Преместване и домашни любимци

Едно от най-трудните за режисиране действия е преместването на домашните любимци. Докато преместването например на куче или котки е лесно, други видове домашни любимци могат да се окажат наистина предизвикателство. За да ги преместите с възможно най-малко стрес за тях, следвайте стъпките в статията.

Преместване домашни любимци

Общи съвети, който важи за всеки домашен любимец: Говорете с ветеринар. Специалистите разбират и знаят какви са различните видове стрес при животните по време на път и ще ви помогнат с предложения и изпитани рецепти как да не притесните животното при преместване.

Съвети за рибки: Уверете се, че сте подготвили новия дом за рибките. Например - хубаво е да разполагате с 2 аквариума, за да може да я преместите лесно. Не хранете рибката 12 часа преди пътуването. Това ще намали боклуците в аквариума, с който ще я пренасяте и евентуално отравяне на рибката. Използвайте вода от текущия аквариум за съда, с който ще я преместите и след преместването. Попитайте в най-близкия магазин за рибки до вас за повече съвети и проверете за подобни теми във популярните форуми.

Птици: При птичките е малко по-трудно да се преодолее стресът. Те са по-чувствителни от другите животни, затова им обърнете повече внимание, така че да изпита удоволствие от пътуването. Също така се запасете с храна и вода от стария дом, защото може в новия ви квартал да не продават от същата храна. Смяната на водата и начина на хранене също може да притесни пернатия приятел. Ако при преместването ще използвате друга клетка, нека птичката постои няколко седмици предварително в нея, за да може да свикне.

Кучета и котки: При повечето кучета и котки пътуването е лесно и без проблеми. На котките им е необходимо малко повече време да свикнат с новото място.

Ако планирате да се местите прекалено далече и взимането на домашните любимци с вас в колата е трудно, се свържете с професионална хамалска фирма, която да улесни процеса и за вас и за домашния любимец.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *