомпетентен, защото Вие казахте достатъчно…

 39. От години всички уреди, които купувам, са с марката „Горение“ и съм безкрайно доволен.

 40. Странно, защо ли от фирма Либхер мълчат? Изглежда всичко това за ниското качество и за тяхната некадърност е действително така. Аз не виждам друга причина, един нормален човек да мълчи, освен да се съгласява с написаните неща. Отново е вярна истината, когато фактите говорят и боговете мълчат :)

 41. Либхер в България са толкова „некадърни“ и „ниско качествени“ , че произвеждат и ПРОДАВАТ само около 700 000 уреда на година основно на изключително „ниско претенциозния“ ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ клиент.
  Господа, няма нужда от подобни обиди. Както всяка друга техника, така и хладилната техника дефектира, като процентът на дали дефект уреди в никакъв случай не надвишава този при другите производители на хладилна техника, дори напротив. Между другото ние в България сме царе в това от единствения ни контакт с един конкретен уред или модел да си вадим заключение за цялата гама уреди, че и за концерна.
  Явно е имало някакви слабости при сервизното обслужване, но съм сигурен, че колегите правят всичко възможно това да се промени. Ако пък сте толкова разочаровани от марката има и други производители …

 42. След като се повреди хладилника /гаранционен/реших да погледна какви са отзивите за Либхер.Останах много изненадана за всичката написана помия При нас проблема беше отстранен само за 5 дни.
  . В понеделник дойдоха техниците и взеха хладилника . В петък доставиха нов.

 43. ами ниско качествени са. това е факт. особенно за парите, които се прадават и горния сигмет в които се опитват да се позиционират. Прекалено им е ниско качеството за тези пари. Либхер все още продават благодарение на „марката“ и името, което са си създали от едно време. Нещата сега са съвсем различни. Дори не е нужно човек да е технически грамотен за да го види. Проблемите господине от фирма Либхер са, че не са един и два случаите, а много повече. най-малкото се зачетете по форумите и ще видите, но това е само върха на айсберга. Ако човек има познати по сервизите и по големите вериги от магазини, то може да събере доста пикантни историики, за качеството на либхер и за това как решават проблемите на клиентите. Така че с общи приказки от рода на бла-бла нищо не променяте. И единственото нещо за което сте прав е последното Ви изречение, че има и други производители. Това се опитват да направят препатилите, да спасят и други нещастници от сблъсъка с Либхер. Затова хора не купувайте Либхер! И те самите си го казват! Купувайте от другите производители!

 44. г-жо Колова, за Либхер не се пише помия, а истина. А това, че ви се е развалил хладилника в гаранционния срок и са ви го сменили, не е нищо ново. Те това го правят масово, защото боклуците им не могат да се поправят. Ами кажете ми госпожо, когато отново ви се скапи либхерчето, но вече не е в гаранция и разбира се отново ще ттрябва да се смени, дали господата от Либхер пак ще реагират така бързо и ще ви го заменят, а? Реалноста ще бъде болезнено жестока…

 45. Много благодаря на Ивайло Тодоров!
  Бях решил да купя хладилник от тази марка… Вече съм убеден, НЕ НЯМА да е Либхер. Мислех, че като е превен в БГ ще избегна чакането за доставка на дадена част от Германия, но явно не е така. Явно и качеството няма нищо общо с марката…
  Преди време имах подобни проблеми с бойлер AEG, докато ми върнат парите… голям зор. Добре че овреме се намеси в спора комисията за защита на потребителите, и след има-няма половин година спора се реши в моя полза. Не съм предполагал че ще свършат работа… Не съм предполагал, че ще се наложи да похваля такава институция.
  Много благодаря ОТНОВО на Ивайло Тодоров!

 46. Kупих си и аз преди малко пове4е от 3 г хладилник „Либхер“,сега пак ще си купувам,но познайте какъв няма да си купя ве4е:).Първо-работи „тихо“ като трактор „Беларус“,при спиране и тръгване вибрира,каточили ще има земетръс в Пернишко,а сега спра и да охлажда.Това,че му се счупи дръжката на 1 година е най-малкият му проблем,че пластмасата му вътре стана на гъз и почерня,пак не е голям проблем,но и спирането му да охлажда =е ве4е е.Никога пове4е „Либхер“,никога пове4е бг стока-техника.

 47. може да бяха грозни мраз но поне охлаждане има

 48. Здравейте!От две години съм горда собственичка на хладилник „Либхер“,чието къркорене и подсвирване започна още през първия месец и не е спирало досега.Дано да нямам други проблеми!!!Насочих се към марката,защото е немска/“немска“ означава за мен е еталон за качество/ и имам доста познати с такива хладилници.Само че техните са от „стария“ материал,на повече от 10-12 години и все още нямат проблеми!

 49. Здравейте ,
  Казвам се Атанас Димитров и смятам, че след като човек има някаква позиция по даден проблем не е нужно да се крие под каквито и да е било псевдоними.
  Влязох тук по препоръка на един познат.
  Притежател съм на два хладилника Либхер. Първият закупен втора ръка , преди повече от 12 години. Хладилникът работеше безупречно повече от 10 години, но след като започна да мусветва непрекъснато червената лампичка, и не се саморазмразяваше като в началото взехме решение да си купим нов. Това събитие се случи някъде март тази година -2012 .
  Реших да заложа на доказано немско качество, въпреки че в началото исках да сменя марката , но един продавач в магазин „Зора“ , който ни е продал доста ел. продукти и съветите му винаги бяха адекватни и точни, взех решение да е инверторен хладилник Либхер модел CPest 4023.
  Включих го след един ден и първият месец работи перфектно- безшумно и т.н. Вторият месец, обаче се случи нещо много странно- хладилникът се изключи и установих, че е паднал предпазителя за дефектно токова защита. Уплаших се , че може нещо да е дал на късо и да е изгорял. Вдигнах бушона и хладилника тръгна. За съжаление това упражнение го направих още 4-5 пъти в рамките на 2 месеца. Помислих, че проблемът е в контакта и с един разклинител го включих в друг контакт. Така работи 20-ина дена без проблеми и тъкмо си мислех, че е открит проблема отново се изключи. Върнах щепсела в стария контакт.
  Заедно с този проблем се появи и нов- хладилника започна да бръмчи. В началото много тихо, после все по-силно. Помислих си , че е от неправилно нивелиране . Уви , всичко си беше ок от към нивелация. След като бръмченето непреставаше -смених местоположението му. Млъкна за известно време. После пак започна.
  Тогава реших да се обадя на сервиза на Либхер, но мой колега ми каза, че да не разчитам на коректно обслужване.Попитах защо и той ме накара да потърся в интернет .
  Отказах се да им звъня и все още не съм решил какво да направя, но май най-добре е да го върна в магазина.

 50. Здравейте , препатили от LIBHERR! Да ви се похваля ,че и моят четири годишен хладилник спече.Горната му ,нискотемпературна камера не се размразява автоматично и съответно не замразява /продуктите вътре не са дълбоко замразени/.И аз като вас се подмамих по марката за високо качество и съответно се опарих.Мислех ,че сервизната поддръжка ,предвид МАРКАТА е на ниво , но както разбирам от до тук прочетеното „..блажени са вярващите..“.За сравнене ,преди имах „Мраз 140“,който работи и продължава да работи вече 25 години,но го смених защото ми беше малък.Мноооооооооого ми е интересе коментара на г-н Некомпетентен.От думите му разбирам ,че ВЕЛИКАТА фирма LIBHERR няма никакво влияние върху сервизите които поддържат неговите продукти или по точно казано боли ги левят ханш ,как работи,важното е че са го продали.Мярна ми се цифрата 700000 прдадени прдукта на западноевропеският пазар,но не прочетох нито дума за западноевропеският сервиз.Всички ,които пишат тук ,са клиенти на LIBHERR.Благодарение на нас фирмата работи и печели.Вместо да ни вменявате ,че сме изостанали от вшето „nou-hau“,можеше да ни се извините и да помогнете за решаването на проблемите с ВАШИТЕ продукти.Кгато човек иска ,намира начин ,когато не иска ,намира причина.Другият вариант е или ли мързи или сте некомпетентни ,а може и двете.Така че, вместо да се оправдвате ,вземете и си свъшете работата ,за която сме ви платили. Доволният клиент е ходеща реклама, авие си създавате ходещи антиреклами.Въпреки ,че надали аз трябва да ви уча на менджмънт,ако до момента не сте го научили.

 51. Благодаря за статията и коментарите – утре щях да си купя Либхер, но сега определено се отказах. Дано другите марки да са по-читави.

 52. Привет и съчувствие към всички препатили, „горди“ собственици на висококачесtвената техника на Liebherr:((
  И аз тук – преди няма две години и ние купихме от въпросната техника,…“ е как, бе, ако ще е хладилник – само Liebherr, как можете да питате?!?“
  Симпатичен, компактен, INOX, естествено – като всички останали уреди в новоремонтираната кухня. Работи, горе-долу, прилично до преди 10-ина дена, когато внезапно си смени звука, започна да бръмчи силно и много дразнещо, размрази се тотално навсякъде и…умря. Ииии…. начало:
  Изрових гаранционната карта и се започна звънене на най-близките като дестинация сервизи…първи опит – „О, не ние не работим с Либхер, имаше май един колега в града ( Свищов ), ще го питам, а Вие ми се обадете след 15 минути“, не го дочаках, намерих телефона на „колегата“ и…“О, госпожо от година и повече не поддържам тяхната техника, съжалявам…“, трети опит ( Плевен) : „Не, не работим с Либхер, ама май имах някакъв стационарен телефон на друг сервиз“, там вече се обади някаква странно звучаща дама, която не беше сигурна нито дали сме в техния район, нито дали ще може група да ни посети…Забравих да спомена, че преди всички тези разговори, звънях на националния телефон, където много вежлив автоматичен запис ме подкани да си оставя номера и имената, за да се свържат с мен, оставих го, никой не се обади. След злополучното звънене на неработещите сервизи от гаранционната карта, отново звъннах на 0800….Този път вежлив мъж, след като записа данните на хладилника ме увери, че до края на работния ден ще се вържат с мен от сервиза. Е, не се свързаха. При повторно позвъняване уточни, че сервиза отреагира в рамките на 24 часа, т.е. „до утре на обяд“. Ок, дойде „утре на обяд“ и сърдите мъжки глас ми съобщи, че ще дойдат до обяд. Дойде, един човек, въоръжен с папка, хвърли поглед на почистеният, готов за ремонт хладилник и отсече – „Ще го товарим в буса, нЕма да го правим, ще го сменяме“. То, хубаво, ама юнакът беше сам и естетсвено нямаше как да пренесе хладилника от кухнята ни, на шестия етаж до буса. Погледахме се и понеже нямам физически данни за носене на хладилник се наложи да звъня на приятел…Докато чакахме човекът да дойде, бях уведомена, че „сЯ хладилника отива в сервиз, там се прави протокол, после се праща към Пловдив, а кога ще пратят новия от там…ами до десетина дена!!! Ама Вие сте късметлийка, гУспожУ, щот’ ако не беше Либхер, знаете ли какво става, а??? “ Нямах сили да коментирам късмета си, защото трескаво мислех, как по дяволите, се живее 10 дена без хладилник и то през неочакваното октомврийско лято на Чолаков:(( Как – вземаш „оборотен“ хладилник от познати, чистиш го, правиш тон акробатики да събереш продуктите вътре, събуждаш се с локва в кухнята…и така.
  Мина седмица и реших да се обадя в централата. Увериха ме, че новият хладилник е в сервиза и до ден-два ще ми го докарат. И го докараха – днес. Този път бяха двама – ритуално го измъкнаха от асансьора, с все кашони, найлони и пр. „разсъблякоха“ го и го вкараха в кухнята, надирайки за втори път ламината, но това е бял кахър – преживях го.
  Пак същият юнак ми връчи протокол за замяна и седна да пише на неговото копие фабричен номер и т.н. Попитах уредът има ли гаранционна карта, „не, ще ползвате старата“! ХУбУ, ама никъде не пише новия номер, как ще стане? Бях погледната с убийствен поглед и с най-голяма неохота се попълни моделът и номерът в протокола. Докато човекът пишеше намусено взех да си оглеждам новата придобивка…Хм, не е точно същия цвят?!? Отговор: „Ми те не Ви ли се обадиха от централата, че няма както Вашия?“ Не, не са! И докато оглеждах цвета – изненада – на горния край, до ръба 2-3 см вдлъбнатина или т.нар. „транспортен дефект“…с последни сили показах откритието си на техника, няма да уточнявам как ме изгледа и не искам да знам какво си е мислел, но евала – замълча и каза, че ще снима дефекта и ще го прати в Пловдив….Снима, почетвърти ми пак за късмета с Либхер и си замина.
  Внимателно завъртях хладилника, да си застане на мястото и се показа следващият „транспортен дефект“ – този път в средата на лявата страна. Броих до 100 и звъннах на 0800… вежливият мъжки глас отново прояви разбиране и пак ми записа имената. След 10-ина минути ми се обади друг служител и ми заяви, че; „Няма проблем, хладилникът Ви ще бъде заменен, ама този е последният в цвят Inox, можем да Ви пратим същия модел, само че в сребристо, тъкмо по-лесно се чисти и поддържа, той е и на същата цена….!!!“
  Нямах сили да обяснявам, че ще взема с удоволствие „сребристия“ хладилник, ако заедно с него ми пратят останалите уреди в същия сребрист цвят, че съжалявам хилядократно, че съм купила нещо от въпросната марка, че никой не ме е предупредил при покупката, че за експлоатацията на уреда е задължително да имаш Валидол и „оборотен“ хладилник, че Либхер е Liebherr, но само в Германия…
  Не знам как ще завърши сагата ни и се извинявам за многословието, последно: МОЛЯ ВИ – НЕ КУПУВАЙТЕ ЛИБХЕР!

 53. ЛИБХЕР ако не се изявява като пирамидална структура, нека да си понесе отговорностите и да ни спаси от психологичесвкия тормоз на производите си! ПОНЕ ТАКА ПОСТЪПВАТ СЕРИОЗНИТЕ ФИРМИ!!!

 54. ясно си личи,че около 90% от ,,разнообразните,, мнения са на един човек,аз нямам нищо общо с либхер ,но съм подразнен от факта някой си палячо да насажда мнение ,че в Пловдив сме едва ли не абуригени……ало кой си ти ве?

 55. Радо, личи си юнако, че си майничка. То само един абориген може така да коментира :) По кое си личи, че 90% е писано от един човек? По почерка ли, а? Ех кратуно селска, какво ги защитаваш тези мошенници от либхера. Че продават боклуци вече и малките деца ги разбраха…

 56. Купих си фризер Либхер,който се развали 6 месеца след изтичане на гаранцията.Този модел не подлежал на ремонт,дадох го на циганите.800 лева на вятъра.Повече никога няма да си купя нещо с марката Либхер.Нео,Санг,Краун и всички други кучи марки са по-надеждни от прехваления Либхер.

 57. Изклчително съм благодарна на повдигнатата тема. На дневен ред ми е да си купувам хладилник и бях се спряла твърдо на марката „LIBHERR“,заради по- голямата гаранция и качеството /от преди доста години/. Не знаех, че завода е в Пловдив и че,всичко е побългарено. Жалко, категорично се отказвам, ще се насоча към друга марка, но коя ще е тя незнам. Ако може във този форум някой да ми помогне ще съм му благодарна.

 58. ей луд олигофрен престани да си пишеш коментари и да се правиш на много велик…. ,,и аз щях да си купувам такъв хладилник,ама…. това го има поне в десетина коментара

 59. Уважаеми г-н radoslav,
  понеже с лека ръка твърдите че писанията са били уж на един човек гаранцията на нашия хладилниик изтича на 25.12.2012 (без да смятам колко трябва да се удължи според гаранционните условия заради дните които е бил в ремонт), в подкрепа на твърденията на всички потърпевши предлагам подробна документирана информация за ремонтите които са правени на нашия хладилник – до сега два пъти последния продължи близо месец и беше това лято а днес сутринта установихме че отново е развален – хладилната част отново беше спряла да работи. За трите години близо експлоатация се разваля за 2-ри път хладилната част а първия път се развали фризерната – общо три пъти сме имали повреди. Изхвърлили сме храна за над 500 лева през всичкото това време през лятото бяхме принудени над 3 седмици да ядеме по заведения. На всички желаещи да закупят подобен хладилник съм готов да предоставя копия от протоколите за ремонт както и посещение в домът ми да разгледат хладилника и подменените части. В нас няма други развалени уреди и ел. таблото ми е снабдено с електроника на шнайдер която непозволява токови удари и промени в ел напрежението над допустимите граници. Уважаеми г-н radoslav заповядайте в нас за пореден път да видите разваления хладилник и моля Ви и да поканите и представители от Германия и те да погледнат и понеже съпругата ми ползва свободно немски обмисляме да изпратиме подробна информация за уреда който сте ни произвели както и въпрос относно това защо не го сменихте с нов след като очевидно с ремонти неможе да го оправите … отговора вероятно е защото и новия ще е толкова качествен колкото и този който ни създава в момента проблеми. Пожелавам на г-н Ивайло Тодоров да продължи да дава гласност на това което върши въпросната фирма в България или отделни лица които са опетнили името и марката както и нека всички потърпевши да опишат подробно проблемите които са имали с техните уреди. ХОРА ГОВОРЕТЕ ИСТИНАТА ТОВА Е В ПОЛЗА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ КАЧЕСТВЕНО ТАКА ЩЕ ИЗЧИСТИМ ПАЗАРА ОТ НЕКАЧЕСТВЕНА СТОКА И МОШЕННИЦИ !!!!!!!!!!

 60. г-н Радослав е типичен представител на фирма Либхер и отношението му е нормалното отношение на представителите на Либхер към техните клиенти.
  Жалка работа!

 61. нямам нищо общо с либхер,работя в корено различен бранш,случвало ми се е от 200много доволни клиента да се уцели един който да ме изкара по черен от дявола /обикновено на тези всички им са черни/…. а след като сте недоволни и толкова отракани / защото аз съм беден и необразован човек,само с едно средно/ пишете дирекно до Германия, но и там ако не ви огрее ще кажите ,че и немците са смотаняци

 62. Уважаеми г-н radoslav,
  във връзка с написаното от мен на 12.11.2012 в 12:15 нямам нищо против Вас лично и НЕтвърдя че сте беден и необразован, просто бяхме ядосани заради некачествена стока и затова изнесох тази информация и понеже твърдя че трябва да се казва истината е редно да напиша че хладилника ни беше подменен преди няколко дни с чисто нов. Вярвам да е било за добро и за нас като клиенти и за производителя да открие причините и да сведе до минимум дефектната стока. БЛАГОДАРЯ НА ФИРМА ЛИБХЕР – БЪЛГАРИЯ!

 63. Това им написах днес:
  „Здравейте,
  през 2010 година закупихме хладилник от представляваната от Вас марка, която ни бе силно препоръчана от наш познат (който НЕ ползва продуктите Ви). Всичко бе прекрасно до първото шестмесечие от употребата. След това започнаха и мъките с хладилника. След една лятна почивка намерихме целия апартамент във вода и миризма на разложено – хладилника наработеше, а на всичко отгоре и „алармата” бе подлудила съседите. От сервиза се намесиха веднага, но ни казаха, че разбираш ли това било НОРМАЛНО за по-топлите месеци от годината(за пръв път имам този проблем през „летните месеци” с този хладилник)???Хладилника проработи, но не за дълго, след известно време „продуктът”, който предлагате не само спря да работи, но и се появи мухъл вътре и алармата се включваше като по часовник през 4 часа (денем и нощем). От сервиза реагираха мигновено и го взеха за диагностика, резултат – наработещ компресор??? И всичко това след дългите 2 години на експлоатация. Сега трябва да чакаме 14дни да доставят компресор. Имаме малко дете и липсата на хладилник за период от 14 дни (дано са толкова) ще ни се отрази неприятно.
  Моля за Вашето отношение по въпроса.
  Според мен и не само, адекватната реакция от фирма с реноме като Вашето не би ли трябвало да ПОДМЕНИ продукт, който очевидно има проблеми?

  Благодаря Ви предварително за отделеното време и се надявам на отговор. Ако не последва такъв от Вас до няколко дни, ще отнеса въпроса до хора и място от които ще получа .“

  Много съм разочарован, никога повече няма да се доверя на тази марка.

 64. Здравейте!
  Три годишната гаранция на хладилник с фризер Либхер изтече преди няколко месеца. В момента хладилникът не охлажда. От сервиза на Либхер казаха, че е фабричен дефект – изтичане на газ и не може да се ремонтира – трябва да си купувам нов хладилник. Много съм възмутена – не може скъп електроуред да се купува и да се сменя на всеки три години. Не разбирам как след като е фабричен дефект от фирмата производител да не могат да направят нищо. Смятам да се обърна към комисията за защита на потребителите!!!

 65. Здравейте!Първо искам да споделя лошото ми впечатление от работата на повечето ел. сервизи в България-изпатил съм си доста от тях-бягаща пътека за 2500 лева(изобщо не можах дори да ги накарам да дойдат на оглед-не дигат телефони,не отговарят на имейли и във форума.)Фирмата е 4fitness.bg-бягайте далече от тях.KIA MOTORS-след изтичане на гаранцията(5г тогава) на кола модел 1999-ми заявиха ,че нищо не могат да направят -не се произвеждала вече и дори в Корея нямало нужната част-ел.компютър.Останах без кола,защото нямаше нужния компютър и по моргите(отиде на части и за скраб),Corsair Dominator-RAM памети-уж с доживотна гаранция,ама в БГ е 36 мес,бойлери ELDOMINVEST-взимат пари за разходки и само гаранционния ремонт е безплатен.Както и много други ,за които не се сещам вече!!!Като цяло положението е плачевно-безотговорност и нечовешко отношение към клиентите,все едно сте им трън в очите,само да си помислите да си потърсите правата!Мотаят те и те разкарват с надеждата да се откажеш!!!
  Сега за хладилниците!!!
  Преди 6 месеца се развали старият ми (на 6 години) SAMSUNG.Викнах техник и той ми каза ,че нищо не може да се направи ,защото бил капсулован,тоест няма решетка за отделяне на топлината отзад,а е вградена в самото тяло на хладилника!Каза ми че не подлежи на ремонт и да си потърся друг.Освен това всички марки имали политика да правят нещата да работят максимум 5-6 години ,та да си купиш след това нов,НЕЗАВИСИМО от цената,ако ще 5000 лева да е!Посъветва ме в никакъв случай да не си купувам LIEBHERR БГ,INDESIT,ARISTON!!!Най-много в сервизите висели именно такива!Каза м ,че BEKO е добър вариант-правили се в Турция в заводите за изстребители F-15 ,а компресорите били добри.Освен отва ми каза ,че е много важно хладилника да няма NO FROST в хладилното отделение,а само за фризера,защото изсушавало храната ,ако не е в кутии.
  Аз обаче не го послушах и му казах ,че искам ELECTROLUX ,при което техника се съгласи ,че са много добри и не ходели много на сервиз.Имам закупени печка,пералня,микровълнова,а вече и хладилник от тази марка.Всичко работи безотказно 6-та година(без хладилника,койот е нов),като пералнята се пуска всеки божи ден ,тъй като сме аз и жена ми с родителите ми в една къща.Единствено микровълновата ми се струва ,че е загубила мощност и и трябват повечко минутки да стопли яденето(може и да се заблуждавам).Така ,че това за мен е марката!
  Наскоро закупих нов апартамент на изплащане и си накупих от ТЕХНОПОЛИС пералня,печка,хладилник и абсорбатор от тази марка и мисля ,че няма съжелявам.Освен това при връщане на стар хладилник ти правят 40-50 лева отстъпка ,ако новият е от Green серията.И все пак не храня илюзии ,че няма да работят повече от 6-7 години,все пак това е масова практика на корпорациите ,произвеждащи битови ел.уреди.Така ,че съветът ми при покупка на бяла техника е-по-малко електроника и екстри(по надеждни са) и да не са много скъпи,защото така или ианче няма да „живеят“ дълго!!!Марката за мен е ELECTROLUX!!!
  PS.Все пак ,който има пари и иска истинска,надежена и страхотна техника-има MIELE,ама там наистина е цифромания;)

 66. Искам да благодаря на производителите от Либхер!! Смениха ми хладилника с нов (старият не можеше да се оправи), въпреки че гаранцията ми беше изтекла с няколко месеца. Благодаря още веднъж и весели празници на всички!!

 67. До Филип: Имаш ли представа къде се произвеждат хладилниците Miele, за които споменаваш като най-висок клас ел. уреди? В заводите на Либхер включително в Пловдив. Иначе добра реклама на колегите си направил. Браво! Със здраве да си ползваш всичко.

 68. Ами моят LIEBHERR е напълно безшумен и за мен те са най-добрите хладилници!

 69. Много информация прочетох до тук, не съм и предполагала че толкова много проблеми би създал един хладилник.В момента все още използвам хладилника който бе закупен през1985г. от КОРЕКОМ-Варна марка СИМЕНС – 3 звезди.Как този уред до момента не е отказал дори и за миг да ни служи качествено?- та това са 28г работа за тази техника.От три месеца имам възложена задача от моя съпруг да си избера НОВ хладилник -да е голям, да е с нови технологии и да е оригинално производство, Вие Господа всичките по-горе участвали, ме уплашихте!, тъй като нямаше нищо по-хубаво и качествено което да ми беше предложено по всички магазини за техника освен марката Либхер. Моят въпрос е: предлага ли се на БГ пазара някой от моделите на Либхер който да е произведен в Германия и дали това би гарантирало неговото качество, или коя да е тази друга марка която да ни дава по-добро качество и гаранция за хладилник?

 70. И аз съм твърде недоволна от тази марка. Съпругът ми остана без кръст от носене по ремонти, а веднага след като изтече гаранциата уредът се срина.

  Залагайте на Горение!

 71. Подкрепян напълно автора. Не съм доволен от никой от уредите, които си купих на Либхер.

 72. Като ползувателка на Липхер искам да изразя мнение:
  Имаме хладилник Липхер от десетина години. Дефектира през гаранцията , но от сервиза тогава / мисля че се казва Пан сервиз / дойдоха същия ден и го оправиха веднага. От тогава нямаме проблеми . Доволни сме от марката , но хладилника ни е немско производство , а не Пловдивско. Явно родното ни производство и управление е скапало марката.

 73. Благодаря на всички участници във форума. Аз също исках да си купя хладилник Либхер, но след прочетеното разбрах, че марката не е това което е била, а и след наглите и безочливи отговори от фирмата се отказвам тотално от тази марка. Благодаря Ви, за добрата тема а на потърпевшите предлагам да се обединят, защото обединението прави силата и да си търсят правата, било то чрез медия или в съда. УСПЕХ!!!

 74. От 4 години и аз съм собственик на хладилник Либхер но чак сега попадам на тази тема.Както и повечето собственици на такива хладилници пишат,че са недоволни от тази марка така и аз бих казал че съм страшно разочарован от хладилникът Либхер.
  Преди 4 години отивайки в магазина да си взема хладилник не знаех много за тази марка. Знаех,че е известна марка хладилници. В магазина също ме убедиха,че са много добри и са с 3 годишна гаранция.
  Докараха ми хладилника 4-5 месеца работи без проблем,но една сутрин започна да трака и подсвирква. Няколко дни си работи така но шумът се усилваше, Обадих се на сервизът след няколко дни дойдоха двама майстори и установиха,че има проблем които бил фабричен и щели да го сменят, вземаха го и след около 15дни вече ми докараха нов хладилник.
  Той работи малко повече време без проблеми около година.След годината пак започнаха едни комуникации и уговорки със сервиза.За следващите 2 години ходи 3 пъти в сервиза и ме оставяха по за повече от седмица без хладилник. Тази есен обаче гаранцията изтече, хладилникът пак се повреди и се наложи аз да си платя ремонта.
  Ако знаех че ще се получи така изобщо нямаше да избера хладилник Либхер…

 75. до госпожата от варна,
  не търсете въобще Либхер! Голяма част от детайлите, който дефектират се прозвеждат в завода в Пловдивско и тези детайли влизат и в всички немски модели. Така че проблема на Либхер не е само до бълграските модели. Всичките им модели са проблеми, дори и немските.

 76. Отвратителна марка. Каквото и да купя все вървя след него по сервизи. Никога, никога и никога Либхер!

 77. Ползвам вече почти 4 години LIEBHERR CP3523, и трябва да Ви кажа, че съм страшно доволен. Имам поне трима приятели с различни уреди – хладилници или фризери, от които не съм чул и дума за проблеми с тях.

 78. До :
  Йоана Христова
  Като ползувателка на Липхер искам да изразя мнение:
  Имаме хладилник Липхер от десетина години.
  … Явно родното ни производство и управление е скапало марката.

  Първо Либхер се пише с Б и ползвател без -у-, а не ползувател.
  Второ, нека хората които не разбират, да спрат да пишат и да говорят неща, които няма как да са така. Това е нещо като протестите които се случиха в България. Никой не знае за какво протестира, но да е там в кюпа.
  И защо като е „скапано“ произвидството и управлението, заводът работи повече от 10 години и се развива постоянно. Не мислите ли, че ако всичко горе вярно, щеше да просъществува толкова време и на всичкото от горе да се разширява.
  Нещо не се вързва май ?

 79. Пфууу, за малко и аз да си купя такъв хладилник Либхер! Радвам се, че прочетох коментарите и определено няма да си купя такъв хладилник. Въпроса е на какъв да се спра?! Почти 9 години използвахме вкъщи Снайге, без нито един проблем…. но във Варна вече не се предлага тази марка. Другото, което ме притеснява е дали с времето не са развалили качеството и на тази марка „Снайге“. Харесах един Самсунг (no frost), с 2 кръга на охлаждане, но с 2г. гаранция; обаче с 10г. гаранция на компресора?! Ще се радвам някой да сподели мнение за добра марка на скоро купен хладилник!

 80. Фабриката край Пловдив работи повече от 10 г. и е произвела почти 6 000 000 хладилника, от които около 4 000 000 изнесени за Германия … Интелигентните хора да си направят сами изводите :)

 81. Фабриката край Пловдив работи повече от 10 г. и е произвела почти 6 000 000 хладилника, от които около 4 000 000 изнесени за Германия … Интелигентните хора да си направят сами изводите :)––къде си изнесъл бе палячо ?
  и моя се развали , боклук за 1000 лв утре ще ви звънкам , ако и мене ме въртите така ще се побъркам и ще ви запаля скъпоценния завод.
  Или да не го правя , може от догодина да изнасяте мерцедеси , беемвета и майбаси за Германия а ?
  СМЕШНИЦИ

 82. То вашата наглост май няма край.Обиждате ,лъжете,въртите хората, и после им се подигравате .Ей разберете – времената са трудни . Хората не берат парите от дърветата.Дадох 1000 лв , с лизинга станаха към 1300.боклука направи 1 година и 1 месец .Сега не работи и се чудя какво ще правя.
  От всичко най ме е яд че преебахте хубавата марка, пук за германия кво си изнасял недей да разправяш щото ставаш смешен. А сте и нагли – хората били протестирали . Ми кво да правят да, да ви пляскат с ръце ли ?

 83. Днес звъннах и след 2 часа дойдоха техниците.Беше изтекъл фреона и те си ходели с всички резервни части и един хладилник и веднага го смениха.
  Беше си професионална работа. Хората реагираха веднага и им дължа извинение. Дано новият излезе здрав защото наистина харесвам тази марка

 84. Попаднах случайно на тези редове, нямам Либхер вижда се че няма и да имам. Приветствам авторът на това писание с твърдото убеждение, че ако повече хора надигаха глава по този начин нямаше да се стигне до там, че населението да е задушено от монополни хватки на най ралични икономичеки кръгове. Защо няма бутон за споделяне във Фейбук? Споделям го все пак.

 85. На 11.01.2011г. бе закупен и монтиран хладилник, комбиниран с фризер от коментираната по-горе марка. Фризерът натрупа много лед. Размразих, почистих, включих. След един ден самосиндикално хладилникът спря да работи. Обаче сега, благодарение на Вас няма да търся сервизи и да ходя по мъките. Просто ще го върна и ще си взема друга марка.
  С поздрав-Петкова

 86. Много интересна логика? Имайте предвид 2 неща: вашият уред все още е в гаранция и ще бъде поправен (или заменен с нов, ако поправката не е възможна). Повечето марки в България дават 2 години гаранция. Успех и късмет!

 87. Много полезна статия,благодаря за информацията.Съчувствам на пострадалите собственици на либхер и се надявам да бъдат овъзмездени от фирмата по един или друт начин. Също се бях насочил към либхер ,стария ми хладилник е ЗАНУСИ на пет години ,който толкова изгни че вече се е наклонил на една страна.
  Страхотни дебати ,но най ме изкефи човека с астрата „ПРЕТЕНЦИО“ :)
  Определено мога да кажа че това е бил шофьора на астрата ,разбира се без лоши чувства към астрите. На второ място бяха заучените фрази на представителя на либхер,който ги повтаряше като папагал.Именно от неговите увъртания и изказвания установих че нещата с либхер не са наред.Златното правило в сферата на работа с клиенти е „ЕДИН ДОВОЛЕН КЛИЕНТ ВОДИ ДВАМА НОВИ,ЕДИН НЕДОВОЛЕН КЛИЕНТ ОТКАЗВА СЕДЕМ ЕВЕНТУАЛНИ КЛИЕНТА!!!“

  Това е положението ,не може да се лъже дълго време

  Благодаря на г-н Ивайло Тодоров ,ако бях пропуснал този форум щях да изгоря и аз.Ще се погрижа старателтно никой от познатите ми да не се прецака с такава покупка.

 88. Здравейте! Вчера си купих хадилник с фризер на либхер от Технополис в София. Включих го вечерта и си наредих продуктите. След час работа ми се причу някакъв странен звук, но реших, че си внушавам. След още около час, вече се чуваха достра непривични звуци дори и когато компресора неработи. Помислих си, че трябва да се климатизира и притеснена потърсих в интернет нещо за подобен проблем. Попаднах тук и настръхнах… Проблема с хладилника ми е същия като на г-н Тодоров! Подлъгана от имиджа на марката, несъм проверявала в интернет за проблеми с тези хладиници, пък и цената им предполага качество. Лошото е, че днес отивам на почивка и немога да го върна веднага, а чак на 07.05. По закон, немогат да ми откажат, до 7 дни, но ако хладилника е в оригинална опаковка, а аз изхвърлих всичко и си подредих продуктите. Благодаря на либхер за хубавия Великденски подарък! Явно Либхер е поредния концерн пиещ кръвчицата на българския потребител. Развалих си цялата почивка. Бясна съм!

 89. Здравейте,аз имах същите проблеми с хладилник Wirpool и реших ,че все пак българското ще е по-добро и реших да си купя такъв хладилник, но сега започвам да се колебая и незнам вече коя марка е добра .

 90. Прочитайки дискусията тук бих искал и аз да спомена нещо, което имам вече като личен опит. Подобно на г-жа Георгиева преди Великден (на 25.04) и аз си купих от „Зора“ хладилник „Либхер“ с горна камера, модел 4441, на промоционална цена 499 лева и с 5-годишна гаранция. Условията изглеждаха примамливи за хладилник, висок до 145 см и от тази марка. Заводът до Пловдив е третият на фирмата, най-новият и произвежданите хладилници са за пазар, който покрива не само Източна Европа. Така че по презумпция няма как производството да е толкова калпаво и немската (все пак) фирма да не следи качеството дори за пазара у нас, просто няма как технологично да се произвежда отделно за България, а и защо. До тук добре, но точно както при г-жа Георгиева след включването на хладиника, притежаващ един изключително тих компресор ACC, в един момент започна да се появява неприятно дрънчене с нарастваща интензивност. Прочитайки по празниците изписано тук и аз започнах да изпитвам оправдано безпокойство и още на 07.05. се обадих на републиканския телефон с 0800 от гаранционната карта. След като изслушаха оплакването и обясних, че хладилникът е нивелиран и описах подробно характера на шума, ми казаха, че ще получа обаждане от представителния им сервиз в София- „Роял сервиз“, помещаващ се в ТУ. Действително хората се обадиха и точно в уреченият час на следващия ден техникът беше у нас.Оказа се, че не е добре изолирана някаква тръбичка, която при работа на компресора и нагряване на топлообменника отзад започва да вибрира и от контакта на металните части се чува тракането. Проблемът беше отстранен на място за една минута и сега хладиникът работи нормално и много тихо. Докато попълваше документацията техникът беше любезен и каза, че в общи линии за този клас хладилници най-важна е гаранцията (в случая 5 години) и че „Либхер“ от Пловдив като цяло са много добри хладилници. Конкретно за моя хладилник счита, че всичко сега е нормално и ако случайно се появи проблем в бъдеще, имат готовност да се справят с него. Имат система за транспортиране до сервиза в София и след като е сработил нормално, едва ли хладилникът ще бъде изпращан до Пловдив за цялостна подмяна. Така че, това са фактите. Поне за мен нещата сега не изглеждат толкова зле и нека всеки, решил да си сменя хладилника, да прецени как да постъпи.

 91. Здравейте на всички излъгани в очакванията си за качество отговарящо на марката и цената,

  като бивш работник в Либхер мога да ви гарантирам,

 92. Здравейте уважаеми излъгани в очакванията си за качество от тази марка и за тази цена,

  като бивш работник на Либхер мога да ви гарантирам, че качеството е много занизено в сравнение с това което е било и марката Либхер сега е бледа сянка от миналото. Това което се среща като проблеми по форумите в интернет е една нищожна капчица в океана на реалността. Опитите на еничарите в пловдив да замажат очите на клиентите в някои случаи минават, но истината рано или късно винаги изплува. На господина малко по-горе (информиран), който спомена нещо за интелигентни хора и 2+2=4, мога само да задам въпроса, като сте толкова интелигентен кажете ми, защо Либхер направиха завод в България? Може би заради традициите, които има нашата страна има в хладилостроенето?
  Аз да ви кажа господинчо, че малко са кадърните хора, които се задържат в Либхер. Всеки бяга когато види реалността. Е как искате качество от цигани и хора израсли на село, пък и гражданчетата също не са научени да работят. Комунизма доста ни е поизкривил разбиранията за професионализъм. Така че уважаеми клиенти, ако искате Либхер да си тества нискокачествението продукти във вашия дом, то купувайте им хладилничетата на воля. гарантирани са ви чести срещи със сервиза и рабира се удоволствието след 2, 3, 4 или 5 години експлоатация да получите нов хладилник (за съжаление пак Либхер), защото стария вече не става за нищо…

  с уважение човекът с ОПИТ

 93. ПРОЛЕМЪТ- ГАРАНЦИЯТА НА ХЛАДИЛНИК „ЛИЕБХЕР“!
  Благодаря на кротките клиенти закупили „Мечтата на живота си:“Лиебхер“,които вече не се чувстват „крале“- както гласи една сентенця в западня свят на търговията,че“ клиентът е крал“. Както при всички, споходила ги участта на измамени от „Любимият Мъж“(бл.превод LIEBHERR), така и аз се наложи след 2,5 г. илюзия да потърся гаранционен сервиз на LIEBHERR( няма да описвам каква е повредата,понеже доста се писа по темата пък и да не нарушавам границите на заглавието).Кратка предистория- При закупуването от Техномаркет ни казаха учтиво , че гаранцията е 5 години от датата на покупката и че няма нужда от регистрация в Интернет( като погледнах гаранционните документи, установих , че е трябвало до 5.11.2010г. да се извърши регистрация в интернет, при все , че хладилника ни беше доставен едва на 08.11.2010г.с всички необходими документи за регистриране на пълната 5 г. гаранция, както и да е това е типично за ТЪРГОВЕЦЪТ НА ТЕХНИКА В СТРАНАТА НА БАЙ ГАНЪО и се помолих да не прибягна до тази услуга, но нещеш ли неволята дойде- проблемът Гаранция. И днес , след като станах част от екипа на „Измамените надежди“,потърсих тел. на най- близкия сервиз. Оказа се , че по притурката с номера на сервизи ( дано не прибягвате до нея) , най- близкият е „Пан Сервиз“ в град Х. Набрах номера , посочен там , и …отсреща се чу попарващ леден глас на оператора: “ Абонатният номер е закрит!“Потърсих в нета друг телефон и намерих два мобилни номера . С трепет позвъних и ….. единият вече не съществуваше, а другият даваше постоянно заето цял ден!!!!???? Най- малко е редно по правилата на ЗЗД,когато се сменя длъжника ( в случая сервизът сключил договор за поддръжка), да бъде уведомен кредитора в случая- клиентът, било то писмено или по телефона , при все, че имам и актуален посочен адрес!!! Пак поредния тарикатлък:“Ошумулявай се , пък ако мине ! “ ето за това Ганъо ще си остане СЪЩИЯ!!! Тепърва, ми предстои да почукам и на вратите на другите сервизи….ха дано:) ЩАСТЛИВЕЦА

 94. Ха , току що попадам на тази дискусия и имам чувството , че изживях накакво странно но силно изразено “ДЕЖАВУ“ . ….. Един ден жената вика: еййй -писна ми, малък ни е този хладилник – дай да вземем един нов! Добре де ще вземем (казвам и аз ) Речено сторено , айдееее обикаляне по голямите вериги и гледане. Гледам аз ЛИБХЕР , гледам и ЕЛ-ДЖИ …странно , много странно – ЛБХЕРИТЕ ми изглеждат много демоде и постни . Нямат никакъв напредък във технологочно отношение.ЕЛ-ДЖИ – като го погледна и отворя – направо все едно гледам космичеси кораб от бъдещето. Едни дюзи за разпръскване на въздух, отделение за свежи храни и ред други глезотии. Жената вика „“ бе я ги остави тия ЕЛ- ДЖИта давай да вземем един ЛИБХЕР“ Абе жена (викам аз) гледай какви са прости и семли тия грозни либхери ! Да ама са здрави, и се тръшна и това е … взехме либхер.ИИИИ тогава започнаха проблемите , ядове ,телефони, пак ядове и накрая още 3 месеца си карахме със стария хладилник докато оправят либхера. Е , мина време оправиха го ….. познайте – продадох го , продадох си новият хладилник бе хора ! Сега съм със ЕЛ-ДЖИ (нов,от тези извън земните със всевъзможни глезотии- инверторен при това) Е казвам ви , че немога да разбера кога включва кога изключва , въобще класи над либхер (вече пиша либхер със малки букви) Та дано да има повече хора дето четът за да има по- малко прецакани.

 95. Купихме Либхер C3523, мисля че струваше около 900лв. Преди месец, не знам дали имаше 4 г. от закупуването, започна да работи постоянно и моторът изобщо не спираше. След това престана да изстудява. Дойде техник и каза че хладилникът не може да се поправи. Като се отвори врата на хладилника, задната част горе се вижда да е подута, по това го диагностира. Това било дефект и ако е в гаранция се сменял целия. Но за лош късмет гаранцията беше изтекла. Сега ще дадем 1000лв за нов хладилник, но няма да е Либхер.

 96. Отвратен съм от тази марка. То не бе прекарване моето, не бе чудо. Никога повече ЛИБХЕР, както и е логото на тази полезна статия. Поредната врътка ударила българския потребител.

 97. И аз да се оплача. Купих Либхер инокс за 1400 лева ползвах го 3 години и се наложи да викам техници за ремонт – смениха един датчик, след няколко месеца пак се наложи да викам техници този път се оказа че има проблем с изпарител, компресор и е за смяна …. казаха ми : купи си нов хладилник! извиках други техници (да съм сигурен) освен, че ми казаха същото – да си купя нов хладилник, но и подчертаха да НЕ Е либхер – изработвали ги МНОГО НЕКАЧЕСТВЕНО – отвън го докарват на вид (както и моя боклук, който трябва да изхвърля след 4 години от покупката)
  Сега гледам за нов хладилник, но няма да е либхер!

 98. ХЛАДИЛНИКЪТ МИ БЕШЕ СМЕНЕН С НОВ СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА ГАРАНЦИЯТА
  – виж поста ми от: Иво на 29.05.2013 в 12:33 каза:
  3 години бяха изтекли и не успяхме да намерим гаранцията. По ЩАСТЛИВО стечение на обсотятелства разбрахме от магазини Зора че има акция на Либхер за замяна на развалени хладилници, дори след изтичането на гаранцията (това не ми беше казано от техника който установи че хладилникът не може да бъде поправен). Сега имам нов хладилник и 36 месеца гаранция от днес. В този случай Либхер Марица се коригираха напълно, браво. Ако има други хора с моя случай може да звъннете на 0800 11 808 – Отдел Следпродажбено Обслужване към Либхер ЕООД.

 99. Здравейте,

  Благодаря за темата, току що ми се развали хладилника АЕГ. След 2.4 г работа, не можел да се оправи и сега търся нов. Разбрах, че няма да е Либхер, ай сиктир и на гяволите терикати, тия пари не ги събирам по улицата.

  Направо не знам каво да си купя, за 13 г сменям 3 хладилника/…..

 100. здравейте,
  и аз имам либхер и след 3г. малко след като изтече гаранцията хладилната част започна да охлажда когато си реши. въпреки, че е извън гаранция се обадих на лицензирания им сервиз – роял електриник. няма да се впускам в подробности за ‘Прекрасното’ им отношение, но вкрайна сметка ми казаха, че трябва да му се смени компресора- 400лв +70лв за труд +35лв за домашното посещение и то си става нов хладилник. дали да не проверя и на друго място и дали има възможност да проверя дали не са ми подменили нещо, защото вече и това очаквам? по принцип такива ли са цените на компресорите?

 101. Поразтърсих се за полезно инфо относно различните марки хладилници и друга бяла техника. Радвам се, че намерих тази статия и много благодаря на всички, които са изразили мнението си тук. М/у другото написаното тук се припокрива и с моите впечатления.

 102. що не четох тук миналата година :-(((

 103. Имам Liebherr CUP 30110 не издържа и 4 г. Току що дойдоха техници и казаха, че нещо се е отлепило на стената на хладилника и не подлежи на ремонт и става само за шкаф за зеленчуци. Никога повече стоки произведени в България!

 104. Не виждам защо да купувам хладилник Либхер на цена, поне 50% по- висока от останалите марки хладилниците в същия клас, като всички те работят максимум, докато изтече гаранционният срок. Освен това, явно сервизът на Либхер не е „сервиз Либхер“, а подизпълнител, който е дал най- добрата цена за аутсорсинг, но не и най- доброто качество. Защо ли брандЪТ Либхер, да държи на това !? Защо ли немското качество да не бъде побългарено, а пък ние да си мислим ,че живеем като европейци (както ни се полага), ползвайки тази марка!? Аз ВЯРВАМ, че ако гаранционното обслужване е на това НИВО („-“ с отрицателен знак), то след гаранционното със сигурност ще ме накара да съжалявам искрено. Но веднъж закупила този хладилник „с немско качество“- КРАЙ. ПРОБЛЕМЪТ ще си остане вечно мой!!! Сещате ли се за онова неприятно чувство, когато си направил всичко, което се изисква от теб: направил си проучване на пазара; пропътувал си километри, за да стигнеш до магазина за техника; загубил си си ценното време след работа или уикендите; спестявал си пари… и всичко това, се възнаграждава само с лъскава реклама на брандЪТ, а вкъщи ползваш не хладилника, който си избрал, а потребяваш само следпродажбения ефекти- ИСТИНСКО РАЗОЧАРОВАНИЕ. Чувала съм, че повечето дефекти не подлежат на ремонт и цените на частите за Либхер са ужасно високи! Проста аритметика: 50% по-висока първоначална цена и 50% по-високи цени на частите, които остават мой ангажимет- КОЛКО ПЪТИ ЩЕ ТРЯБВА ДА КУПУВАМ ТОЗИ ХЛАДИЛНИК? Явно не само веднъж! Подходът към клиента е на ниво на стратегия от преди кризата, когато всичко се продаваше и купуваше. Дали мениджмънтът на фабриката не усещат и разбират нагласите и нуждите на пазара? Как тогава ТЕ да удовлетворят нашите нужди? Малкият пазар в България не е приоритет за концерна и това си личи по качеството и сервизното обслужване. И какво излиза: мин. 50% по-висока цена за хладилник Либхер, от хладилника в същия клас на друга марка, с лошо качество и лош гаранционен(за извън гаранционен не ми се мисли) сервиз. Няма логика! Не са времена, в които да си хвърляме парите на вятъра, нали?

 105. Мисля,че причината за опороченото име е завода за който не знаех.От дълго време не живея в България,но имам LIEBHERR Glass Line с долен фризер и два компресора на 15 години.Клас А за времето си беше най-доброто с микро процесор,аларма и опция хладилника да охлажда и като фризер.Проблеми никакви и все още не се чува като работи.Мисля,че проблемите ще се разрешат когато се уведоми централата в Европа,но от по-вече потребители.

 106. Подобен проблем и при нас – след малко повече от 2 години сравнително добра работа, преди 2 дни хладилникът издаде странен звук, след което гърбът от вътрешната страна се изду и спря да охлажда. Обадихме се на магазина, от който го бяхме закупили и от там ни дадоха телефона на сервиза. Техниците на Либхер дойдоха в уреченото време, поставиха калцуни (което ми направи много добро впечатление, защото всички майстори и техници, които влизат вкъщи като че ли се намират на строителна площадка!!!) огледаха го, пипнаха гърба и заявиха, че ще ни го заменят с нов. Факт е, че сме от Пловдив и веднага хладилникът беше заменен, без никакво чакане. Техниците бяха изключително любезни, в това отношние нямам забележка. Колкото до това колко ще изкара новият хладилник – надявам се този път все пак да опровергае негативните мнения за марката.
  А колкото до това дали хладилницте се произвеждат в Пловдив, София или където и да е другаде, не е въпрос до местоположение, а до контрол на качеството от съответните институции. За това не е лошо да спрете с грозните епитети, тъй като в доста други български градове се произвеждат некачествени неща, най-вече включая любимата ни столица!

 107. Иво, те централата на Либер си знаят дереджето, но изглежда още с решението да открият завод в Булгаристан са решили да направят компромис с качеството, за сметка на по-големи печалби. Тези уредчета от нашия завод се продават по цял свят, така че може да си представиш, че клиентите на всякъде са не по-малко „придирчиви“ към закупените от тях продукти, т.е. по цял свят са разбрали какво е качеството на либхер. Можем само да се „успокоим“, че не само ние булгарите сме излъгани :)

  …абе то така и така е време на протести, аз си мисля, че ако всички изпатили си от „качеството“ на либхер се съберем пред завода и си потърсим правата може и да се промени нещо за по-добро. Трябва само малко организация и като нищо ще се изсипят 100 000 души!

  Събудете се Братя Българи! Да се борим за правата си!

 108. Здравейте, имам вече близо 20 год. един хладилник ,,ЕНИЕМ“, някаква френска марка произведен в Алжир. Досега съм сменил 2 пъти компресора за по 130 лв., но от 2 дни не изключва и сигурно ще изгори, та си търся нов хладилник. Категорично се бях спрял на Либхер – CTP – 2921-комфорт, с пълна три годишна гаранция от завода, включително и за счупен стъклен рафт, както ми казаха в магазина ,,Технополис“. Аз съм патриот и като такъв бях решил с моята покупка да стимулирам родното производство. Още повече, имам познати, които работят в завода на Либхер на високо ниво и те също си купиха Либхер. Вие сега ме разбихте с тези коментари. Вече съм убеден, че щях да сгреша. И какво да правя? Сега съм в шах. Вярвам на коментарите и съм благодарен, че ме предпазиха от поредна грешка. Сещам се, че с един стар ,,Мраз“ съм израснал от детската градина до женитбата си, но сигурно света вече се е променил, в това отношение към лошо, за жалост.
  Започвам консултации и търсене на добър хладилник, а трябва ми и климатик и фурна и котлони и аспиратор. Ето така проблемите ми стават петорни. Спомням си как миналата година на моят брат в Канада, му подменяха от магазина три пъти килима, защото жена му получавала неприятни усещания от цветовете. Чак на третия път, след няколко седмици, и три смени, го е харесала. Всичко това е ставало с извинения от търговеца, че е създал неудобство на клиента. Ами когато си купил сладолед в кутия и го занесъл в къщи, но не им харесал, защото бил много сладък и го върнал в магазина, какво е станало. Разбира се каквото трябва. Взели хората наядената кутия и му дали други 2 , пак с извинение. Дано и ние да доживеем такова отношение към клиента. Благодаря и поздрави на всички.

 109. Здравейте. Аз противно на повечето хора от тази тема съм доволен от марката, зашото съм имал два малки хладилника Либхер за под плота на кухнята. И двата работят и до днес много добре. Не мисля, че е проблем, че тези уреди са произведени в България. Не разбирам защо всичко произдено в България трябва да се оплюва. Едва ли ако завода на Либхер беше в Полша, Румъния или Турция продукцията щеше да е с по-добро качество. Разликата щеше да е, че тази голяма инвестияция не е в България. Когато си купувате хладилник Либхер, произведен в България, трябва да се знае, че тези уреди са от среден клас. Високият клас хладилници от тази марка се произвеждат в Германия и не са за масовия потребител. На мен лично ми се струват доста по-добри от турските, корейските и китайските уреди, които са от най-долнопробна пластмаса и са тъпкани с канцерогенни материали. На тези, които имат лош опит с рекламациите, бих препоръчал винаги да се обаждат в завода. Оттам пак ще изпратят местния техник, но вече случаят е под тяхна пряка отговорност. Последно ще кажа, че всички ел. уреди, които си купуваме от големите вериги са с все по-лошо качество заради постоянния натиск на веригите върху производителите да намалят доставната цена и да имат по-голям марж на печалба. Много ясно, че при тази тенденция Либхер също ще влагат все по-евтини материали и суровини от Турция и Китай. И все пак бих предпочел винаги Либхер от завода в България пред Бош от завода в Турция или АЕГ от Полша. Поне моите пари ще отидат при българския производител. Надявам се, че ръководството на завода Либхер в България ще си вземе бележки от тази тема и ще подобри гаранционния сервиз, защото Либхер е световен лидер в произвоството на хладилници.

 110. Явно нещата в Либхер даста са се подобрили за една година. Вчера ми смениха стария хладилник с нов, поради същия проблем с издуването, като процедурата отне не повече от час. Пуснах съобщение в неделя на телефонния им секретар в понеделник малко преди 9 ч. ми се обадиха и след два дни както казаха 48 часа вече бях с нов хладилник. Момчетата бяха много любезни и експедитивни – разопаковаха и нивелираха хладилника. Дойдоха си с фирмен доста голям бус. С две думи доволна съм

 111. Ако нещата действително са се подобрили, дългата ръка на тази статия явно върши работа, поне до това че вече движат с бус :)!

 112. Соня, вие в кой град сте? Питам, защото нашият „Либхер“ също е с подут гръб. Първо спря фризерът да работи, после и хладилната част. От сервиза ми се обадиха 24 часа, след като оставих данните на телефона. Имаме уговорка да дойдат във вторник, не можем да осигурим човек вкъщи по-рано. Ще пиша как са се развили при нас нещата.
  П.С. Хладилникът е точно месец преди края на гаранцията.

 113. Соня, те процедурата с подмяна на надути хладилници вече я владеят до съвършенство :) Толкова много хладилници сменят, благодарение на „доброто“ качество, че вече от съм да ги бутнеш и ти сменят хладилника :)

  А на Николай ще кажа, че с „бла-бла“ реално нищо не ни казва. В Либхер нищо не се е подобрило и нищо скоро няма да се подобри. С това ръководство и началник отдели толкова. Те си въртят далаверките и друго не ги интересува. Мила родна картинка. Все едно да очакваме сега комунистите и другите иззедници да ни оправят държавата. Ами няма как да стане. И при нас в Либхер всичко си е по старо му и така и ще си остане. А клиентите могат само да се надяват на късмет да не им се падне що годе читав уред. Ако опрете до сервиза, било то и този в завода, то да ви е яка г*зината :))

 114. Днес дойде майсторът и каза, че ще го сменят до седмица. Сега чакаме…

 115. Здравейте! Харесал съм си хладилник ЛИБХЕР,с цена от 2600лв,мисля, че е немско производство,но тази тема малко ме разочарова за тази марка.:::( незнам какво да правя.

 116. …ами ако мога да ти споделя, че в завода в България се произвеждат части, които влизат във всички уреди на Либхер, т.е. и на произведениете в Германия и в Австрия.

  Надявам се, че с тази информация съм спомогнал за правилния ти избор!

 117. Най-доброто решение е-в никакъв случай не купувайте марката ,която се е издънила по каквато и да е причина;не пазарувайте там дето са ви метнали;не се прехласвайте по реклами;не се поддавайте на твърдението ,че всичко вносно или скъпо е непременно по-добро;не се жалвайте пред комисии дето са направени за заблуда-от всичко това само си губите времето и най-вече си разсипвате нервите.Помнете най-голямото наказание за търговеца е това да не му купиш стоката!Избора е Ваш
  .

 118. Незанм за багерите но определено хладилниците не стават.Освен пропуските в хл.част са и непредсказуеми :);)

 119. Напоследък обикалях магазини търсейки хладилник. Не бях чел статията но бях решил да избягвам Либхер. Направи ми силно впечатление тъй наречените консултанти колко често предлагаха да избера Либхер. Вероятно ги мотивират с комисионни.

 120. да, позна :) 5 лева за консултанчето и 5 лева за началника му дето го „стимулира“.
  Търговския директтор на Либхер е много „щедър“ човек :) и е готов на всичко дори за една продадена бройка. Такива очаяни ходове прави само и само да продаде нещо, че понякоо чеовек се чуди, дали не се сблъсква с продавач от капалъ чарши :) доста му се клатят крачетата и на него, ама тея гермаци са доста търпеливи, направо мазохистично търпеливи :) толкова ли не виждат, че е некадърник и за нищо не става. Олицеворение на „качеството“ на Либхер България!

 121. Каква е тая пробита марка Либхер!? Залагайте на добрите нови корейци Самсунг и ЛЖ! Екстра качество на НОРМАЛНИ ЦЕНИ.

 122. Купих на старо Либхер 3503 хладилник и си работи обаче почна да издава точно този звук. Все едно свисти вода сякаш преливаш с каните вода. Мислех да викам техник да го погледна ама сега като чета едва ли ще го оправят. Ако някой има решение на проблема.

 123. На 21 05 2013г. си купих хладилник LIEBHERR 3513 от ТЕХНОПОЛИС гр. Шумен. Когато го включих ми направи впечатление че горе в ляво (една четвърт) от гърба на хладилника не се заскрежава но вътре си стоеше студено и не му обърнах много голямо внимание. Моите проблеми започнаха преди близо два месеца. Продуктите на горните редове започнаха да се развалят, а в долния край почти замръзват. Направих рекламация в „най хубавия магазин ТЕХНОПОЛИС“. Консултантите на бялата техника ми казаха че това дето не заскрежава било нормално за този модел. Дадоха ми телефон на сервиз да се обадя и да се разбера с тях да го поправят. След един неуспешен ремонт в къщи хладилника го взеха в сервиз за една седмица, но и там ремонта е без успех. Взех термометри от сервиза и какво да видя в горната част на хладилника отляво където не се заскрежава температурата беше (при настройка на хладилника 5) +11.5* а в ляво +5* долу над чекмеджетата минус 6*. Веднага направих снимки и клип на тази „нормална“ работа на хладилника. Последваха още две рекламации на националния телефон и в ТЕХНОПОЛИС както и един email до LIEBHERR. След два дена получих на моята поще съобщение че моето съобщение не е прието. След още три дни ми се обадиха и ми казаха че трябва да вземат хладилника и да го пратят в Пловдив на тестове. Днес ще го вземат и аз се чудя какво ще правя без хладилник за неопределено време след като имам едно дете на един месец и едно на шест години. От този ТЕХНОПОЛИС имах една прахосмукачка БОШ на която отказаха гаранцията, преди два дни им върнах и един таблет искаха да го заменят със този който бил като мострен но се оказа че и той е дефектен. ТЕХНОПОЛИС Шумен продават само боклуци и после се гаврят с хората когато им правиш рекламации. Защита на потребителите защитават магазините а не самите потребители, и на тях вече им нямам вяра. НЕ КУПУВАЙТЕ БОКЛУЦИТЕ НА ТОЗИ МАГАЗИН САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕ ДА ГО ЗАТВОРИМ И ДА НЯМАМЕ ПОВЕЧЕ ПРОБЛЕМИ. Исках на няколко пъти да се срещна с управителя но той не пожела да слезе от стаичката си. Какъв е този управител след като се крие????? Много съм разочарован.

 124. Не ми се навлиза в детайли и обяснения, само искам да кажа за либхер, че действително сервизното обслужване и техниците, които отговарят за това са ПОД всякаква критика, рядко съм се сблъсквал с такава престъпна некадърност и безхаберие последните няколко години.

 125. От 18.11.2013г имам нов „Либхер“CUP2901.Произведен е на 11.11.2013г.Нов ,защото стария показа дефекта описан от мнозина до сега.Изду се в горната част.Стария закупих на 18.08.2010г.Около месец след като излезе от гаранция реши и спря да работи.Още по-вече от месец загубен в търсене на най-добрия техник и хиляди теории как нищо не може да се оправи, се обадих на националния телефон на „Либхер“.Изслушаха ме и ми дадоха телефона на сервиза в София.Обадих се и на следващия ден сутринта техниците бяха у дома.Направиха протокол.Същия ден след обяд от завода се свързаха с мене. За 4 дни, два от които събота и неделя от „Либхер“ решиха проблема ми.Нов хладилник! И всичко това при условие ,че хладилника ми не е в гаранция.Какво да кажа повече? Голямо БЛАГОДАРЯ за бързата и изключително добронамерена реакция на производителя!
  Поздравявам „Либхер“ за тази им фирмена политика.От мене само благодарности.
  П.П. При проблем, звъннете им.За мене направиха най-доброто.

 126. Здравейте г-н Тонев,

  не се очудвайте и впечатлявайте толкова от реакцията на Либхер. Те смениха толкова много хладилници в последните години, че за тях това вече си е рутинна операция. Те много добре знаят, че проблема си е в тях (ниско качество на влагани материали, конструктивни грешки, неграмотен персонал) и че ако човек тръгне да си търси правата, по един или друг начин ще си ги намери, а и това допълнително ще доведе до лоша реклама и по-бързо влошаване на имиджа на марката, който в последните години се поддържа повече изкуствено и на стара слава, отколкото на реални постижения в последно време.

  В този ред на мисли, наслаждавайте се още известно време на „новия“ Либхер и като сдаде и той багажа, се ориентирайте към някоя по стойностна марка. Сравнено със сегашното качество на Либхер, има доста такива марки.

  Поздрави!

 127. Много е неприятно когато човек си купува нещо ново за домът си и на края да попадне на некачествена стока, направо е жестоко.Както и вие пишете…..“това добре, ама ми дадоха един стационарен телефон, на който нови два дни никой не вдигаше. Накрая се свързах с една женица и попаднах във времето от преди 10.11.1989г.. След като и обясних проблема си, тя каза че ще се обади на техниците, за да разбере кога е възможно да дойдат и ще ми се обади да ми каже…..“ сетих се че така се бях обаждала за нашата печка но така и не ми донесоха частта която трябваше и по договори пишеше че се подновява от тях.

 128. Аз пък искам да кажа за Electrolux/AEG. Хладилник на 5 години сравнително нов започна да гние в ъгъла и да изпуска фреона, два пъти след това е поправян и пак се счупи. Беше от малко по-скъпите и пак! По-късно чух от познат, че от въпросната компания нарочно залагали дефекти за да си купиш нов. От сервиза ми казаха същото без да съм ги питал или споменавал.

 129. Благодаря ви Ивайло Тодоров!
  При некоректност от страна на фирми и производители винаги пиша директно до собствениците на фирмата и занимавам съответните инстанции и го разгласявам, защото смятам, че така е редно.
  Избрах си и аз хладилник с фризер марка Liebherr и току що го поръчах за 2029 левчета онлайн, но попаднах на статията и още утре ще го откажа. Не искам главоболия.
  Съпругът ми е германец, занимаваме се с инженерингова дейност по света и у нас. Повечето високотехнологични специалисти с които се срещаме по света, са германци – компетентни и отговорни хора и съм изненадана, че немска фирма може да допусне масово некачествена продукция. Много се надявам коментарите да са пресилени, но се силно се съмнявам.
  Аз избирам да не рискувам нервите си – пожелавам на завода в Пловдив да успее да си върне доверието на клиентите!

 130. Здравейте приятели, проблемите с „Либхер CUP 30110“ /над 6г./ започнаха след размразяването на фризера и теч.Техниците поискаха 30лв само за „диагностиката“ ! След напревения „ремонт“ „вливане на фреон“ и смяна на филтърчето се изръсихме с общо 80лв. След няколко часа опит за работа, проблема си остана и се задълбочиха, сега и хладилника не работеше, ни звук ни стон! Отново идваха „техници“ и наливаха „фреон“, но явно не знаеха кокво му е на Хладилника?! След пълненето с фреон имитира, че започва да работи слагаме продуктите в него и…. след това тишина и не замразява.. та чак до другия ден! И определено нямаха желание да го закарат в техния „Сервиз“. Започнаха да говорят, че може „да се наложи смяна на компресора“ за 120лв.!Става дума за София, единия от сервизите им е на 7 мин. с кола от нас. Ако знаехме, че се произвежда в България след 2002г намаше да даваме 650 лв за некачествен хладилник! Предишния малък „Мраз“ бе от 1967г! Немците вече не са тези които БЯХА преди 20г! Чувам добри отзиви за „Горение“ и вярвам, че са по-добри. Старите Либхер са изкарвали повече от 20г! Но Завода явно няма сметка от това!

 131. След като изчетотох многобройните коментари реших и аз да пиша. Аз съм собственик на Либхер от 10 години. Работи префектно и не съм имала проблем досега с него. Марката Либхер наистина си заслужава.

 132. Искам да благодаря на автора на темата за изложената информация.
  Сигурна съм, че както много недоволни от марката има и доволни, но е редно да се изкажат и двете страни. Това не е единственият сайт на който попадам, с негативна оценка, и затова със сигурност няма да си купя „прехваления“ Либхер. Честно казано за първи път я чух тази марка именно от интернет пространството.
  И ето и един интересен факт: Написах в чичо ти гугъл: „хубава марка за хладилник“ и в началото имаше линк към такава тема в известен български форум, който аз често ползвам, и като цъкнах – познайте. Имаше около 10тина коментара ( не съм ги броила, но ми се сториха много) на които съдържанието йм беше само: „Либхер“. Без дори обоснование защо. Странно, нали? Така си помислих. Дори един човек беше написал защо пък Либхер и никой не беше дал компетентен отговор. След което попаднах на тази статия тук и всичко ми се изясни. Не само че взимат комисионни тия от магазините, ами отгоре на всичкото правят анонимна платена реклама в интернета. Е какво повече да ви кажа!

 133. Затова драги хора ЧЕТЕТЕ, ЧЕТЕТЕ, ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ преди да купите! Колко коментара прочетох „аз си взех и ме е страх сега като чета“. Ами четете преди да вземете! Да, ясно е че има и негативни и позитивни коментари, но в целия интернет преобладават негативите,какво очаквате? Дано имате късмет…

 134. Моите проблеми с хладилник Liebherr, закупен на 09.01.2010г от Технополис Ямбол с 3 годишна гаранция. Моделът е CUP 3021 на цена 692,11 лева(имаше отстъпка 76,90лв).
  Започна работа добре и след 2 години стана много шумен. Постъпи в сервиза на ул.Драма на 20.02.2012. Смениха му компресора и ми го върнаха на 09.03.2012г. В края на м.март 2014г жена ми каза че месото, което е оставила предния ден във фризера не е замразено. Поставих термосонда във фризера и измерих минус 5 градуса по Целзий. Следващия ден меря температурата – плюс 2,5 градуса по Целзий. Явно фризерната част не работи, защото хладилната е в ред.
  Посетихме сервиза в Ямбол – техникът обеща да се обади на следния ден – никакво обаждане.
  Посетих на място сервиза – служителката по приемането записа адреса и номер за връзка и сега чакам да благоволят да се обадят. Жена ми се обажда до 080011808, но любезностите не решават въпроса с ниските температури.

 135. Преди седмица, брат ми, ми се обади и каза, че на майка ни хладилника (Бюрюса-съветски) е спрял да работи. Купуван е около 1980г. Това е като лирично отклонение.
  Във всички коментари, забелязвам голяма доза некомпетентност. Хладилника имал фабричен дефект“изтичане на газ“ и трябвало да бъде подменен. Е, това е пълна глупост. Изтичането на газ се проверява и се отстранява. Друг въпрос е откъде точно изтича и може ли да се ремонтира на място.
  Не забравяйте, че хладилниците са като автомобилите, колкото по-нови, толкова по-сложни и капризни. Всеки има право на избор, всеки има право на мнение, но бъдете толерантни и не започвайте с обиди.

 136. Да споделя и аз… В един слънчев ден съседа идва при мен в сервиза и ми вика майсторе ела че моят Liebherr не охлажда.Викам нали скоро го купи,данеси загубил гаранционната карта,защо неим се обади.Вика обадих се в най-близкия им сервиз (който е в Русе) но оттам ми казаха че имат много поръчки,и моят ред ще дойде след около 1 месец,и ако бързам много,дасиго закарам сам при тях.Затова искам ти да дойдеш у дома и да го ремонтираш,квото струва ще платя,че Русе ни е 90км.а и нямам транспорт.Още като видях гърба на хладилника отвътрешната страна,че е подут викам комшу честито не подлежи на ремонт,спукан изпарител,на около 7-8 месеца хладилник-за около 700лв.Нема да бараме нищо ще изчакаш,когато дойдат..Вика немога да чакам толкова дълго,ще ти платя транспорта,да го закараме с твоята кола.Качихме Liebherr’а на комбито и в Русе.Пичовете като видяха дефекта още на секундата казаха че ще сменят хладилника с нов,че от този не става вече нищо.Уговорката беше да ни се обадят като дойде новият от Пловдив в рамките на 30 дена.На третия ден собственикат идва при мен с усмивка до ушите,че са се обадили от Русе .Хайде пак до Русе,взехме чисто новия хладилник и обратно.Всичко това се случи пролетта на миналата година,оттогава комшията не са се е обаждал..Те така….

 137. Здравейте! Имам хладилник Liebherr Kes 4270 на 5,5 г активна работа. Не зная къде е произведен. Струваше около 1600лв. На този хладилник на 3рата година му се счупи един от пластмасовите държачи на дръжката, самата която е метална. Абсолютно недомислие е тази пластмасова джаджа за врата която вакуумира и случайното й отваряне в рамките на 10 и повече секунди изисква усилие. Уплътнението на 4тата година почна да се цепи. Също „пее“ и издава клокочещи звуци, които са поносимо тихи. Иначе си охлажда прилично (моделът няма замразяваща камера). Като изключим гореописаните недостатъци, като цяло съм доволна.
  Заедно с хладилника се сдобихме пак по същото време и с фризер Liebherr GTP 3126. Мисля, че не е произведен в България, чакахме доставка от Австрия или Германия 1-2 седмици. До момента работи безупречно и не се чува хич. Дано да е за дълго! :)
  По същото време купувахме и останалите уреди за домакинството и то от разл. марки. Абсорбаторът Gorenie – още след монтажа започна да се включва когато му хрумне. Мислехме че полтъргайст се забавлява с нас. Включваше на 1ва степен и така докато го изключим. Дойде техник, сложи му ново управление и вече не само че се включваше сам, но и сменяше степените, като забравяше да изключи само. Оказа се, че компютрите им били дефектни и след има-няма 2 месеца, отново го смениха. Още работи и не се включва. Фурна – Oranier – поне за мен неизвестна немска марка, но забележете – произведена в Германия. Как да не я вземе човек. След не особено активна употреба на 2рата година вратата започна да отцепва, т.е не се затваряше добре. Техник дойде, пипна нещо и в следващите 2 дни си беше ок. После пак така – не се затваря и все повече отцепва. Да не говорим за преминаването на течности между стъклата и безумното им почистване (трябва да се разглоби цялата врата) Писна ми и не съм викала отново техник, и без това не готвим активно. Времето й изтече и ще я изхвърлям. Бойлера – Елдоминвест, неръждавейка 200 л с всички екстри – 1 път подменен на 2рата година и последваща смяна на нагревател. Красота! Чакам го да ме изненада неприятно скоро. Мулинекс -хлебопекарна – поредния боклук, който изкара 2 г. неактивно ползване. Тъкмо ми дойде музата да правя домашен хляб на нея след дълга пауза и спря да върти бъркалките. Ремонтът щеше да струва около 100 лв, но само за разглабянето взеха 20. Изхвърлих я и взех най-кучата марка с голям капацитет и ниска цена. Експлоатирам я ежедневно вече 1/2 година да я видим ;)
  Така че…..изводът ми е: Цената и марката вече не са важни! Всичко е направено да издяни до края на гаранцията в най-добрия случай. И да купиш ново. Лошото е че 3 или 5 г. минават бързо…:)

 138. Имам фризер Либхер G 24130. Няколко дена след като изтече гаранцията генератора му изгоря.След като смених генератора за моя сметка работи по малко от година и му изгоря контролната платка.Сега търся платка за да я сменя. Не купувайте продукти на тази фирма.

 139. Е по – късна е тая статия от моята покупка :). Аз реално не съм недоволен защото реално нямам проблеми с хладилника. Недоволен съм защото се подлъгах от толкова прехвалено качество. Дадох почти 600 лв за хладилник Либхер, така че се води „евтин“, нисък клас 142 см височина с вътрешна камера. Купих го в ранната пролет на 2010 г. Досега не е имал проблеми, в смисъл впоследствие прочетох, че е „нормално“ да пука от температурните разлики (ама пукане ви казвам, в нощната тишина на панелен блок се чува през затворени врати), клокоченето и сравнително шумната работа с един самсунг, който беше около 400 лв от подобен клас. Случи се така, че почти не се живее в жилището, където хладилника остана, но има дребни продукти и не се ползва интензивно – отваря се 1-2 пъти на ден. Яд ме е че дадох толкова пари, а както казах имаше хладилници и за 400 лв. Вътрешната хладилна камера е отвратителна, като се почне от самото отваряне и затваряне. Заключващото устройство винаги трябва да се затваря с „чалъм“ щото ако просто се бутне имам чувството, че ще остане в ръката ми – такова тракане и пукане се чува … Добре че я отварям един два пъти в месеца, не защото там има продукти, а го отварям да почиствам уплътнението на тази вътрешна врата защото откъде потича вода не знам но не уплътнява добре и там се натрупва лед, между уплътнението и корпуса, и залепва и надува. Други проблеми засега нямам но ми стана гадно, защото съм работил с пластмаси, а тези изглеждат от най – некачествените. Представям си ако хладилника се ползваше интензивно отваряне затваряне, и ако намаля температурата, защото сега съм го пуснал на 1 – даже една степен между 1 и 0-ла. Дано да нямам проблеми де, вече е извънгаранционен, но една голяма буца ми заседна в гърлото в първите месеци след покупката, защото се дразня от ниско качество точно на продукт, за който съм дал сравнително висока цена, независимо какъв. Понеже подкрепях българското, подобно нещо ми се случи и с малка готварска печка, но ми я подмениха (2 пъти) заради разкривена врата. Еми не можем да правим техника и това си е. Работил съм в такива заводи. Маш. инженер съм. Не ни бива. Земеделието ни май най – ни приляга. Само се учудвам защо Либхер си е продало така името. Скоро чух, че и филипс, телефункен и шарп вече нямат нищо общо с марките, но са си продали името на китайски производители, но вече не са и под техен контрол …

 140. Ужасно дрънчи, и аз имам същия проблем. Аз съм записала изнервящия звук, но не знам как да го кача. Вчера звъннах в сервиза, по същия начин една госпожа ми вдигна, трудно проведох разговор с нея, останах с впечатление, че не и се говори с мен, каза ми, че утре ще ми звънне. Е днес не звъннаха до обяд, седнах да проверя къде се намира сервиза и попаднах на този блог. Веднага позвъних и ми вдигна друга жена, която каза, че техник ще дойде след 14:00 часа. Силно се надявам всичко да е наред. Благодаря много за този блог.

 141. Здравейте Данаил Стефанов, ако се бяхте обадили на 0800 11 808, то уреда ви вероятно щеше да бъде сменен. Също на този телефон, ако желаете може да се консултирате за платката.

  Здравейте Симо. Вярно е, че много марки като Grundig, Telefunken, Blaupunkt и др. са продадени на Китайски и Турски фирми и само името е останало. При Либхер нещата са по-различни: завода в България е собственост на Либхер Германия. Ако правилно съм разпознал модела ви, то вероятно имате К 2734. Пластмасите в уредите Либхер са на BASF. За да ви успокоя за цената, то може да погледнете, че например в Германия същия хладилник произведен в България струва 500 Евро. Жалко, че няма възможност да разгледате фабриката отвътре. Ако желаете може да се обърнете към 0800 11 808, за да ви помогнат.

  Здравей Ивелина. Единствения верен телефон за връзка с Либхер е 0800 11 808 и там вдигат 2-ма мъже? Незнам къде сте звъняла? Вероятно на стария Сервизен партньор на Либхер Пан сервиз?

 142. Здравейте! Много внимателно изчетох различните мнения и реших и аз да напиша своето. Моят Либхер е на 7 години и няма никаква промяна в работата си, познавам много хора, които също са си купили хладилници от тази марка, вградени и свободно стоящи, и всички са доволни. Съжалявам за тези, които не са доволни, но искам да ви кажа, че почти никой, когато купува уред, не прочита книжките, които са към него. Всеки уред си има изисквания за експлоатация и поддръжка, които много често не се спазват и впоследствие има проблеми от различен характер. Хубаво е човек понякога да търси проблема и в себе си, но защо, когато е по-лесно някой друг да е виновен…..!!!! Успех на всички в избора им!

 143. Чувам гласове, нали.. :), май и роднините прописаха!

 144. Здравейте г-н Тодоров, вместо да пишете подобни коментари, защо не разкажете на всички къде е хладилника, който беше причината за този блог? Ползвате ли го? И също да кажете защо когато Либхер ви предложи да ви смени уреда с нов и дори да ви върне парите тъй като очевидно не сте доволен от уреда и нашата сервизна поддръжка вие отказахте?
  Или вече този блог гони по-високи финансови постъпления за вас и брат ви?

 145. Не очаквах да отговорите тук, при условие, че аз просто споделих. В случая аз наистина няма от какво да се оплаквам на фона на преживелиците, които прочетох по – нагоре. Точно това е хладилника, който споменавате. Просто много странна ключалка е измислена на камерата. Фактически друг проблем освен нея и некачествено изглеждащата пластмаса (за което обвинявам професионалното ми изкривяване от бивша професия), пукането (и сутринта го слушах) друго оплакване нямам. Може би една от причините да избера този продукт е сервизната поддръжка и бързозаменяемите части, т.к. не се явява екзотика. Сигурен съм, че дори безплатно ще бъде заменена тази заключалка и извънгаранционно, като гледам как се поддържат в горните постове хладилниците. По тази причина ми обърнаха внимание и на гореспоменатите проблеми с другите БГ продукти. Проблема беше в първоначалното разочарование може би, защото толкова прехвалено беше … Всеки път като го отварях камерката, или оглеждах горния капак на хладилника си казвах, не не може да е така, не може да пука, та това е ЛИБХЕР. Както и да е, от мен успехи и по – малко недоволни клиенти :).

 146. скъпи информиран, от далече смърдите на Либхерец! По-добре ни спестете лъжливата помия, която излива празната Ви главичка! Ниското качество на Либхер го начиха вече и децата, а ниската култура и грамотност на хорицата работещи за Либхер ги научиха всички, които могат да четат. Вие като олицетворение на Либхер блестите с всички тези качества! Желая Ви прияно прекарване в жалките опити да полирате ръждивия облик на Либхер!

 147. здравейте, днес ми отказа старият минск атлант и се наложи спешно да прехвърлям пробите в друг резервен хладилник. Понеже съм ЕТ и разхода за покупка ще си го разхвърлям като амортизация, та цената няма значение и си харесах libherr sbses7273- но след като изчетох горните коментари косата ми се изправи

 148. Ей, г-н Ивайло Тодоров, напишете какво стана с Вашия хладилник!!
  Смениха ли го в крайна сметка? Ако да – издава ли звуци и какви?
  Със същия модел ли?
  Към представителите на Либхер:
  Проблеми се случват навсякъде, постоянно и във всичко.
  Вашата роля е да дадете компетентни, конкретни и аргументирани отговори на проблемите и перипетиите на човека с все пак Вашия продукт, а именно:
  1. Дали е сравнявана работата на неговия хладилник с друг такъв от същия модел (на слух, мирис и оглед, независимо от всякакви тестове и графики – все пак човека от това се оплаква).
  2. Дали има проблем при транспортирането на този модел по гръб – независимо дали е извършено с опел, пежо и с каква регистрация . Ако това не е редно – защо е допуснато и кой е виновен, а ако е нормално – обяснение от конструктивна гледна точка.
  3. Ако е сменен хладилника – да се посочи конкретно причината за проблема и честотата на появяване в този и др. модели.
  4. Това, че пластмасите са от продукти на BASF не гарантира качеството на сглобката на детайлите и технологията.
  5. Технологичните новости като No Frost, два компресора, вентили, процесорно управление не са оправдание за повишени шумове спрямо еквивалентни уреди на конкурентни производители, когато и те ги използват – всички сме ползвали и др. хладилници и фризери. Никой не казва изобщо да няма шум, ама като чета коментарите – явно не е единичен случай.
  6. Явно цената, платена за този уред не отговаря на очакванията от него – тук вече влияе степента на податливост на потребителя към манипулацията, на която ежедневно ни подлагат раклами, маркетолози, „компетентни“ фирмени специалисти. Интересно е да се види коментар на инженер-технолог от завода-производител – такъв никога не се среща, защото инженерите работят с конкретикам избягват да лъжат, манипулират и т.н., за разлика от PR, връзки с клиенти, обслужване и др. подобни.

 149. Ако е възможно да се включа и аз. Преди години си купих евтин хладилник с фризер – някаква марка SOGO до колкото си спомням. Та този хладилник беше евтин и издържа около седем години. Като ми се развали реших да си взема световно рекламираната марка „Liebherr“, комбиниран. Това се случи преди три години и пет месеца. При мен се получаваше издуване пластмасата на охлаждащата стена в хладилната част, но това не е болка. Проблема е че се развали само пет месеца след изтичане на гаранцията. В главата ми звечи една реклама по радиото с текст „Вкъщи с Либхер“. Да ама не. Супер разочароващо. Либхер ли ? – нееее. Много пари – 3 години. Вярно е че нищо не е вечно, но все ми се струва, че е работил малко. Не зная, но смятам да мина на вариянт по-нисък клас хладилник с по-продължителна гаранция, въпреки, че и сервизното обслужване, както пишете явно също е проблем.

 150. БЛАГОДАРЯ ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО….почти бях решила да закупя фризер с марката ЛИБХЕР…за щастие ВДИГНАХА ЦЕНАТА…това ме спря и размислих….след това прочетох коментарите…УЖАСИХ СЕ…още веднъж Б Л А Г О Д А Р Я…
  А, г-н КОМПЕТЕНТНИЯТ звучи доста НЕУБЕДИТЕЛНО…

 151. Днес за пръев път попаднах на тази страница, обаче я изетох цялата на един дъх (абе, с доста интерес !)
  Благодаря на всички, които са писали! Много ми помигнахте. И с информация, и в моя избор.
  Може би хората от LIEBHERR също трябва да ви благодарят. И то официално ! Както си му е реда, с подпис и печат, …

  А от друга страна, напоследък (в долната половина на страницата) не забелязвам толкова гневни писания. И се замислих:
  Дали пък това, написаното горе (заедно и с други подобни, разбира се) не е причината в Пловдив да са се събудили от летаргията, да са се поразмърдали, та сервиза (като цяло, не само техния) и в нашата бедна република да е почнал (обаче, начело с тях) да по-заприличва, поне мъ-ъничко на родната (за Либхерите) Германия ? Ха дано !
  … Но в една песен продължението беше „… ама надали !“

  Тва за продължението си зависи от тях !

  Още веднъж благодаря на всички, че ми помогнахте в моя избор !

 152. Здравейте,

  основна причина за намаляване на „гневните кометари“ :) е драстичното спадане на продажбите на Либхер на пазара (но не само в БГ ами навсякъде). Съответно при по-малко продажби имаме и по-малко рекламации. От друга страна Либхер опитват в последните години с големи разходи да замазват проблемите си. Бедна ви е фантазията например колко хладилиници са сменили в последните години само в БГ.
  Фацит: привидното затишие не се дължи на подобрено качество на производството, а на други фактори ;)

 153. И на мен смениха дефектирал хладилник /след 5г./ с нов. И въпреки, че наистина не ми допадна факта, че компресорът се е скапал след толкова работа, знам от личен опит, че това се случва. И, че съвсем не означава, че всичко произведено в Либхер е боклук. Нито пък, че понеже се прави в България, НЕЩОТО е побългарено, скапано, не става, боклук и тн, което се опитват да твърдят някои в коментарите по горе. Също българи, междувпрочем. Но аз отдавна съм му свикнала на манталитета на тоя мързелив и прост народ – като му викаш, че е такъв да скача по пет метра в нелеп патриотизъм, а иначе да плюе себеподобните си, че „не стават за нищо“. Това са същите, дето като купят Голф 5 и им се скапят скоростните кутии, вият до небето за безценните Голф 2 и колко качествени са били…:))) /а едвам са се отървали от тях/ Нищо подобно като отношение не съм получила от сервиза, дойдоха млади и учтиви момчета, работиха чисто и без проблем изпълниха своята част. Специално гледах с какво ще пристигнат – беше пловдивски БУС. Не, че ако бяха дошли с каруца щеше да ми пука….Та по същество, личи си, че повечето коментари са написани с цел, прекалено са злобни и компрометиращи. Най -вече предупредителя от комисията за защита на потребителите – извика в мен неописуем смях. Ако се беше разписал и лично генералния директор на немския завод да се самооплюе, нямаше да учудя хич :) Никога не съм вярвала на прекалено хвалебствени и/или прекалено негативни коментари. Учили са ме, че истината е винаги някъде по средата…;)

 154. Тъй като днес с очите си видях как на мой познат смениха халдилник Либхер с изтекла преди 4 месеца гаранция, разкапсулован от друг техник, с нов, си задавам въпроса, къде им излиза сметката да заменят всеки хладилник с нов. Ако някой има обяснение, моля да поясни.

 155. Предполагам, че се опитват да натрупат положителни точки. Онова, дето един доволен клиент водел със себе си 4 нови. На мен обаче тая практика ми е доста съмнителна. Меко казано съмнителна. Та хладилникът е РАЗКАПСУЛОВАН! От ДРУГ, не на Либхер, техник. И те го заменят с нов. Който между другото не тръгва веднага след включването, а се наложи това да се направи неколкократно, да последва обаждане на националния телефон и да се получи обяснение, че, видите ли, новият хладилник имал време за да навлезе в нормален режим на работа, около 24 часа. Абе много съмнителна история.

 156. Ами не си купувайте български Либхер,произведен в Пловдив,ами си вземете такъв произведен в Германия,макар и втора употреба,ще бъдете сто пъти по-доволни.Аз си взех фризер Либхер GNP 2976,и съм страшно доволен от него!!!

 157. Не знам защо изтрихте първия ми коментар, а вторият все още очаква одобрение. Смятам, че биха били полезни.

 158. След прочетеното до тук ми настръхна косата.В момента имам нужда от фризер ракла.Предлага ми се модел Liebherr GTS 2226 indeks 24/001 произведен в Австрия с компресор Embraco мисля беше,наскоро внесен от Австрия в супер състояние и почити не използван.За втора употреба почити ще се договорим за 300 лева минимум. Не знам какво да предприема.Другият по неприемлив вариант е да дам още 200 лева и да си купя Gorenje със почити подобен литраж и еднакъв клас с гаранция 3 години.Моля за съвет и помощ.

 159. Ами какво да кажа повече за боклуците на Liebherr, което вече не е казано по горе. Хладилник Liebherr CN 4003 – 6 години клокочене, хъркане и свирукане докато накрая компресора не изгоря. След подмяна на компресора през лятото, поработи още малко и се поду задната стена. За капак на всичко има и изтелки кондензатори по електрониката. Днес от официалния сервиз най после тържествено подписаха смъртния акт на окаяния ми хладилник. Това с подуването явно е неотстраним дефект и хладилника е за боклука. Официалния сервиз предлага ремонт чрез разколачване на хладилника и някакви последващи пернишки изпълнения за скроманата сума от 300лв. Официално Liebherr България пък предлагат 30% отстъпка при закупуване на нов хладилник от тях, като компенсация за 1150лв (+270лв за нов компресор) лв. хвърлени на вятъра. За съжаление тази компенсация е върху завишена цена, която дори не е пазарна (1299лв според Либхер България). Ако някой се чуди какво е българо-немското качестово – това е. За желаещите да си купуват хладилник за по 1000+ лв. през 6 години, изберете тази марка. Все пак инвестирате в следващия хладилник със съмнително качество, който завода край пловдив ще изцвъка специално за вас. Благодаря на Либхер България за последната студена напитка, която ми предостави днес, която не можаш да получа от собствения си хладилник – чаша студена вода на изпроводяк.

 160. Много добре, че попаднах тук! Трябва да си купувам хладилник и се бях навил на Либхер, произведен в Германия… като гледам коментарите, добре е, че още не съм го купил. Със сигурност отивам на друга марка! Благодаря на всички, изказали мнение :)

 161. Така, така.
  Моя Liebherr си беше немско производство. Не защото нямам доверие на сглобените в България, а защото модела който си бях харесал се прави само в Германия. „Ама ще чакаш месец да го докарат!“. Е чаках, не бързах за никъде. 20 дена след като направи 5 години спря да работи и се поду гърба. Викнах техник, човека само го видя как се е подул и отсече – проблема е ясен или ми плащаш 200 лв и му сменям тръбите с медни или се свързай с Либхер и се разбирай за отстъпка за нов. Малко шашнат от бързото заключение го питах често ли вижда този проблем при тези хладилници и каква е гаранцията ако му платя да смени тръбите дали няма да се получи същото след 1 година. Човека ми обясни че всички хладилници на Либхер в Европа произведени през даден период (не го помня точно вече) са с тръби които до максимум 5-7 години дават дефект. От Либхер знаели за проблема и новите модели били с други. А колкото до медните тръби които той може да сложи беше лаконичен – „За тях гаранция давам че ще те надживеят, но дали няма нещо друго да се развали по хладилника – божа работа“. Питах го и за други модели дали може да препоръча. Нещо което поне 10-15 години да може да изкара. „Всичко ново се прави да може да издържи удължената гаранция. От там нататъка си е късмет да изкара още 3-5 години отгоре, особенно за тези които са енерго икономични и евтини. Забрави за нещо дето да работи 20-30 години“ беше отговора му с което хептен ме поля със студена вода. От Либхер ми дадоха 30% отстъпка за нов. След 5 години ще се види колко са им читави новите хладилници.

 162. Здравейте! На 14.12.2014г си закупих хладилник с фризер Liebherr модел CNPesf4003 от Технополис. Вчера/ на 16.12.2014/ ми го доставиха. След като го включих, няма и два часа, по задната стена в хладилната част имаше конденз-стичаха се водни капки, които малко след това се заледиха

 163. Еееех защо не попаднах на този форум преди да направя грешката да си купя хладилник Либхер. Сега нямаше да се разправям с фирмата повече от месец и само лъжат, че правят някакви замервания, но протокол заа тях не дават. Аз имам проблем с шума, който издава. Оказа се, че от началото на 2013г в хладилниците масово производство(разбирай под 1000лв) слагат китайски компресор с неизвестната марка „jia xipera“. Наистина неизвестна, защото ми отне доста време докато намеря нещо за нея в интернет. Просто българската фирма ползва евтини китайски части, но цената не пада. Пада само качеството. Не знам какъв е проблема на немските от същата марка, но мои роднини имат хладилник либхер повече от 5 години, който не се чува как работи, но е с компресор Данфос. Дааа покрай проблемите с моя хладилник станах половин хладилен техник. За съжаление не знаех, че трябва да си водя техника с мен в магазина. Така че, хора не купувайте хладилници с тази марка, ако не искате ядовете ви да започнат на втората седмица след закупуването.

 164. Здравейте , на всички ! Аз съм шокирана от това, което научавам от вас четейки за LIEBHERR . Зет ми е французин и е техник.Той уважава сериозно тази марка и вкъщи имаше до скоро два фризера,тип ракла, които работеха безупречно и бяха над 20 годишни .Единият между другото,след ремонт на газопроводната тръбичка това лято, продължава да работи.. Майка ми също има хладилник LIEBHERR който е на павече от 15 години. Аз вкъщи имам малък фризер на около 6 години. Наистина са тихи и перфектно добре работещи уреди, При това са пътували и „друсани“ с километри, защото са пренасяни от Франция до България и тук сме ги пренасяли от един на друг адрес ,,,и т н , Аз тъкмо обмислях от месец насам да си сменя стария малък хладилник с нов от така добре изпробваната LIEBHERR марка . Бях интосиазирана от факта,че най–после в България ще произвежда реномирана Европейска марка, Известно е, че германците нямат двоен стандарт в производството си,
  За пореден път се убеждавам, че с лека ръка и с “ голям успех“
  можем да съсипем дори и изградено с годините добро нещо.,
  Моля, посъветвайте ме , на каква друга марка можем да се доверим без
  да се ужасим след това ?
  Пожелавам Весели Празници и по–добра, по–човечна 2015 година !
  Стеф

 165. Не разбирам защо е тази кампания срещу българското, но това ми показва, че никога няма да станем нормална държава.

  Дано всички да сте толкова взискателни към себе си в работата си, както сте взискателни към продуктите на Либхер.

  А за инфо на инсайдера (ако наистина е такъв, го знае по-добре от мен), тази година ще строят нова сграда и ще инвестират няколко десетки милиона евро в България- сигурно заради спадащите продажби;-)

  Успешна нова година на всички, и уважавайте българското!

 166. И аз се бях навил за Либхер но след тези коментари ще гледам за друга марка… може би най-евтините пък да се окажат най-качествени. На днешното предлагане дали скъп или евтин качеството е едно и също. Годинките живот са изравнени, затова ще купя най-евтиния и като се счупи след няколко годинки отново ще си купя нов и така ще имам постоянно нов хладилник :))) , кое е по-добре – един скъп хладилник с срок на годност 4 или 5 години или два евтини с обща годност 10 години ;) … всичко е въпрос на вкус и възможност.

 167. Забравих да спомена, че из интернет пространството се говори за това – при покупка на хладилник се гледа компресора а именно да бъде марка: ACC, Danfoss или Embraco. Успех с избора!

 168. Да попитам и аз, понеже (особено след прочетеното тук) се отказах от купуването на такъв, а моят 9-годишен Индезит се повреди… Та, техникът, който намерих препоръчван, е от сервиз Пенков, които са точно софийски сервиз на Либхер. Може би затова ми предложи като 2 употреба ремонтиран от тях Либхер, с 1 г. гаранция…

  Въпросът ми е – кой е сервизът, който ви е мотал толкова? Същият или друг?

 169. Добре, че попаднах на тази статия. Бях се засилил да купувам 201 см Либхер с биофреш, нофрост и т.н. В „техно“ магазините попадах все на некомпетентни служители и си имах едно наум. След тази статия обаче – не бих си купих Либхер за нищо!

 170. Не искам да говоря за сервиза, защото според мен те не са виновни. Все пак техникът им ми каза, че е фабричен дефект и според него хладилникът трябва да се смени. Не така, обаче смятат във фирмения „сервиз“ на завода на „Либхер“. Проблемите са на централно ниво и се разрастват по периферията. Щом си позволяват да „транспортират“ хладилника ми в някаква частна трошка, легнал на гърба си, помислете за каква пародия става въпрос.
  Инфо от потърпевши – бавенето в обслужването се получавало заради огромния брой рекламации и ниското заплащане към подизпълнители.

 171. Мнението за сервиза на марката в България напълно се покрива с казаното от други хора и четенето от форума. Меракът ми, да закупя бъдещия хладилник от тази марка съвсем се изпари – жалко само, че изборът им на хладилници за вграждане е много голям. Но след спраскания корпус на 7 годишния Indesit, ръждата по ъглите и жълтите пластмасови части, съм направо в недоумение коя марка да избера – но едно е ясно, не искам да оставам семейството си без хладилник – защото сервиза е чак в Пловдив и няма да го има по XX дена за всеки проблем… просто не

 172. А аз днес заложих на Българското и тази марка LIEBHERR с покупката на промоционален CNPesf 4003 Comfort за 1099.00 лева с 5-годишна гаранция …. прочетох мненията в блога и нета, но все пак реших да рискувам с избора си и реномето на немската марка – дано не съм се подвел с оглед на перфектният ARISTON от 1998 година с Danfoss агрегат, който ни се чува, ни ме подсеща за себе си през последните 17 години …като нов е и сега и с безупречна работа на хладилна и фризерна част ( малък е и ще го дам на колега ) !!!
  Утре си очаквам покупката и дано не намразя и тази последна част от Българското производство …..

  Поздрави и успех в разрешаването на проблемите !

 173. Здравейте,
  Искам само да споделя, че съм изключително доволен от обслужването на хората от сервиза в Пловдив. За самия хладилник не мога да кажа нищо. Развали се датчик след година и половина употреба. Случва се. Обадих се на националния телефон, публикуван в гаранцията. Почти веднага се свързах с един много отзивчив тип, който ми каза, кой номер да му продиктувам. На следващия ден дойдоха в София в указаното време. Бяха с бус – най-вероятно е имало резервен хладилник вътре – не знам. Качиха се и за около половин час бяха готови. Обясниха ми търпеливо какво най-вероятно се е случило, както и разни други работи, които ги питах.
  Не знам дали този блог е спомогнал за отношението, но според мен всичко беше ОК. Доста хора подценяват влиянието на Интернет, да се надяваме, че ще се научат.

 174. изкарах късмет че случаино реших да прегледам форумите за либхер,днес си поръчах модел за 1000лв иноксов красив от emag ,е вече го отказах

 175. И аз съм на същото мнение,не си купувайте LIEBHERR.Това е един голям боклук.Те са направени е живот не повече от 2 до 3 години,за да мине гаранцията.Слабото място е една алуминиева тръба,която вероятно влиза в реакция с изолационната пяна на хладилника и след около 2 години алуминият се разпада и хладилника е негоден за употреба.Изберете си турски или китайски хладилник,но никога не избирайте българското а най вече LIEBHERR

 176. яка тема – сигурно ще продължи още няколко години – тръгнах да си търся малък хладилник за провинцията и попаднах на нея – ще споделя малко опит – изхвърлил съм два мраза и един бош – първите заради ръжда скъсани уплътнения и счупена пластмасова вратичка на камерата а боша заради нещо пробито и изгорял компресор –
  дадоха ми един стар висок „голд-стар“ сега „л-джи“ със система но-фрост хладилник с фризер и направо се родих с него – въпреки че е стар – не се разваля и не шуми – не се заледява и няма конденз !!! не се налага да размразявам фризера за да го почистя или да откъртвам хваналите лед и залепнали един за друг пакети – просто не хваща лед
  ако се развали – следващия 100% ще е но-фрост независимо от марката –
  във връзка с прочетените публикации – либхер правен в българия със сигурност няма да си купя –
  според мене – не са виновни пловдивчани – които ги сглобяват – а вероятно чарковете доставяни от немците и произведени кой знае къде – не са качествени –
  аз лично съм разопаковал дефектни резервни части за стара – чисто немска марка „не е либхер но е още по известна“ – получени от германия от фирмата производител на изделието – с етикет произведено в мексико – вътре в опаковките

 177. Здравейте,
  явно аз съм от щастливците с Liebher (не знам какъв е модела, но е NO FROST) от 2007 г. Не съм имал никакви грижи до вчера. Вчера просто спря и сега ще се възползвам от този блог, който адски ми допадна и поздравления за г-н Тодоров, а най готиното е, че излзиа на първа страница при търсене в google на сервиз в София за Liebher. Та, някой може ли да ми препоръча такъв сервиз? С добро обслужване и без да се опитват да ме лъжат разни техници.
  Благодаря Ви предварително!

 178. Здравейте,
  Предстои ми покупка на хладилник и Вие направо ме объркахте,бях се спряла на един Либхер черна стомана от Германия понеже по всички
  магазини консултантите предлагат само тази марка като най добрата,а те изглеждат произведени през соца- дизайн нула даже минус 0. За това реших да взема по скъп модел,но сега се замислям дали да не взема
  LG който има дизайн,има всичко което искам вътре/био фреш,0 зона,диспенър/и е на доста по-добра цена.
  Наистина е много притеснително да те насочват само към една марка,а другото било боклук.

 179. Твърдо взимай хладилник на LG. Естествено,че ще те насочват към „марката“. Всеки магазин си има продукти, от които има финансов интерес да продава повече(по голям процент печалба). Либхер, като най-скъпи, дават най-много и за това консултантите ги препоръчват, а не че са по-качествени. Получава се парадокса, че си плащаш, за да те лъжат, което е тъпо.

 180. олееее потресох се ! Благодаря на всички които са писали че ме спасихте от явно голяма грешка която щях да направя днес , добре че служителите бързаха да спазят работното време на магазин зора защото щях да съм си го купил вече .След прочетеното тук никога не бих си купил либхер!

 181. Здравейте от един вече не горд собственик на Либхер. Моят четригодишен CNSEF 4003 сдаде багажа преди 3 дни. Техниците дойдоха и говореха за спукан изпарител на гърба, което е непоправимо и понеже гаранцията му е изтекла ми предложиха да си избера друг модел, който да заплатя на 50 процента .Сега се чудя какво да правя, все пак този дефект е производствен и по мое мнение трябва да ми бъде заменен без изобщо да заплащам.Фирмите, които държат повече на имиджа си направо изтеглят масово такива продукти от пазара.Замисляйки се за цената от 1300 лева, която платих за хладилник, който се прецаква на 4 та година!!!!Сега да дам 700лв. за същото нещо и то без гаранция след третата година!!! Все пак има и Samsung и други марки със същите параметри на по ниски цени при това, та то ако се чупят така да взема един такъв та да не ме е яд.

 182. Имам проблеми с тази глупава марка,само след 5-6 месеца ми ръждясаха вратите,смениха ги след дълги перипетии. след още няколко месеца започна да пука все едно някой хвърля пиратки в стаята.Тези ще ги скъсам от жалби в комисията за защтита на потребителите.Извода е – далеч от марката либхер

 183. Въобще не си купувайте тези буклуци, за моя дадох 1160 лв, на 6-тата година му се спукаха някакви тръби, които трябвало да бъдат медни, но те ги изпълнили метални, извиниха се и казаха да си купя нов с 40% отстъпка. Абе путьовци такива, ако имахте доблест щяхте да изтеглите всички такива производствени грешки и да си ги оправите за ваша сметка.
  Майка ми има индезит на 15 г. не е мръднал, на вилата има Мраз на поне 20 г. – 25 г. целия е ръждясал, но още работи и ми охлажда бирата, само този прескъп буклук трябва да се изхвърли на 6-тата година.
  Отивам да си купя някакъв Samsung и не искам да чуя повече за тази марка!!!

 184. РЕКОРД!!! На 30.09.2015г. ни докараха чисто новият ни хладилник Либхер. Днес, 02.10.2015г. вече не работи. Въобще не работи компресора. :( Дано бързо да го отремонтират.

 185. Аз съм с Либхер от 2008 г., стоманен Комфорт и честно казано да чукам на дърво до ден днешен работи без никакви проблеми, безшумен, безпроблемен. Доверих се на доброто реноме на марката. Но честно казано ако ми се наложи да взема нов хладилник не знам дали ще е същата марка след всичко прочетено.

 186. Благодаря много на автора на тази статия, не успях да прочета и 1/10 от коментарите, но ми стана ясно, че Либхер няма да има в моята къща.

  П.П. Преди да стигна до тук, четах и в чужди форуми и една забележка ми „хареса“ много – Bulgaria assembly.

 187. Здравейте , много съм благодарен ,че намерих този блог на изпатилия човек с хладилник на Либхер ! Съжалявам за случилото се и за не знам кой път си давам сметка ,че първо в нашата страна на големи приказки и прехвалени марки не трябва да се вярва , както и това ,че трябва да се избягват покупки на подобни продукти.

  При мен се развали един хладилник Whirpool , който работи точно 5 години и е вече за боклука. Закупих го тогава от Технополис за доста пари , но каквото било – било сега трябва да бъде изхвърлен заради теч в хладилното отделение и постоянно изключване от само себе си.

  Имам достатъчно обширен поглед и опит в това , че на нас в България ни внасят и продават нискокачествени продукти без оглед на статуса на производителя. Нас ни третират като последна ръка хора , на които трябва да се подхвърли нещо за замазване на очите , да се вземат парите (със солидна горница) и „кой от къде е“.

  Сега покрай нуждата от покупка на друг хладилник стигнах генерално до заключението ,че това ще е техника втора употреба внос от Германия с гаранционен срок какъвто дават крупните търговци на нашия пазар и с много добър сервиз поради факта ,че за дребните занаятчии и търговци всеки клиент е ценен. Няма да стъпя в тези хипермаркети да спонсорирам и без това порядъчно богатите им собственици !!! Принципно продукти от най-високо качество се продават само в Швейцария. Много години пътувам натам , много неща видях и научих покрай контактите с мои приятели швейцарци – там не се допускат такива боклуци на пазара. Жалко само че няма магазини втора употреба за техника от там …

  Нещо много важно вчера научих от един добър търговец на такава техника внос от Германия и Холандия а именно ,че хладилниците на Miele се произвеждат от … Liebherr и вярно като отвори човек два хладилника на двата производителя и веднага си проличава ,че всичко вътре е еднакво , което ме порази защото като предоволен собственик на пералня Miele се бях залетял да купувам и хладилник , но това което чух от господина ме шокира и ме отблъсна тотално от избора ми на хладилник Miele … Сега май като гледам остава варианта за едно немско AEG с общ обем 400 литра , висок клас с всякакви екстри за 600,00 лева с две годишната гаранция и с добрия сервиз.

  п.с. Понеже знам от свидетели ,че в магазин на една от двете големи търговски вериги у нас има хале ,в което се пребоядисват стари и дефектирали уреди внос от чужбина , на които се придава търговски вид за нови (източника ми е предостатъчно близък човек и информацията е 100% достоверна) та генерално ви съветвам такава едра бяла техника да си купувате от втора ръка магазин внос от чужбина при далеч по-изгодни ценови условия !

  АМАН от мошеници !!!

 188. Либхер,което е в България се побългари стана шуробаджанашко.Началниците се мислят за богове. В началото извънредният труд се изплащаше както се полага,после някакви компенсации и т.н. и т.н. докато като всичко което ставо в хубавата ни родина… Димитър

 189. Либхер е много зле като качество( да не кажа най-зле вече) ,дори марки в уж „ниския“ клас ги изпревариха отдавна.
  Отношение към клиента нула, все едно си им длъжен …. за цената, въобще не коментираме, не знам въобще как си вярват толкова.Произвеждали не знам си колко бройки….ами да си ги произвеждат, аз либхер не взимам. И съвсем нормално като са събрали шайка олигофрени в завода си и се работи с евтини материали и връзкарски истории -стоката е такава.
  Другото което е данните ,които са по каталог нямат нищо общо с реалността нито ниво на шума ,нито консумация на ел. енергия и др. Говорим за хладилници по 1500 лева Cpesf 3813 и 3413 още повече ,че по -скъпите също не струват.
  Вземете си всичко друго ,но не и този сандък …незнайно защо възприеман като „хладилник“. Спрямо тях всичко друго е по-качествено ,ако искате нещо добро Fagor,LG ,AEG(Electrolux) ….дори едно Candy или Indesit,Zanussi…светлинни години напред(сигурно има и други марки с хубави модели,да не изброявам).Имаме два Fagor Predilect Duo Basic от 1990 и 1993 година до сега си работят без никакви проблеми, произведени в Испания…как не се развалиха,как не се скъса уплътнение, не се чуват ,че работят , с два компресора на Danfoss ( Made in Germany) . Сега също си взехме Fagor за вилата,ще видим дали качеството е същото.
  Дано съм бил полезен на някого, за да си спести главоболия и да си вземе уред, който си заслужава.

 190. Не се заминавайте с глупости да четете тия неща бе хора. Тия (Тоя) дето ги пише тия коментари, а и дето реват по форумите в един и същ стил са разни вносители и ниско разрядни продавачи на техника по квартални магазини, които имат повече далавера да се продават турските бошове и кой знае къде произведените скапани самсунги. Залагайте си на доказаното и на българското и няма да имате грижи. От тия модели на либхер сигурно има продадени десетки хиляди бройки по цял свят и само тука (да приемем, че недоволните на 5) се чували котки, кучета и т.н, може и да се чуват, но при 5 хладилника от толкова бройки е все тая. Другата седмица отивам за хладилник и съм твърдо решен да е либхер. Щом конкуренията е паднала до такова ниво, че да седи без работа и да плюе по форумите, значи марката е ОК.
  П.п. Спрете да се кланяте на чужди боклуци, че за това сме я докарали на тоя хал. Вземам либхер и то не защото е либхер, за защото е ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ.

 191. Аз като потърпевш ще споделя мое мнение, изводите ще ги оставя за вас.
  Преди 4 години си купих и аз хладилник Либхер- от пловдивските. След 3,5 години т.е. след като ми изтече гаранцията хладилникът се повреди. Звъня на майстор да дойде в къщи и без да кажа по телефона марката от сервиза ме питат „Либхер е хладилника, нали?“. Как познахте, питам аз, има много марки в България. „Ами много просто, на месец нашият сервиз ремонтира около 100 хладилника, 90 са Либхер, 10 са всички останали.“
  Техникът дойде в къщи, обърна го отзад и каза, „Позната история, хладилникът се е надул, разлепил се е изпарителя и това не подлежи на ремонт.“
  А аз какво да направя, хладилникът е на по-малко от 4 години? Струва 1000 лв.?
  Ще пиеш една студена вода за сметка на Либхер и забрави завинаги тази марка, ти си поредният измамен от тях.
  Това е моето прикчение с Либхер, който не вярва нека да си купи Либхер, след някоя годинка съм убеден, че и той ще чете този сайт и ще пише с възмущение.
  Успешен ден на всички!

 192. Здравейте, всички, които ще прочетете това мнение. Аз бих казал, че съм щастливец – моят Либхер ми служи почти 10 години! Е, вярно, че през това време сменяхме терморегулатора, а и на два-три пъти изхвърлях всичко от фризера, защото се размразяваше, и най- неприятното бе, че разбирах за това със закъснение-по миризмата на развалено месо, която по незнаен начин излизаше навън. Преди седмица, обаче, фризерът окончателно отказа. За сметка на това хладилната част работи на поразия и краставиците ги прави на дърво.
  След като прочетох този форум ми стана ясно, че аз съм с остаряло мислене-искам хладилникът да работи поне един човешки живот и ще трябва да купувам нов хладилник.
  И изобщо не трябва да съм недоволен-10 години не са малко за която и да било съвременна марка. Май, че ще се върна към стария Зил, перфектно работещ от 1970 до 2006 година, който за щастие не изхвърлих и ще купя в добавка само фризер.
  Поздрави на всички „Либхеровци“ :(.

 193. Имам Либхер от 2003 година – пълен боклук.Още на петия месец се напука пластмасата на стъклените рафтове,след година и половина целият пожълтя и започна да издава звуци все едно съм в зоопарка.Много прехвалена марка,а не е нищо повече,от която и да е китайска ширпотреба.Засега все още работи,защото е от първите произведени в България и е без електроника.Втори Либхер не бих си купил.Успех на всеки с избора на нов хладилник..

 194. Хладилникът ни издава свистящ звук, като ултразвуковите уреди за прогонване на мишки. Подлудяващо е. Нямам търпение този скъпоструващ хладилник да се развали, да изчезне като с магическа пръчка, да прелети към вила, някъде другаде…

 195. Здравейте,
  има една фирма която не дава дефекти. А случайно ако даде, гаранционния уред веднага се заменя с нов. Това е MIELE.
  От 25 години пазарувам уреди само от нея. Всичко. Проблем до сега не съм имал.

 196. Имам хладилник Електролукс, който след близо 6 годишна служба е за смяна, и бях решил да се обзаведа с един на евтин Liebherr. Радвам се, че попаднах на този форум и няма да допусна подобна грешка.

 197. Благодаря, бях си приготвил 1200 лева за Либхер, но след прочетеното никоага тази марка!!

 198. Привет.Нека да опиша и аз моята мъка с прехвалената марка.За жалост направих покупката преди да се е появил този блог.Лятото на 2011г. закупих от Технополис Liebherr CNES 4023 от блгородна стомана и ледогенератор за близо 2000 лв. само защото беше единствения модел който отговаряше на изискванията и е произведен в Германия.След няколко месеца се нанесох в жилището след основен ремонт и с ужас констатирах невероятните звуци, които той издаваше.То не беше пукане, тракане и подсвирване даже и когато компресора е изключен.Реших че му трябва време да се аклиматизира и ще се укроти.Нищо такова.Понякога спира за няколко дена и си казвам…ок,но после започва отново.Обадих се на националния тел. на сервиза.След няколко дена дойдоха две момчета на които пуснах няколко клипа направени предварително на които се чува зоологическата градина.Започнаха да ми разясняват как вътре по тръбите имало нещо като тромпет и газът като минавал издавал звуци.Аз съм си купил хладилник все пак, не флигорна. Искаха да го вземат в лабораторията за изследване.За себе си прецених че шанса да регистрират шумът за 24 часа е минимален, а да ми го върнат целия издраскан носейки го 6 ет. по стълбите неопакован е доста голям, както се оказва в случая на г-н Тодоров.Мислех да пращам клиповете до Германия, после реших да да си пестя нервите.Сега се храня в хола да не слушам грачене, пукане и свиркане и така. Дано съм бил полезен…

 199. Някой знае ли нешто cu2811 либхер заштото го купих преди
  да прочета какво пишете тук

 200. Здравейте !
  Аз също съм безкрайно разочарован от либхер…няколко пъти сервиз- с това ,че шуми ужасно се прежалих,но фризера се развали – и всичко на боклука + пълна галимация и миризми в кухнята.Проблеми със сервиза…като се развали -едва ли не – сам съм си го повредил!Уплътненията на вратите са направени като в час по -трудово, пластмасите вътре явно са някакъв рециклаж – скърцат , пожълтяват и става жалка картина .Накрая сдаде тотално на точно 3 години и 27 дни.И се радвам ,че тогава не доплатих за гаранция от 5 години на този боклук и се отървах. И тукашните и „немските“ …са един дол дренки- повече никога нищо от тази марка.
  Взех си Snaige и съм много,много по- доволен -работи добре и е тих.
  Ако имате възможност някой горе спомена MIELE и FAGOR -наистина много качествени и здрави машини, Siemens и LG също.
  От по-евтини варианти бих препоръчал Snaige -Латвия ,Indesit/Hotpoint-Ariston или Zanussi по възможност Италия.
  Успех на всички -дано съм бил полезен .

 201. В процес съм на търсене на хладилник no frost, 201 см. Либхер също беше вариант , благодаря за написаното!

 202. И аз се бяха насочил към Либхер. Все пак реших да прочета мнения, защото когато обикалях по магазините(бях в Технополис), станах свидетел СЛУЧАЙНО на следния разговор..
  Консултантът предложи на някаква жена ‘либхера’, а тя каза горе-долу следното или нещо подобно: ‘аа, не. Имаме ‘Либхер’, който изключихме за месец и след това се наду .’ Така и не разбрах, какво означава, но ми ‘светна’, че трябва да съм по-внимателен в избора си на хладилник. Попадайки на тези мнения виждам, че това което съм чул не е било изолиран случай и явно хората не ‘хейтват’, а реално ги имат тези проблеми.
  Иначе нямам идея, какво да купя. Неодволен съм от марката Gorenie(а и бях фен).Имам неприятен опит с два техни хладилника, печка и пералня.Може би всичко е въпрос на късмет, но когато (за Либхер) ‘късмета’ става правило, а сервизът е безобразен, то нещата стават нетърпими.

 203. Аз също избирам хладилник към момента и ще споделя какво понаучих за текущото състояние на хладилната техника тип Хладилник с долен фризер в диапазона 1000 -1600 лв, т.е. високият клас. Най-титулуваните марки са:
  1. BOSCH/Siemens и AEG/Electrolux
  1.1. LG/Samsung/Sharp
  2. Whirlpool/ Hotpoint /Candy
  3. Beko/Snaige и др. нисък клас

  Компресори – препоръчват се Ембрако и Данфос. И двете марки наскоро са изкупени от Сеткомп и излизат с такива надписи.
  Либхер категорично го изключваме, поради постоянни проблеми с изпарители, бълбукания, ниво шум, качество сглобка и т.н. Миеле се прави в заводите на Либхер. Всички казват – Либхер е супер, но ако е произведен в Германия. Българските не стават.
  Според сервизните техници АЕГ/Електролукс имат проблеми с изпарители + липса на истински но-фрост – ползват старата технология със саморазмразяване – наричат я Low Frost, но пък там има постоянни грижи по тръбички/кондензи и т.н. Изпуснеш ли напр. фризера да се вкочани – при отваряне на вратата често заминават уплътненията. Имах дву-компресорен Електролукс, на който компресорите му си работят, но какво от това като преградната шина между фризерната част и хладилната част се оказа метална и почна да ръждясва! Това съответно започна да прецаква уплътненията, а к-та струва 180-200 лв. Сменяме уплътненията, но шината няма как да се смени – тя е вградена в корпуса. И голяма работа, че работели компресорите – хладилника става неизползваем. Същото е при АЕГ 1:1.
  Самсунг според техниците е марката с най-голям дял сервизни влизания. Явно силата им е в телефоните и телевизорите.
  Шарп е фалирала преди 2-3 год. и марката е изкупена незнайно от кой. Не се знае кой и къде точно произвежда хладилниците им. Това леко ме отказва. Иначе изглеждат супер – има вградено двустранно отваряне на вратите – не е нужно да се демонтират врати, сноп-кабели, панти – просто от която страна хванеш дръжката натам се отваря.
  Втората група – Whirlpool/Candy/Hotpoint е с противоречиво качество – има някой които са супер доволни, други – не! Whirlpool например е с добри отзиви, но четох някъде че трудно се намира оторизиран официален сервиз. На мой познат за счупена панта му се наложи да сменя цяла врата.
  Ниския клас не го коментирам – тук търсим аналог на Либхера.
  От прочетеното аз се спрях на БОШ/Сименс или LG.
  Bosch масово се произвежда в Турция, но турските заводи на Бош са най-добрите в Европа и имат серия награди. Последните им модели имат тотал NoFrost и на камерата, и на хладилната част, съответно на два кръга. И БОШ и ЛГ са еднакво решени, с отделения за 0 градуса. При ЛГ имаме гаранция на новите им линейни компресори – 10 год. , а иначе обща гаранция 2 год. При Бош имаме обща 2 год. , в момента някаква промоция дава 5 год. на всичко. ЛГ е марката с най-малко констатирани дефекти в Европа – дали защото процентно са продадени най-малко бройки в сравнение с други марки – не знам! Повечето се произвеждат в Полша. Хладилните техници също го констатират! Аз лично харесвам и Бош/Сименс и ЛГ, но се спряхме на ЛГ.
  И накрая – всичко е въпрос на късмет! Всички електроуреди са изчислени за ресурс-малко над гаранционния срок. Всичко след това е екстра и късмет.

 204. Не купувайте повече хладилник LIEBHERR!!!!Не си давайте парите на вятъра!С извинение,но са пълни боклуци!!!!

 205. Година след изтичане на гаранцията на каза:

  Това отлепяне на ваната и подуването на хладилника отвътре, за което и други коментират, сигурно е заради некачествените материали, ползвани при тая марка. Година след изтичане на гаранцията моят спря да охлажда, вътрешната стена откъм гърба се изду и хл. техници ми казаха, че е за изхвърляне. Не стават за нищо тия боклуци Либхер! Не си купувайте!

 206. Абе хора, какви са тези вашите хладилници за по 1500-2000 лв. За тези пари може да си купите далеч по-евтини 4-5 бр. на всяка година. Така или иначе като им изтече гаранционния период всички днешни електроники са така изработени, че да се повреждат. Това е тренд на днешния ден. Че как иначе, нали корпорациите няма да печелят. Я си представете всички да караме с по-един хладилник за по 25-35 години. Фирмите производители ще фалират. И аз имам същия този немско-пловдивски боклук и в неговата стая не може в никакъв случай да се спи. Паноптикум от шумове – все едно си в джунглата. А на всички кретени дето плюят Мраз-а мога да им отвърна, че имам два мънички Мраз-80, амонячния, дето не са мръднали вече близо 33 години. Единствено съм им сменял гумените уплътнения на вратите, което си е напълно нормално за 33 години. Това е. Всичко старо и просто си е по-трайно. Пък тези днешните с „космическата“ електроника са за снобите, дето ги вземат да се хвалят пред познатите. Айде, бъде здрави и преди да купите каквото и да е, четете по форумите, и то най-вече руските.

 207. Немското качество?…Не е Либхер
  През 2011г.майка ми-незряща жена изтегли спестяванията си, за да закупи „вечния хладилник“.Красота, поздравления от фирмата, че сме се спрели на техния продукт, гордост, че сме влошили изгодно около 1300 лв
  че сме „богоизбрани“ с придобивката-съкровище. И имаше защо..Музикал
  ният шкаф побра продукти почти колкото стойността си, прогони всички мишки и къртици и заработи за имиджа на фирмата си сред съседите.
  Първата му среща със сервиза беше след 3 г. в къщи.Техникът размрази
  с ел.духалка вентилатора, обеща да смени следващия път сензорните
  влакна, удължи гаранцията и вземайки 40 лв за пътя, се изпари, като фре
  он.Последваха „нормалните“ нагрявания в горната част и при втората среща с изпратения омайник, се оказа, че „хладилника има пропуск в хла
  дилната част“ и ,че подлежи на бракуване и подмяна…с/у 60%вноска, чрез сервиза.Омайникът предложи да постави някаква външна платка струва
  ща 160лв и като на свой човек да ми смъкне от заработката и транспорт
  ните, но без гаранция.Взе транспортните, този път 60 лв и изчезна като онзи …Хермес да кажем…размахвайки последните ни хартийки за прежи
  ване, Защото себестойността на хладилника и на съдържанието му се бе ше вмирисала виртуално и физически…силно, ама много. Протокола за хладилната компания стана едва след седмица,ама пак трябваше да се обаждам на развалени телефони.Докато ми се обадиха от самото село до Пловдив, Германия и ми казаха-ха-ха-ааа. ..Че нямат политиката на други
  те немски фирми да изтеглят конструктивните и технологични недоделки
  от пазара, да възмездяват потърпевшите, да остават приятели.Предложи
  ха ми обаче изключителния бонус да заплатя прословутите 60%, да си по
  луча новата Пловдивска мечта. През работилницата -сервиз, в легнало
  или седнало положение, на юнашко доверие.Доверие имам, но нямам дребни. Отказах.Вече имам доверие на шкафа за инструменти Либхер.Да
  но не ги нападнат мишките!

  .

 208. Сравнително доволен собственик на Либхер на каза:

  Поради смяна на жилището, ми се налага закупуване на нов хладилник, и се загледах към споменатия в началото, проблемен Либхер 4003. Имам Либхер CVF 3503, закупен през 06.2009 г., който изглежда почти идентично, но е по-малък (180 см.), закупен с 3 г. гаранция. Ползвам го вече над 8 години, без прекъсване, досега не е влизал никога в сервиз. Не е най-безшумният уред на света, но е сравнително поносим. От време на време ми се налага да спя в дневната, при него, и досега не ми е пречел, въпреки че съм от хората, които не понасят шум при заспиване. В момента пак спя в същата стая, и въпреки, че напоследък ми се стурва, че е малко по-шумен отпреди, все още е поносим. Чудя се, аз ли имам късмет, или нещо друго? За съжаление не мога да видя къде е произведен моят хладилник – предполагам някъде отзад трябва да погледна, защото отпред не пише? Пазя си и гаранционната карта и касовата бележка, но и там не видях нищо по въпроса. Да добавя, че въпреки, че хладилникът ми е с no frost само във фирзерната част, не помня някога да се е налагало да се размразява, но пък ние го държим на средна степен на изстудяване. Сега се чудя дали пък не е и това причината да не е проявил до момента музикалните си способности? Ще му увелича временно степента, да видим как ще е.

 209. Не купувайте никога хладилник либхер ,все едно сте си хвърлили парите през прозореца- дори по -лошо само нерви и губене на време. Отношението изключително на ниско ниво. Не ми се занимава даже със сервизи по гаранция – 3-ти (словом трети ) път вече.Омръзна ми – дълга и изнервяща процедура свързана с контактуване с крайно ограничени хора от всякаква йерархия, извън всякакви норми ,култура и срокове .Съжалявам само,че се подлъгах в магазина някак си по външния вид ли и аз не знам как и закупих такава марка, уж Българско , а се работи с турски и китайски материали,но грешката си не повтарям .Преди се опитваха да пускат връзки из техно магазините и да предлагат тяхна стока ,но масово вече се видя за какво става дума -да не се излагат да лъжат поне консултантите.
  Ако някой от либхер ,някога прочете това – разбере няколко неща.
  1.Много ниско качество ,наистина много.
  2. Ужасно отношение към клиентите…никъде в Европа го няма това.
  3.Скъпи хладилници на фона на това ,което предлагат като качество и технически данни.
  4. И ако спрат пронизителната си звукова аларма за прогонване на птици от завода си край Пловдив/Радиново…(това някой умен пак ще го е измислил ) , ще спестите доста главоболия на самите си работници и на няколкото хиляди жители наоколо.

 210. На 7 август 2017 закупих хладилник либхер CBNBS 4815 , на 11-ти август спря да охлажда.Това е по-малко от седмица! Беше взет по гаранция и върнат (след повече от месец !!) . Спря да работи и дисплея в горната част на хладилника,от вътрешната страна като се отвори самия хладилника. Появи се ужасен пищяш звук от задната страна,от компресора ли не знам ,който не се търпи -и заедно с тези два проблема беше взет за втори път по гаранция – отново извън всякакви срокове и нагло отношение. Опитаха се да ми го върнат с удар от лявата страна и одрани дръжка и предна част на няколко места, въобще не знам как си го мислят това -но са идиотски безочливи и нагли. ( какво толкова ,не се виждало !! ,според тези малоумници ) .Одран inox се вижда и от 5 метра,за хлътналото да не говорим. И от тук се започна приключението с този така наречен „хладилник“ и се озовах в меката на простаците и крайно елементарни хора.
  НИКОГА НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ЛИБХЕр !

 211. Тотал боклук е либхер ,просто не ми се разказва дори.На фона на толкова други истински и цивилизовани марки (да не изброявам ,че са много ) си вземете всичко друго ,което ви хареса ,но никога либхер.

 212. Здравейте..
  Ха сега де кой казва истината :Д.
  Купих Либхер преди 2 седмици, но веднага ми направи впечатление, че шуми доста.Или поне мен ме дразни( или старото ми зануси е по – тихо поне). Говорих с магазина откъдето го взех Зора-Варна казаха, че няма проблем да го сменят, но искат становището на сервиза. Доста бързо реагираха всички. и след ден дойдоха хора от сервиза и комисия за замерване на шума (не знам откъде е, но не е от Либхер). Според Тях всичко е в норми т.е 42 дб. Дори измериха пред хладилника 39 децибела. Питането ми е..Има ли съществена разлика между 39 и 42 децибела?..

 213. таман щях да го купя тоя либхер благодаря на всички друг ще баде

 214. Наистина са много зле като сглобка и качество либхера ,шумът също дразни .

 215. Много вълнуваща история. Само си ги представих пичовете с Астрата (Пежото). Без значение. Съжалихте приятел. Уникален разказ.

  Аз давам обаче 10/10 за моя хладилник на Либхер, който е без забележка 7-ма година(“истече” му гаранцията).

  Дано, като се наложи да го ремонтирам не повторя твоята история.

 216. Никога не си купувайте хладилник Либхер. Скъпо и калпаво. Сервизно обслужване пълна нула.
  Вече имам гълъбарник Либхер.

 217. Хубава и много полезна тема. Преди няколко месеца бях на тема нов хладилник и се бях насочил точно към Liebherr, но прочетох внимателно написаното тук и се отказах. Купих си хладилник Hansa и това се оказа може би още по-голяма грешка! За нищо на света не се лъжете да купувате нещо от тях. Първо, твърдят, че марката е немска, но всъщност няма нищо подобно. Марката е собственост на полската компания Amica, а хладилникът, който си купих си е чист китаец. По-лошото обаче дойде след като започнах да го ползвам. Хладилникът вони ужасно, ама наистина ужасно! Миризмата се набива в абсолютно всичко, което веднъж е разопаковано. Просмуква се дори през кората на плодовете и зеленчуците. Мирише на нещо между много евтина пластмаса, гума и отровен химикал. Отвратително е! Такова нещо не сте виждали, гарантирам! Отначало реших, че това е защото е нов и ще отмине. Минаха обаче 3 месеца и не отмина и то изобщо. Изключих го и измих целият обилно от горе до долу – абсолютно никакъв ефект. Пробвах разни бабешки рецепти със сода за хляб – никакъв ефект. Сложих му и специален обезмерисител – никакъв ефект. Сборих се да ми върнат парите и тия дни им го връщам. Повече НИКОГА, АМА НИКОГА няма да се докосна до нещо с марката HANSA ИЛИ AMICA!!!

 218. Либхер са най-долните измамници. На втората година уплътненията на ВРАТИТЕ хладилника се разпаднаха. Беше в гаранция смениха ги. На 5та година уплътненията пак се разпаднаха. ПОИСКАХА МИ 280 ЛЕВА БЕЗ МОНТАЖА КОЙТО Е ОЩЕ 50ЛВ. Счубиха се пластмасовите дръжки -още 60лв. А хладилника като нов струваше 700 лева. По изгодно ми е да го изхвърля.
  ДОЛНИ НЕМСКИ ИЗМАМНИЦИ!!!!!

 219. ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПВАЙТЕ ЛИБХЕР ! От година и един месец съм собственик на модела CNP48 . На втория месец при почистването на хладилната част с влажна кърпа без никакъв препарат започна падат бели частици. В последствие хладилен техник ми обясни че това е паста с която се прикриват фабрични дефекти на пласмасата. Успокоих се – мисля си това да му е кусура – дефектния участък беше с размер два на два сантиметра. За втория проблем се разбрах зимата при зареждане на фризера с домашно прасе. След два месеца престой на месото във фризера при консумацията месото имаше странен вкус подобен на пластмаса. След консултация отново с хладилен техник разбрах че проблема е много сериозен и не поправим – Каза ми да изхвърля защото влиза влага в пентана с който е запълнен хладилника от не добрата изолация между металната част и пластмасата заради използването на технология от преди 20 и повече години ,а знаете че пентана е канцерогенен. Звънях в сервиза и от там наглло ми обясниха че такъв проблем никога при тях не е имало , проблема бил от не доброто почистване . Добре че бях сложил само към десетина килограма месо (вече е изхвърлено )в либхера , а останалото и в доброто старо фризерче Beko. В момента прехваления български либхер събран с китайски части е в сервиз за тест и чакам резултат . Съветвам ви ако искате да си хабите нервите да си купите лебхер.

 220. Да споделя и аз моят опит с тази фирма, уреда закупих 2011г., No Frost 700 лв хладилник с фризер и след 3,5г. работа /6 месеца след изтичане на гаранцията/ се наду както многото написани преди мен коментари.
  Съжалявам че тогава не съм попаднал на тази страница, ако се бях обадил на производителя можеше да имам късмет да ми подменят уреда.Случи се в почивен ден и нямах много време за реакция, а и имах доста месо в фризера и се разрових в интернет за сервиз който работи в събота.Не помня кой беше сервиза но се оказа че може да се оправи срещу 160-180лв.Дойдоха взеха го и след 4-5 дена ми го върнаха работещ но подутата пластмаса си остана, поиздраскан и малко грубо ремонтиран но все пак работещ.Ако знаех че е такъв ремонта нямаше да се занимавам, а да купя нов.
  Но от скоро започна да заледява хладилната част /налага ми се редовно да го размразявам-2пъти на месец/ и сега се чудя дали да го ремонтирам или да търся нов.Доволен съм че доживя 8г. само с един ремонт и то от неоторизиран сервиз.
  Факт е че всичко се произвежда да издържи гаранцията и после нов.
  Но след всичко написано тук ще се замисля дали да е Либхер.

 221. Когато прочетох коментарите, направо се притесних. А аз мислех, че моят проблем е голям. Преди четири години изхвърлих перфектно работещият 36 години хладилник „Минск 11“, за да си купя нов. От магазин „Технополис“ ми препоръчаха и продадоха „ЛИБХЕР СТР-2521-20“ на стойност 533лв. Досега не бях имал проблеми , но преди 3-4 месеца видях, че се е скъсало уплътнението на хладилната част. Днес отидох до единствения оторизиран магазин-сервиз за ремонт на тази марка хладилна техника и понеже не можаха да ми кажат, колко ще ми струва , се обърнах към производителя, чрез обявения общонационален телефон. От там ми казаха цена 127.86 лв само за уплътнението, тъй като последното се поставяло със самозалепваща лента. Отделно за ремонта ще искат още поне 20-30лв. Според мене това са много пари. На стария хладилник уплътнението се монтираше с винтчета за няколко минути. Никога повече няма да си помисля да закупя хладилник от тази марка!

 222. Ех на колко години е този пост, но ми беше полезен. Купих 2022 г. скъпа пералня Bosch, страшен шум и тресене, и мен ме изкараха халюциниращ–нищо и нямало на преглед, а заснетите видеоклипове от мен нямали правна стойност. Просто я отписах, защото в този момент нямах време/нерви нито за съд нито за арбитраж. Сега (2023 г.) ми потрябва нов хладилник и пак се бях тъпо засилил на скъпа марка (Liebherr, Miele), за да ми е „спокойно“. Но вашият разказ ми се стори толкова познат като отношение, че направо им теглих една майна на всичките подобни марки. Да си се продават в Западна Европа, САЩ и на други пазари, където осигуряват нормални продукти и нормално обслужване и отношение. За мен в БГ ще е нещо корейско, 25%-50% по-евтино–и да има проблем, поне няма да се хвана за главата защо съм ги дал всичките тези пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *